Το αρχικό ενδιαφέρον του ήταν το καλλιτεχνικό γυμνό (stephanbrauchli.com).

    Ο ελληνοελβετός φωτογράφος Στέφανος Brauchli δεν απαρνήθηκε ποτέ καμία από τις δύο του καταγωγές και όχι χωρίς χιούμορ υπογράμμιζε ότι συνδυάζει ελβετική ποιότητα και ελληνικό πάθος.  Η επέτειος του ενός έτους από τον πρόωρο και αδόκητο χαμό του θα συμπέσει με την αναδρομική έκθεση των φωτογραφιών του στο Αγρίνιο, όπου τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται επιχειρηματικά η οικογένειά του.

    Η έκθεση εστιάζει σε δύο από τις αγαπημένες του θεματικές, το καλλιτεχνικό γυμνό και τη φωτογραφία καπνού, είδη που καλλιέργησε με συνέπεια για περισσότερο από μια εικοσαετία.

    Με καταγωγή από την ιστορική οικογένεια τον Θεοτόκη της Κέρκυρας και από την επίσης ιστορική οικογένεια πατρικίων της Βέρνης Brauchli, γεννήθηκε στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ και μεγάλωσε στην Αθήνα και κυρίως στη Ζυρίχη, όπου έφηβος πρωτοασχολήθηκε με τη φωτογραφία.

    Η γυναίκα… Speed Racer (stephanbrauchli.com).

    Σπούδασε Μηχανολόγος – Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν και εργάστηκε σε εταιρεία συμβούλων τεχνολογίας πληροφοριών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου άρχισε να ασχολείται συστηματικά με τη φωτογραφία το 1998, και τρία χρόνια αργότερα πραγματοποίησε την πρώτη του έκθεση στη γκαλερί Pro-jex (2001). Το 2006 επέστρεψε στην Ελβετία, όπου εργάστηκε ως υπεύθυνος διαδικτυακής ασφάλειας σε ιδιωτική τράπεζα και παράλληλα ως ανεξάρτητος φωτογράφος, αφιερώνοντας στην αγαπημένη του τέχνη όλο και περισσότερο χρόνο και ενέργεια.

    Το αρχικό ενδιαφέρον του ήταν το καλλιτεχνικό γυμνό, αλλά σταδιακά επεκτάθηκε στην ταξιδιωτική φωτογραφία και στη φωτογράφιση της άγριας φύσης.

    To 2013 κέρδισε τη Β΄ θέση στα Διεθνή Βραβεία Φωτογραφίας – International Photography Awards, στην κατηγορία Nature: wildlife (Non-Pro) με τις τρεις φωτογραφίες της συλλογής “Coming Home” – Η επιστροφή (stephanbrauchli.com).

    Το αρχικό ενδιαφέρον του ήταν το καλλιτεχνικό γυμνό, αλλά σταδιακά επεκτάθηκε στην ταξιδιωτική φωτογραφία και στη φωτογράφιση της άγριας φύσης, ταξιδεύοντας ως την έρημο και τις πολικές περιοχές. Στον συγκεκριμένο τομέα γνώρισε και τη διεθνή αναγνώριση, αφού το 2013 κέρδισε τη Β΄ θέση στα Διεθνή Βραβεία Φωτογραφίας – International Photography Awards, στην κατηγορία Nature: wildlife (Non-Pro) με τις τρεις φωτογραφίες της συλλογής “Coming Home” – Η επιστροφή.

    Η φωτογράφιση έγινε στις 5 Ιουνίου 2013 στον Εθνικό Δρυμό της νήσου Bonaventure (Le parc national de l’Île-Bonaventure-et-du-Rocher-Percé) στο Κεμπέκ του Καναδά και απεικονίζει μια αποικία από Σούλες του Βορρά (Morus bassanus – Northern Gannet), όπου το αρσενικό υπερίπταται της ομάδας μέχρι να εντοπίσει τη θηλυκιά του, που τον περιμένει με ένα πούπουλο στο ράμφος.

    Οι γυναίκες chin με τα κατάστικτα πρόσωπα (stephanbrauchli.com).

    Από τις πιο επιτυχημένες του φωτογραφίσεις ήταν η χορεύτρια Emma Gilbert στην έρημο της Ναμίμπια.

    Η ταξιδιωτική φωτογραφία στη Μιανμάρ, τη Μαδαγασκάρη, τη Ναμίμπια, την Ισλανδία, τη Γροιλανδία ή την Ανταρκτική συνδυαζόταν άλλοτε με τη φωτογραφία των άγριων ζώων, άλλοτε με τη φωτογράφιση ανθρωποκεντρικών θεμάτων.

    Φωτογραφίζοντας τη χορεύτρια Emma Gilbert στην έρημο της Ναμίμπια (stephanbrauchli.com).

    Από τις πιο επιτυχημένες του φωτογραφίσεις ήταν η χορεύτρια Emma Gilbert στην έρημο της Ναμίμπια ή τα σπάνιες απεικονίσεις των τελευταίων γυναικών με τατουάζ προσώπου της φυλής των Τσιν στην Μιανμάρ. Μετά το 2013 πραγματοποίησε πολλές εκθέσεις σε Ελλάδα και Ελβετία. Μια ευρεία συλλογή από τις καλύτερες φωτογραφίες του είναι αναρτημένη στην επαγγελματική του ιστοσελίδα, όπου δημοσίευε και το blog με ταξιδιωτικά ημερολόγια που εκπλήσσουν με την ειλικρίνεια και την αφοπλιστική τους ευθύτητα.

    Ως φωτογράφος ήταν αυτοδίδακτος και οπαδός της καθαρής φωτογραφίας χωρίς μεταγενέστερη ψηφιακή επεξεργασία (stephanbrauchli.com).

    Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 άρχισε να πειραματίζεται και με τη φωτογραφία καπνού, την οποία συνέχισε να καλλιεργεί ως το τέλος.

    Ο Στέφανος Brauchli δεν εγκατέλειψε ποτέ το αρχικό του ενδιαφέρον για το γυμνό. Στην έκθεση  το κοινό μπορεί να δει εκτυπωμένες πολλές από τις φωτογραφίες που έκανε με τη Zoi Gorman, τη γνωστή ελληνικής καταγωγής μοντέλο και ηθοποιό. Ως φωτογράφος ήταν αυτοδίδακτος και οπαδός της καθαρής φωτογραφίας χωρίς μεταγενέστερη ψηφιακή επεξεργασία. Επίσης ασχολήθηκε με την υπέρυθρη φωτογραφία γυμνού και τοπίου. Ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 άρχισε να πειραματίζεται και με τη φωτογραφία καπνού, την οποία συνέχισε να καλλιεργεί ως το τέλος, επεξεργαζόμενος τις φωτογραφικές αποτυπώσεις σε πρωτότυπες συμμετρικές συνθέσεις.

    Eίναι φανερό πως λάτρεψε το γυναικείο σώμα (stephanbrauchli.com).

    Η φιλοσοφία του για την ζωή και την ανθρώπινη ύπαρξη συμπυκνωνόταν στην αγαπημένη του ρήση: «Η ζωή δεν μετριέται με τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα».

     

    //Stephan Brauchli «Μούσες και Δαίμονες»
    4 – 25 Μαρτίου 2022, Γκαλερί «Ταξιδεύουσα», οδός Γρίβα 12, Αγρίνιο.
    τηλ. 2641 102186

     

    Διαβάστε ακόμα: Γεώργιος Κωστάκης. Ο συλλέκτης που δεν φοβήθηκε ούτε την KGB.

     

     

     

    x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

    Button to top