Το ντοκιμαντέρ έχει λάβει την έγκριση της οικογένειας του Σουμάχερ (Φωτογραφία: Netflix).

Επτά φορές πρωταθλητής στη Formula 1. Μια μορφή που καθόρισε την ιστορία του αθλήματος. Μια φιγούρα που είχε τη δύναμη pop ειδώλου. Και ένας τραγικός ήρωας που έμελλε να δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα στη ζωή του. Ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι το αντικείμενο έρευνας στο ντοκιμαντέρ που θα προβάλει το Netflix στις 15 Σεπτεμβρίου.

Το ντοκιμαντέρ φέρει το όνομά του (βλ. «Σουμάχερ») και κάνει μια ανατομία της ζωής και της καριέρας του γερμανού πιλότου που από το 2013 ζει καθημερινά ένα δράμα. Εκείνος ο τραυματισμός κάνοντας σκι αποδείχθηκε ιδιαζόντως σοβαρός και είχε ως αποτέλεσμα να του αλλάξει άρδην τη ζωή.

Το υλικό και η ανάπτυξη του ντοκιμαντέρ τελεί υπό την έγκριση της οικογένειας του 52χρονου σήμερα Σουμάχερ.

Οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ υπόσχονται πως θα δούμε σ’ αυτό κάποιες πλευρές της πολύπλευρης προσωπικότητάς του που ως τώρα δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Επίσης, τονίζουν με επίταση πως όλο το υλικό και η ανάπτυξη του ντοκιμαντέρ τελεί υπό την έγκριση της οικογένειας του 52χρονου σήμερα Σουμάχερ.

Mε τη γυναίκα του, Κορίνα (Φωτογραφία: eurosport.com).

H μάνατζερ του Σουμάχερ, Sabine Kehm, περιγράφει την ταινία ως το «δώρο της οικογένειας στον αγαπημένο τους σύζυγο και πατέρα». Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει αποκλειστικές συνεντεύξεις με τη σύζυγό του Corinna, τα δύο παιδιά του Gina και Mick και τον αδελφό του, Ralf, καθώς και εκείνους που συνεργάστηκαν ή αγωνίστηκαν εναντίον του Μίκαελ, συμπεριλαμβανομένων των Jean Todt, Bernie Ecclestone, Sebastian Vettel, Mika Hakkinen, Damon Hill και David Coulthard.

«Η Κορίνα Σουμάχερ ήθελε να κάνει μια αυθεντική ταινία, να δείξει τον Μίκαελ όπως είναι», αναφέρει η σκηνοθέτης Vanessa Nocker.

Ο Σουμάχερ, ο οποίος κέρδισε 91 Grand Prix πριν αποσυρθεί από τη Formula 1 το 2012, υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι στις 29 Δεκεμβρίου 2013 στις γαλλικές Άλπεις και η κατάσταση της υγείας του παραμένει ακόμη και σήμερα ένα επτασφράγιστο μυστικό.

To ατύχημα που υπέστη το 2012 άλλαξε άρδην τη ζωή του.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση για τους σκηνοθέτες ήταν σίγουρα να βρουν την ισορροπία μεταξύ ανεξάρτητου ρεπορτάζ και σκέψης για την οικογένεια», δήλωσε η Vanessa Nocker που σκηνοθέτησε την ταινία μαζί με τους Hanns-Bruno Kammertons και Michael Wech.

Για να συμπληρώσει, όμως: «Η ίδια η Κορίνα Σουμάχερ ήταν η μεγαλύτερη υποστήριξή μας σε αυτό. Ήθελε να κάνει μια αυθεντική ταινία, να δείξει τον Μίκαελ όπως είναι, με όλα τα σκαμπανεβάσματα του, χωρίς καμιά διάθεση ωραιοποίησης.

Αποδείχθηκε αρκετά γενναία για να μας αφήσει να κάνουμε αυτό που θέλαμε, και έτσι σεβαστήκαμε και κρατήσαμε τα όριά που μας είχε θέσει. Είναι μια πολύ εμπνευσμένη, ζεστή γυναίκα που έκανε μια διαρκή εντύπωση σε όλους μας«. Να σημειωθεί πως το ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει 30 χρόνια μετά το πρώτο Γκραν Πρι της Γερμανίας στο Βέλγιο τον Αύγουστο του 1991.

 

Διαβάστε ακόμα: «Τα 39 σκαλοπάτια» στο Netflix με πρωταγωνιστή τον Cumberbatch.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top