Ανέμελες στιγμές με φίλους.

Eπιδραστικός, πρωτοπόρος, από εκείνους τους φωτογράφους που περιόρισαν ποτέ τους ορίζοντές του. Ο Περουβιανός Μario Testino, για πάνω από τέσσερις δεκαετίες, έχει συνδέσει τις δημιουργίες του με τη μόδα, την κουλτούρα και το lifestyle.

Σε όλα πρόσθεσε τη δική του πινελιά αυθεντικότητας, με τέτοιο μάλιστα που κατάφερνε να γεφυρώνει την εμπορική χρήση μιας φωτογραφίας με το αισθητικό-καλλιτεχνικό της αποτύπωμα. Είδε τις δουλειές του να δημοσιεύονται και να γίνονται αντικείμενο μελέτης.

Δεν θα μπορούσε να λείπει η υπόκλιση στη θηλυκή πλευρά της Ιταλίας.

Από την Vogue,  τους οίκους Burberry και Gucci έως την Πριγκίπισα Νταϊάνα, τον Μαντόνα, τον Ντινατέλα Βερσάτσε και κάμποσα άλλα μέρη του διεθνούς jet set – όλοι τους έχουν περάσει από τον φακό του. Οι ατομικές του εκθέσεις έχουν «παρελάσει» μεταξύ άλλων στην National Portrait Gallery του London και το Museum of Fine Arts της Βοστόνης.

Από επίδειξη μόδας του Valentino.

Αυτό το ανήσυχο πνεύμα έστρεψε την προσοχή του στην Ιταλία για να δημιουργήσει το λεύκωμα «Ciao» που αναμένεται να εκδοθεί από τον οίκο Taschen. Είναι μια ωδή του καλλιτέχνης σ’ αυτό που συνιστά «ιταλικότητα». Επομένως, όταν μας έρχεται στο νου η γειτονική χώρα, εκ των πραγμάτων, οι αναφορές είναι καλλιτεχνικές, πολιτισμικές και, φυσικά, έχουν και κάμποση μόδα μέσα τους.

H όπερα και η φυσική ομορφιά των Ιταλίδων.

Ο Testino έχει και έναν λόγο παραπάνω να στρέφει το βλέμμα του στην Ιταλία. Καίτοι Περουβιανός έχει ρίζες και από την γείτονα και σαφώς είναι απόλυτα συνδεδεμένος με την ιταλική κληρονομιά. Εκεί ήταν που ταυτίστηκε τόσο πολύ με την έννοια της μόδας σε σημείο να του γίνει πάθος.

Οι καπουτσίνοι ως μέρος της πολιτισμικής κληρονομιάς.

«Στη Ρώμη έβλεπες τα πιο καινούργιο και καυτά trends της κάθε εποχής. Αγάπησα τον τρόπο που οι Ιταλοί μπορούσαν να αλλάξουν το στυλ τους για χάρη κάποιου καινούργιου δίχως το φόβο να χάσουν την ταυτότητά τους», θα πει κάποιο στιγμή έμπλεος σεβασμού.

Το πρώην μοντέλο Margherita Missoni και ο σκηνοθέτης και φωτογράφος Francesco Carrozzini σε ξέφρενο πάρτι.

Στο «Ciaο», ο Τestino συγκέντρωσε όλες τις αγαπημένες του φωτογραφίες από την αγαπημένη του Ιταλία. Φωτογραφίες ιδιωτικές, αλλά και από επιδείξεις μόδας σημαντικών μόδιστρων. Το πολυτελές λεύκωμα χωρίζεται σε τρία μέτη. Το «In Giro» που περιλαμβάνει γενικά θέματα, το «Alla Moda» που αναφέρεται στη μόδα και το «Al Mare» που έχει να κάνει με φωτογραφίες τραβηγμένες στη θάλασσα.

Η κλασική ιταλική αρρενωπότητα σε συνδυασμό με την αυθεντική ομορφιά της Ίσκια.

Το αποτέλεσμα έχει την αρτιστίκ οπτική του Testino και στην πραγματικότητα είναι μια συνολική απόδοση τιμών του έμπειρου φωτογράφου στη χώρα που του έδωσε το βασικό ερέθισμα για διαρκή δημιουργία. Η έκδοση αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε αριθμημένη (μόλις 100 αντίτυπα) συλλεκτική έκδοση που θα φέρει την υπογραφή του Testino.

 

Διαβάστε ακόμα: Όταν ο Μπόουι έγινε Ζίγκι

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top