Η Sonia Sieff ανακαλύπτει τις Γαλλίδες της (παρα)διπλανής πόρτας

Η κόρη του μεγάλου φωτογράφου Jeanloup Sieff φαίνεται πώς έχει κληρονομήσει όλο το ταλέντο και τη χάρη του πατέρα της. Κάτι που φαίνεται στο νέο της φωτογραφικό της βιβλίο, με τίτλο «Les Francaises».

Γράφει : Andro Team

Το νέο project της Sonia Sieff έχει τον τίτλο «Les Francaises» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Rizzoli. (Photo credits: Sonia Sieff)

«Αν δεν υπήρχαν οι Γαλλίδες, η ζωή δεν θα είχε κανένα απολύτως νόημα» είχε πει κάποτε ο Γερμανός φιλόσοφος και δημοσιογράφος Friedrich Engels, θέλοντας να εκφράσει με αυτόν τον τρόπο τον θαυμασμό του για τις Γαλλίδες.

Και μέσα στα χρόνια είναι πολλοί αυτοί οι άνδρες που έχουν σε περίοπτη θέση της καρδιάς, του μυαλού και των φαντασιώσεών τους τις Γαλλίδες. Φταίει αυτή η προφορά τους, ο αέρας στις κινήσεις τους ή η ανεπιτήδευτη γοητεία τους; Όποια και να είναι η απάντηση, το σίγουρο είναι πως αναδύουν ένα μυστήριο.

Οι περισσότερες γυναίκες που συμμετείχαν στο project της Sonia Sieff δεν ήταν μοντέλα, αλλά κοπέλες της διπλανής πόρτας.

Αυτό το μυστήριο και τη γοητεία προσπάθησε να «συλλάβει» με τον φακό της και η Sonia Sieff. Η 37χρονη φωτογράφος άφησε για λίγο στην άκρη τις διαφημίσεις και τις δουλειές με τους μεγάλους οίκους και τα περιοδικά της Γαλλίας, για να επικεντρωθεί στη… γαλλίδα της διπλανής πόρτας.

Κάτι που κατάφερε με εξαιρετική άνεση, καθώς φαίνεται ότι έχει «κληρονομήσει» όλο το ταλέντο του πατέρα της, Jeanloup Sieff, ο οποίος για χρόνια ήταν ένας από τους κορυφαίους φωτογράφους της Γαλλίας.

«Η Caroline de Maigret έχει πει για τις Γαλλίδες πώς δεν μπορείς να τις ελέγξεις. Αυτό είναι που τις κάνει διαφορετικές».

Το project της, με τίτλο Les Francaises, επικεντρώνεται (που αλλού;) στη Γαλλίδα, την απλότητα, αλλά και στην ομορφιά του γυμνού γυναικείου σώματος. Και για να το πετύχει αυτό αποφάσισε να ξεφύγει από την πεπατημένη: με λίγα λόγια τα «μοντέλα» της δεν είναι μοντέλα, αλλά καθημερινές γυναίκες.

«Ήταν αρκετά εύκολο να ολοκληρώσω αυτό το project, καθώς είμαι και εγώ γυναίκα οπότε δεν χρειάστηκε να τις “αποπλανήσω”. Το Les Francaises μοιάζει περισσότερο με ένα φωτογραφικό βιβλίο για τη φιλία» δήλωσε η Sonia Sieff στο περιοδικό GQ. Όσο για το τι έχουν οι Γαλλίδες που εξιτάρει τη φαντασία; «Η Caroline de Maigret έχει πει πώς δεν μπορείς να τις ελέγξεις. Αυτό είναι που τις κάνει διαφορετικές».

//Το Les Francaises κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Rizzoli.

«Αν δεν υπήρχαν οι Γαλλίδες, η ζωή δεν θα είχε κανένα απολύτως νόημα» είχε πει κάποτε ο Γερμανός φιλόσοφος και δημοσιογράφος Friedrich Engels.

Η Sonia Sieff θέλει να «συλλάβει» με τον φακό της την γοητεία και το μυστήριο της γυναίκας.

 

Διαβάστε ακόμα: Και οι 20 είναι υπέροχες.

Button to top