Η έκθεση Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο περιλαμβάνει σπάνια εκθέματα αλλά και έργα σύγχρονων καλλιτεχνών που εμπνέονται από τις δυνατότητες της επιστημονικής φαντασίας.

  Δεν νομίζω ότι υπάρχει παιδί, που διαβάζοντας τα βιβλία του Ιούλιου Βερν και να μην ονειρεύτηκε τη ζωή του σαν μια μεγάλη περιπέτεια. Να μην ονειρεύτηκε τη ζωή του στα βάθη των ωκεανών, ανακαλύψεις χαμένων κόσμων και θησαυρών, αλλά και ταξίδια στο άπειρο του διαστήματος. Σίγουρα, όταν εμείς διαβάζαμε τα έργα του Βερν και το υποβρύχιο είχε ανακαλυφθεί και ο άνθρωπος είχε πατήσει στη σελήνη. Ωστόσο ήταν τέτοιος ο τρόπος που τα έγραφε ο Γάλλος συγγραφέας, που έκανε το μυαλό σου να φεύγει.

  Από τότε έχουν περάσει πάνω-κάτω 150 χρόνια. Πολλά πράγματα που έμοιαζαν με σενάρια επιστημονικής φαντασίας έχουν γίνει πραγματικότητα. Ωστόσο το ανθρώπινο μυαλό συνεχίζει να ονειρεύεται και να θέλει να κάνει το αδύνατο δυνατό. Βιβλία, ταινίες, σειρές, ακόμα και πρωτοπόροι επιχειρηματίες κοιτάζουν το μέλλον. Και σε αυτό το παρελθόν – μέλλον της επιστημονικής φαντασίας μας μεταφέρει η έκθεση Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο, που διοργανώνει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με το Barbican του Λονδίνου.

  Η έκθεση Science Fiction: ταξίδι στο άγνωστο χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες και περιλαμβάνει περισσότερα από 800 έργα.

  Η έκθεση εξερευνά τα μυστήρια που μένουν ακόμα να ανακαλυφθούν και τη δύναμη της ανθρώπινης διάνοιας να τα επιλύσει.

  Η επιστημονική φαντασία, που κάποτε απευθυνόταν σε ένα μικρό και εξειδικευμένο κοινό, σήμερα βρίσκεται παντού γύρω μας, έχοντας επηρεάσει ως είδος την τέχνη, το design, τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία. Εξερευνά τα μυστήρια που μένουν ακόμα να ανακαλυφθούν και τη δύναμη της ανθρώπινης διάνοιας να τα επιλύσει. Δημιουργεί φανταστικές συνθήκες που φωτίζουν, συχνά κριτικά, τη σημερινή μας πραγματικότητα.

  Η έκθεση Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο παρουσιάζει περισσότερα από 800 έργα και χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες. Περιλαμβάνει σπάνια εκθέματα αλλά και έργα σύγχρονων καλλιτεχνών που εμπνέονται από τις δυνατότητες της επιστημονικής φαντασίας. Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθεί μια σειρά συναυλιών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εργαστηρίων, αλλά και κινηματογραφικών προβολών.

   

  Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο
  Που: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107
  Πότε: από 8/10/17 έως 14/01/18
  Πληροφορίες: www.sgt.gr

   

  Διαβάστε ακόμα: Τα έργα της Giulia ακροβατούν μεταξύ τέχνης και πορνογραφίας

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top