Κάτι σαν αυτοπορτραίτο της Stephanie Sarley του 2015.

  Τι είναι αποδεκτό και τι όχι; Που σταματάει η τέχνη και που αρχίζει το πορνό; Τι προσβάλει και τι αποτελεί τροφή για σκέψη; Ερωτήματα, πολλά ερωτήματα, που συνεχώς παίρνουν σάρκα και οστά μέσα στην καθημερινότητά μας, με τους πάντες να διαφωνούν με τους… πάντες. Κλασικά πράγματα δηλαδή.

  Όχι δεν θα απαντήσω σε αυτά τα ερωτήματα, για δύο λόγους: (1) Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό σε αυτό και (2) Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος έχει τη δικιά του άποψη. Τόσο απλά – κι αν αυτή διαφέρει από τη δικιά μου δεν υπάρχει πρόβλημα. Αρκεί να υπάρχουν επιχειρήματα και όχι η all time classic απάντηση «επειδή έτσι γουστάρω».

  Το έργο «When He Cheats».

  Βέβαια ουκ ολίγες φορές το Instagram, όπως και αρκετά ακόμα social media, έχουν καταφύγει στην εύκολη απάντηση «έτσι μου αρέσει, δικό μου είναι, άρα δικοί μου και οι κανόνες», προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις. Ποιος ξεχνάει άλλωστε το βιβλίο που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό με τις απαγορευμένες φωτογραφίες του Instagram – δηλαδή αυτές που «κατέβασε» το social media.

  Ωστόσο εδώ και περίπου 1,5 χρόνια, οι υπεύθυνοι του Insta έχουν βρει το μπελά τους με μια νεαρή εικαστικό. Η Stephanie Sarley έχει βαλθεί να τους τρελάνει με τα ερωτικά της project. Και αυτό επειδή τα project της δεν δείχνουν γυμνό, ούτε σεξουαλικές πράξεις, παρά μόνο φρούτα – και κινήσεις που απλά υπονοούν τα παραπάνω, αν φυσικά κανείς θέλει να το σκεφτεί έτσι.

  Αριστερά: Η φράουλα της Stephanie Sarley προκάλεσε αντιδράσεις στο Instagram. Δεξιά: Το έργο «The First Touch».

  Όλα ξεκίνησαν τον Γενάρη του 2016 όταν ανέβασε ένα βίντεο, που έδειχνε να «βάζει δάχτυλο» σε ένα ζουμερό πορτοκάλι. Το βίντεο έγινε viral, οι followers της στα social εκτοξεύτηκαν, πολλοί έσπευσαν να το αναπαράγουν, εκείνη αποφάσισε να προστατέψει τα πνευματικά δικαιώματα του project της, δέχθηκε διαδικτυακό bullying και στο τέλος μια επίθεση από το Instagram, που θεώρησε προσβλητικές διάφορες αναρτήσεις της, με αποτέλεσμα να τις «κατεβάσει».

  Αυτό βέβαια δεν πτοεί την Sarley που συνεχίζει να «βομβαρδίζει» τα social με τα έργα της, με αποτέλεσμα ουκ ολίγες φορές να έχει δεχθεί λογοκρισία από τους διαχειριστές. Η ίδια λέει ότι με τα έργα της θέλει να δώσει μια χιουμοριστική πλευρά στον ερωτισμό. Και τα έχει καταφέρει μια χαρά, καθώς ο λογαριασμός της έχει μπει στην λίστα με τους Top10 λογαριασμούς που τρολάρουν τους κανόνες των social media για το γυμνό.

  Blood Orange.

  Τελικά, είναι η δουλειά της πορνογραφία, προκλητική ή σατιρική; Πάλι δεν θα απαντήσω. Απλά θα πω κάτι που μου έλεγε η μητέρα μου όταν ήμουν μικρός, «δεν υπάρχουν βρώμικες λέξεις, μόνο βρώμικα μυαλά». Και όπως φαίνεται ο κόσμος του ίντερνετ είναι γεμάτος με τέτοια.

   

  Διαβάστε ακόμα: O άνθρωπος που έκανε τέχνη με τα λεφτά (και όχι το αντίθετο)

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top