Τεύχος 28. Αύγουστος του 2103. Αφιέρωμα στα air max plus της Nike.

Πίσω στο 2002, κάπου στην Αυστραλιανή Ήπειρο, ο Simon Woody ως ονειροπόλος τζαμπατζής ποθούσε διακαώς να αποκτήσει δωρεάν πρόσβαση στο κουτί με τα sneakers ολόκληρου του πλανήτη. Δύο εβδομάδες αργότερα, έγινε υπερήφανος ιδιοκτήτης του ανεξάρτητου περιοδικού της Μελβούρνης, Sneaker Freaker και οι κάλτσες του.. ξεδιάντροπα πολυγαμικές.

Από το ξεκίνημα του ως punk-style fanzine μέχρι τη σημερινή του μορφή, το θρυλικό περιοδικό που εμφανίζεται 3 φορές το χρόνο και μοιάζει με εγκυκλοπαίδεια αθλητικής υπόδησης, φιλοξενεί αμέτρητα brands και κάθε τύπο sneaker, κάθε αισθητική αυτοκτονία, κάθε συλλεκτικό σχέδιο, κάθε εντυπωσιακή υπογραφή και κάθε ιδιορρυθμία του streetwear.

Τεύχος 14. Νοέμβριος του 2008 και ξεκάθαρες επιρροές από Flashdance.

Limited editions, ρετρό επανεκδόσεις, Quickstrike (επετειακά σε περιορισμένο αριθμό ζευγαριών), Hyperstrike (συλλεκτικά και σπάνια, ίσως τα έχει η κουνιάδα του Κanye West, ίσως), Tier Zeros (ξέχασέ το, αν τα βρεις μάλλον είσαι εκατομμυριούχοςκαι οτιδήποτε μπορεί να συγκινήσει τους απανταχού φετιχιστές των σνικς, βρίσκει το χώρο του στο Sneaker Freaker.

Η χορταστική αυτή έκδοση από την ελίτ των artbooks, Taschen διαθέτει πάνω από 650 επανασχεδιασμένες σελίδες, συλλεκτικές φωτογραφίες και ιστορικές πληροφορίες.

Μετά από σχεδόν 2 δεκαετίες στην πρώτη γραμμή των sneakers παγκοσμίως, την έκδοση του σε 50 χώρες και 3 γλώσσες, και την επισκεψιμότητα στην δικτυακή του μορφή να χτυπάει τιλτ, ήταν αναμενόμενο το επόμενο βήμα! Μια χορταστική έκδοση από την ελίτ των artbooks, Taschen με πάνω από 650 επανασχεδιασμένες σελίδες, συλλεκτικές φωτογραφίες, ιστορικές πληροφορίες και νέο υλικό μπολιασμένο στις καλύτερες στιγμές του περιοδικού.

Από τον κατάλογο της Nike, τα θρυλικά Jordan I που πρωτοεμφάνισε ο Peter Moore το 1985.

100 χρόνια ιστορίας των sneakers και καρέ-καρέ η εξέλιξη τους, σε ένα extra large ανθολόγιο για εκείνους που δένουν με καμάρι τα ακριβά τους κορδόνια σε εποχές που τρέχουν γρηγορότερα (;) φορώντας adidas YEEZY. Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στην εμμονή που ενθουσίασε ακόμα και το MTV ως
“το καλύτερο περιοδικό για την μόδα των sneakers, σε όλο τον πλανήτη”.

 

Μια χορταστική έκδοση από την ελίτ των artbooks, Taschen

 

 

 

 

 

info

Sneaker Freaker. The Ultimate Sneaker Book (Taschen)
Simon Wood
Hardcover, 21 x 31.5 cm, 672 pages

€ 40

 

Διαβάστε ακόμα: The Star Wars Archives, 1977-1983. Στο μυαλό του George Lucas

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top