Ο Stephen King είναι πάνω από τέσσερις δεκαετίες ο βασιλιάς των βιβλίων φαντασίας και θρίλερ. (Εικονογράφηση: Rolling Stone)

Η σχέση ανάμεσα στον Stephen King και το Hollywood μετράει πάνω από 40 χρόνια ζωής, ωστόσο ποτέ δεν ήταν ήρεμη. Ήταν μια περίεργη σχέση – μια σχέση αγάπης και μίσους. Και από τις δύο πλευρές.

Από τη μια πλευρά έχουμε το Hollywood. Ήταν το 1976, όταν αποφάσισε να μεταφέρει το βιβλίο του King, με τίτλο Carrie, στη μεγάλη οθόνη και από τότε σε τακτά χρονικά διαστήματα επιλέγει έργα του Αμερικανού συγγραφέα. Ωστόσο ποτέ δεν τον θεώρησε (το Hollywood) δικό του. Απλά είναι σιγουράκι, καθώς ο King έχει φανατικό κοινό και οι μεταφορές των βιβλίων του είναι δεδομένο ότι δεν θα πατώσουν στις εισπράξεις. Όχι ότι θα σπάσουν τα ταμεία, αλλά στο τέλος της ημέρας θα έχουν θετικό απολογισμό.

Τρία ακόμα βιβλία του Stephen King θα μεταφερθούν στον κινηματογράφο έως το 2019, με την αρχή να γίνεται με το Gerald’s Game σε λίγες ημέρες.

Από την άλλη πλευρά είναι ο Stephen King. Αποδεδειγμένα ο κορυφαίος συγγραφέας θρίλερ και φαντασίας των τελευταίων δεκαετιών, ο καλύτερος της γενιάς του, με τα βιβλία του να πουλάνε σαν… ζεστά ψωμάκια. Και μπορεί να μην έχει πρόβλημα να πουλάει τα δικαιώματα των έργων του στα μεγάλα στούντιο (είναι πολλά τα λεφτά, πώς να το κάνεις;), αλλά δεν σημαίνει ότι έχει και σε εκτίμηση το Hollywood. Ποιος ξεχνάει ότι το 1997 έγραψε από την αρχή το σενάριο της Λάμψης, καθώς δεν του άρεσε η κινηματογραφική μεταφορά του Stanley Kubrick το 1980.

Ο King ποτέ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το πώς μετέφερε ο Stanley Kubrick στον κινηματογράφο τη «Λάμψη». (Φωτογραφία: IMDb)

Ωστόσο φέτος μοιάζει να αλλάζει η σχέση τους. Για την ακρίβεια από τον Σεπτέμβριο άρχισε να αλλάζει. Από εκεί που ο King ήταν πάντα ο συγγραφέας πίσω από επιτυχημένες -αλλά καλτ- ταινίες, τώρα ετοιμάζεται να γίνει ο (οικονομικός) σωτήρας της πρωτεύουσας της 7ης Τέχνης.

Βλέπεις, το φετινό καλοκαίρι ήταν το χειρότερο που έχει ζήσει το Hollywood την τελευταία δεκαετία. Για πρώτη φορά από το 2006 οι καλοκαιρινές εισπράξεις έπεσαν κάτω από τα 4 δισ. δολάρια, τα μεγάλα στούντιο δεν έπαιξαν όλα τους τα μεγάλα χαρτιά μέσα σε αυτούς τους μήνες, ενώ πολλές υπερπαραγωγές που θεωρητικά θα σάρωναν στις εισπράξεις κινήθηκαν στη μετριότητα.

Το «It» είναι ήδη η μεγάλη επιτυχία του φθινοπώρου, καθώς μέσα σε λίγες ημέρες οι εισπράξεις του έχουν αγγίξει τα 190 εκ. δολάρια. (Φωτογραφία: IMDb)

Κάπως έτσι όλοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για εκτόξευση των εισπράξεων στον King και το remake του It. Και έως τώρα δεν τους απογοήτευσε: την πρώτη εβδομάδα στις αίθουσες, το θρίλερ του King έχει έσοδα 189.7 εκ. δολαρίων (μην ξεχνάμε ότι το μπάτζετ της ταινίας ήταν μόλις 35 εκ.), οι κριτικές ήταν εντυπωσιακές και όπως όλα δείχνουν οι εισπράξεις θα ανέβουν πάρα πολύ στο άμεσο μέλλον.

Και αυτή μοιάζει να είναι μόλις η αρχή της κινηματογραφικής κυριαρχίας του Stephen King, καθώς τρία ακόμα έργα του ετοιμάζονται να βγουν στις μεγάλη οθόνη: το Gerald’s Game που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Σεπτεμβρίου (και οι ειδικοί λένε ήδη ότι πρόκειται για ένα θρίλερ που σου παγώνει το αίμα), το 1922 που βρίσκεται ακόμα στην παραγωγή και το It: Chapter Two για το 2019.

Το «Gerald’s Game» είναι για πολλούς η επόμενη μεγάλη επιτυχία-θρίλερ του φθινοπώρου. Φυσικά και αυτό βασίζεται σε βιβλίο του King. (Φωτογραφία: IMDb)

 

Διαβάστε ακόμα: Πόσο γαμάτος τύπος είναι ο Pedro Pascal;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top