Η αινιγματική Στεφανί Καπετανίδη

Σε μια σπάνια αποκλειστική φωτογράφιση, η Ελληνογαλλίδα ηθοποιός που έγινε γνωστή μέσα από τη μικρή οθόνη («Γιούγκερμαν», «Απλή μέθοδος των τριών» κ.ά.) αποδεικνύει ότι είναι πολλά περισσότερα από μια μυστηριώδης, ποθητή γυναίκα.

Σουτιέν με δαντέλα Intimissimi. Φούστα fullah sugah

Σουτιέν με δαντέλα Intimissimi. Φούστα fullah sugah

Η οικονομική κρίση, εάν δεν σε καταπλακώσει εντελώς, ανοίγει καινούργιους ορίζοντες, τους οποίους ίσως να μην είχες σκεφτεί πρωτύτερα. Δεν πρέπει να «κολλάς» κάπου. Επειδή, λόγω κρίσης, δεν υπάρχουν δουλειές πλέον στην τηλεόραση, παλεύω να επιβιώσω και, ταυτόχρονα, νιώθω ελεύθερη να δημιουργήσω με οποιοδήποτε τρόπο θελήσω και μου παρουσιαστεί. Έγινα για την ανάγκη μιας low budget ταινίας βοηθός σκηνοθέτη, πήγα στη Γερμανία να πρωταγωνιστήσω σε μια μεγάλου μήκους, παίζοντας το ρόλο της τυφλής στο «The Doll the Fatso & Me» του F. Stienz όπου πήρα και βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε ένα φεστιβάλ της Ιταλίας. Μετά, όμως, έγινα casting director και συμμετείχα σε ένα event για τον οίκο Hermès που έγινε στους Δελφούς και φέτος, για ένα χρόνο, είχα την ευκαιρία να δουλέψω ως βοηθός της καλύτερης παραγωγού που υπάρχει για μένα στην Ελλάδα, την Φένιας Κοσοβίτσα.

Νεγκλιζέ και σουτιέν Intimissimi, γόβες fullah sugah

Νεγκλιζέ και σουτιέν Intimissimi, γόβες fullah sugah

Αν ένας νέος μου έλεγε ότι επιθυμεί να γίνει ηθοποιός, θα του έλεγα «μπράβο!» Αν μου ζήταγε τη συμβουλή μου, θα του έλεγα ότι για μένα έχει σημασία να ζήσει όσο περισσότερες εμπειρίες θα του προσφέρει η ζωή. Να γεμίσει από εικόνες, μουσικές, να «τρώει» τα πάντα διαβάζοντας βιβλία, βλέποντας ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, σύγχρονο χορό, να πηγαίνει σε γκαλερί, να ταξιδέψει, να μιλήσει με ανθρώπους απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα, να ακούσει! Να νιώσει χαρά, θλίψη, πόνο, θυμό, οργή, πάθος. Να περπατάει τη νύχτα στην πόλη, αλλά και στην φύση. Να μην αφήσει τίποτα! Να ζήσει!

Η επαγγελματική επιλογή ενός νέου ανθρώπου είναι καθοριστική για την υπόλοιπη ζωή του. Είναι κρίσιμο να δει τι είναι εκείνο που του κινεί την περιέργεια να γνωρίσει, τι τον εμπνέει να ζήσει, με ποιο σύνολο ανθρώπων θα ήθελε να ανταλλάσει πληροφορίες και ιδέες. Δεν πρέπει να ξεχάσει τη φαντασία στην επιλογή του, αλλά και το συναίσθημα του. Χρειαζόμαστε στην κοινωνία μας εμπνευσμένα και παθιασμένα άτομα, για να μας ξυπνούν με τις καινούργιες ματιές τους. Το χρηματικό ζητούμενο μπορεί να δώσει φτερά, όπως μπορεί και να εγκλωβίσει. Ο καθένας, όμως, στην ζωή του πρέπει να γνωρίσει τις δυνατότητες που προσφέρουν, αλλά και τις αδυναμίες που προκαλούν τα χρήματα.

Κορμάκι Tezenis, Φούστα fullah sugah

Κορμάκι Tezenis, Φούστα fullah sugah

Υπήρξα τυχερή που οι γονείς μου με στήριξαν και με ώθησαν να σπουδάσω στη Γαλλία. Διότι από μικρή ήθελα να ζήσω την πόλη που γνώρισα μέσα από τους ρομαντικούς χαρακτήρες που διάβαζα στα βιβλία, να ζήσω την πόλη που ενέπνευσε τους αγαπημένους ζωγράφους μου. Το Παρίσι! Ήθελα να πάω στη δραματική σχολή και μετά να περπατώ με τις ώρες στο Παρίσι και να δουλεύω τους ρόλους μου στις γέφυρες του Σηκουάνα. Αυτή η πόλη έχει χαρά και πόνο ταυτόχρονα. Έχει ασχήμια και ομορφιά, βία και ποίηση. Σε γεμίζει έμπνευση. Έπρεπε να το ζήσω αυτό.

Βέβαια, τόσα χρόνια στο Παρίσι, ήρθα και εκτίμησα την ξεγνοιασιά που υπάρχει στην Ελλάδα. Μεγάλη αξία. Στην Ελλάδα νιώθω σαν στο σπίτι μου. Δυο πολύ απλά πράγματα στις διαφορές του να δουλεύεις εκεί από ό,τι εδώ είναι πως στην Γαλλία παίζει πολύ η λογική και η σχολαστική δουλειά. Στην Ελλάδα παίζει πολύ το συναίσθημα. Στις ομοιότητες, θα πω ότι βγαίνει καλή δουλειά και στις δυο περιπτώσεις.

Δεν νιώθω περισσότερο Γαλλίδα ή Ελληνίδα. Aυτά τα δύο δεν διαχωρίζονται πλέον. Είμαι αυτή που είμαι: ένα μιξ από κουλτούρες και έθιμα και από τις δύο αυτές χώρες, τις οποίες αγαπώ το ίδιο. Είμαι συναίσθημα και διανοουμένη μαζί, είμαι ελληνική τραγωδία και Marianne, είμαι καθολική και ορθόδοξη, είμαι μελαχρινή με άσπρο δέρμα, μιλάω τις δυο γλώσσες αυτές σαν να είναι μια…

Σουτιέν-Κορσές Tezenis, Φούστα fullah sugah

Σουτιέν-Κορσές Tezenis, Φούστα fullah sugah

Οι περισσότεροι ηθοποιοί θεωρούν ως αγαπημένο χώρο εργασίας τους το θέατρο. Αυτό συμβαίνει επειδή το θέατρο δημιουργεί μια «οικογένεια» όπου όλα τα μέλη έχουν ένα κοινό σκοπό και όραμα. Κάτι που φανερώνει μεγάλη δύναμη. Επίσης, προτιμάται το θέατρο από τους ηθοποιούς επειδή χτίζεις ένα χαρακτήρα με τόση λεπτομέρεια και αφοσίωση που μόνο η δουλειά που γίνεται στις πρόβες του θεατρικού έργου σου το προσφέρει αυτό. Είναι ζωντανή τέχνη και/άρα κάθε φορά που παίζεις στη σκηνή είναι ένα μεγάλο στοίχημα που δίνεις με τον εαυτό σου, να αρχίζεις κάπως και να τελειώνεις μεταμορφωμένος. Ο κινηματογράφος παραμένει για μένα πρόκληση μεγάλη και αγαπημένη. Εκεί νιώθω ότι μπορώ να ξεπεράσω πολλά όρια, για να εξελιχθώ και να νιώσω ευτυχισμένη.

Η καθημερινότητά μου ξεκινάει με συναισθήματα και σκέψεις. Για να χαλαρώσω ύστερα από ένα εξαντλητικό γύρισμα, απλώς χρειάζομαι να αδειάσω το μυαλό μου με πολύ μουσική και ό,τι βγει. Ύστερα από 5 ή 10 χρόνια θα ήθελα να ήμουν ακόμα πιο γεμάτη από εμπειρίες και συναισθήματα που μου προκαλούν χαρά και μου χαρίζουν υγεία. Για μόνιμη κατοικία σίγουρα θα επέλεγα την Ελλάδα, η οποία με γειώνει και με συγκινεί. Μια γειτονιά της Αθήνας που μου προκαλεί χαρά τώρα είναι το Παγκράτι, χαμηλά προς Βασ. Κωνσταντίνου και Βασ. Γεώργιου, με τα πολλά όμορφα καινούργια στέκια.

Νεγκλιζέ και σουτιέν Intimissimi, γόβες fullah sugah

Νεγκλιζέ και σουτιέν Intimissimi, γόβες fullah sugah

Το αγαπημένο μου motto είναι: «Get out of your head and get into your heart. Think less, feel more». Από τον μυστικιστή Οsho. Στους αγαπημένους μου θεατρικούς συγγραφείς ανήκουν πολλοί. Από Πούσκιν, Βικτόρ Ουγκό, Αισχύλο, Τένεσι Γουίλλιαμς, Χάρολντ Πίντερ, Μπέργκμαν, Αλφρέντ ντε Μισέ μέχρι Lars Norén, Μπερνάρ Μαρία Κολτές και όπου υπάρχουν δυνατές και ακραίες συναισθηματικές καταστάσεις.

Για τη φετινή σεζόν, έχω πολλά στο νου μου! Πρώτα θέλω να αφοσιωθώ στο κινηματογραφικό project του συντρόφου μου και εμπνευστή μου, σκηνοθέτη και μουσικοσυνθέτη. Μετά θέλω να συνεχίσω τη γραφή ενός σεναρίου που έχω αρχίσει ενάμιση χρόνο τώρα. Και ό,τι άλλο έρθει, ευπρόσδεκτο!

 

Μαλλιά και make up: Γιώργος Φυτάς this is not another agency

Ευχαριστούμε θερμά το (Balthazar Τσόχα 27, Αθήνα 210-6441215) για τη φιλοξενία.

 

Δείτε ακόμα: Δωροθέα Μερκούρη, η ελληνοιταλίδα ντίβα φωτογραφίζεται στο νερό… 

Button to top