Αριστερά: Stomata Series, Anna Karoutzou. Δεξιά: Mugly NYC Vessels.

  Τι τραγούδι μπορεί να εκπέμψει ένα κεραμικό; Πόσο μπορεί να αποδεσμευτεί η σύγχρονη, καλλιτεχνική κεραμική από την παραδοσιακή; Τι σχέση μπορούμε να αποκτήσουμε εμείς μ’ αυτές τις -σχεδόν παλλόμενες- δημιουργίες; Αν μια έκθεση είναι μια δήλωση (statement), αυτή που πραγματοποιεί για μόλις 48 ώρες το σοφιστικέ ξενοδοχείο Shila Αthens με τίτλο «Songs of Clay», είναι μια δήλωση πλασμένη από ονειρικό πηλό.

  Πραγματικά ενδιαφέροντες διεθνείς και έλληνες καλλιτέχνες έχουν προσκληθεί με σκοπό να αλληλεπιδράσουν με το ιδιαίτερο περιβάλλον του Shila.

  Η έκθεση αποτελεί μέρος μιας σειράς εφήμερων παρεμβάσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται στο Shila Athens και εμπνέουν νέους διαλόγους μεταξύ της σύγχρονης τέχνης, του design και των εσωτερικών χώρων. Προτείνοντας μια εναλλακτική εμπειρία θέασης, εκτός των καθιερωμένων χώρων τέχνης: Αντί για την «white cube» σκηνογραφία μιας γκαλερί, τα έργα ζωντανεύουν in situ στο ξενοδοχείο της οδού Μαντζάρου που στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο του 1920.

  Αριστερά: Serpent Series, Mara Desipris. Δεξιά: Τhirassia Series, Anna Karoutzou.

  Πραγματικά ενδιαφέροντες διεθνείς και έλληνες καλλιτέχνες έχουν προσκληθεί με σκοπό να αλληλεπιδράσουν με το ιδιαίτερο περιβάλλον του ξενοδοχείου: Τα έργα τους φιλοξενούνται στις ιδιόρρυθμες σουίτες του ξενοδοχείου, στους ατμοσφαιρικούς διαδρόμους και στους «μυστικούς» υπαίθριους χώρους. Φίνα γλυπτά και αφηρημένες φιγούρες με εύρος έκφρασης που αγγίζει συγχρόνως το εκκεντρικό και το εκλεπτυσμένο, αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες στα διαφορετικά δωμάτια.

  Οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα έργα των καλλιτεχνών παρέα με ευφάνταστα Eminente Cocktail εμπνευσμένα από την έκθεση.

  Aριστερά: Paper Clay Series, Mara Desipris. Δεξιά: Stomata Series, Anna Karoutzou.

  Οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα έργα των καλλιτεχνών παρέα με ευφάνταστα Eminente Cocktails με ρούμι, εμπνευσμένα από την έκθεση. H έκφραση μέσω της τέχνης βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας του Eminente Rum, ενός νέου κουβανέζικου spirit με ένα εξαιρετικό ανάγλυφο μπουκάλι που θυμίζει το δέρμα του κροκόδειλου.

  Όλα τα έργα διατίθενται προς πώληση μέσω του πωλητηρίου του Shila, Shila Maison dObjets.

  Aριστερά: Τhirassia Series, Anna Karoutzou. Δεξιά: Epifaneia Cups, Diane Alexandre.

  ΙΝFO

  //Επιμέλεια έκθεσης: Eυτυχία Στεφανίδη.

  Καλλιτέχνες:  Diane Alexandre, Elina Belou, Μάρα Δεσύπρη, Άννα Καρούντζου, Mugly.NYC, Νάσια Παυλίδου, Πάνος Προφήτης, Camille Romagnani, Terpsichore, Yiorgos Trichas, Κλεοπάτρα Τσαλή, Γιώργος Τσεριώνης, Δέσποινα Χαριτωνίδη, Venetia Sacred Young.

  Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, 19.00 – 22.00. Τρίτη 16 Νοεμβρίου, 12.00 – 22.00.

   

  Πληροφορίες για την είσοδο στον χώρο

  Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο [email protected]. Για την είσοδο απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού, πιστοποιητικού νόσησης ή αρνητικό αποτέλεσμα 48ωρης εξέτασης rapid-test ή PCR-test, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της παραμονής στην έκθεση και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

   

  Διαβάστε ακόμα: Ο Σωτήρης Κοντιζάς μας ξεναγεί στα αγαπημένα του στέκια στα Εξάρχεια.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top