Ο Han Solo έχει φύγει από τη ζωή και ο Chewbacca έχει βρει πλέον νέο κυβερνήτη. (Φωτογραφίες: Vanity Fair)

Ήταν το 1999, περίπου 22 χρόνια μετά την εμφάνιση της ταινίας A New Hope και 16 μετά το τέλος της αρχικής τριλογίας. Ήταν η χρονιά που ο επικός κόσμος του George Lucas επέστρεφε στους κινηματογράφους. Ήταν η χρονιά που όλοι περιμέναμε το φιλμ The Phantom Menace και το ξεκίνημα της prequel τριλογίας, που θα μας εξηγούσε τι οδήγησε τον Anakin Skywalker να γίνει ο Darth Vader.

Δεν θα πω ψέματα: ήμουν τρομακτικά ενθουσιασμένος. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε τα πράγματα να είναι διαφορετικά; Κατά τη γνώμη μου η αρχική τριλογία του Star Wars είναι μια από τις καλύτερες όλων των εποχών (μαζί με αυτή του Godfather) και ειλικρινά ποιος δεν θα ήθελε ένα ακόμα «πιάτο»;

Αριστερά ο Mark Hamill και οι Carrie Fisher, οι original ήρωες της αρχικής τριλογίας του Star Wars. Δεξιά το new entry της κινηματογραφικής σειράς, ο Benicio del Toro.

Μην τα πολυλογώ, το Episode I – The Phantom Menace δεν δικαίωσε τις προσδοκίες μου. Όχι, δεν θα το έλεγα απογοήτευση, αλλά η αλήθεια είναι ότι περίμενα πολλά περισσότερα – πέρα από το να βλέπω για 133 λεπτά το πώς εξελίχθηκε η κινηματογραφική τεχνολογία σε αυτά τα 16 χρόνια. Η prequel τριλογία δεν με ενθουσίασε ποτέ και μοιραία από τότε έμαθα να κρατάω μικρό καλάθι όταν ακούω για κάποιο νέο Star Wars επεισόδιο.

Κάτι που έκανα και στο Episode VII – The Force Awakens του 2015. Θα κατάφερνε ο κόσμος του Star Wars να βρει τον δρόμο του – αυτόν τον δρόμο που αγαπήσαμε όλοι με την αρχική τριλογία; Δεν το κρύβω: το ότι είδα ξανά στη μεγάλη οθόνη τους Mark Hamill, Carrie Fisher και Harrison Ford ήταν κάτι το εκπληκτικό. Όπως και οι ανατροπές. Όπως και η ιστορία. Όπως και η σκηνοθεσία.

Ο Adam Driver ως Kylo Ren ίσως να μην είναι τόσο αδίστακτος όσο ο Darth Vader, αλλά όλα δείχνουν ότι θα τα καταφέρει στις επόμενες ταινίες.

Ευτυχώς ο J. J. Abrams έκανε υπέροχη δουλειά -έστω κι αν οι fans του Star Trek δεν μπορούν να πουν το ίδιο- και το Star Wars απέκτησε μια νέα, φρέσκια, ματιά. Και τώρα, όλα είναι έτοιμα για την επιστροφή του, με το Episode VIII – The Last Jedi.

Ο κόσμος του Star Wars πίσω από τις μάσκες.

Έστω κι αν η Fisher έχει φύγει από τη ζωή, έστω κι αν ο Ford έχει φύγει από την κινηματογραφική ζωή ως Han Solo, οι Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Benicio del Toro παρέα με τα C-3PO, R2-D2 και BB-8, είναι ικανοί να συνεχίσουν το έπος του George Lucas. Το Episode VIII – The Last Jedi θα βγει στις αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου 2017 και το Vanity Fair, μέσα από μια αποκλειστική φωτογράφιση, μας βάζει σε αυτόν τον κόσμο.

Η στιγμή για την αντεπίθεση των Jedi πλησιάζει.

 

Διαβάστε ακόμα: 20 πράγματα που ίσως να μην ήξερες για το Star Wars

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top