Επιτέλους, οι θερινοί κινηματογράφοι επιστρέφουν.

Είναι από τις πλέον πολυαναμενόμενες «εκκινήσεις» που θυμίζει την πρότερη κατάσταση, αυτή που ζούσαμε πριν από την έλευση του ιού, και ορίζει με τον τρόπο μια φυσιολογική κατάσταση. Τα θερινά σινεμά ανοίγουν από σήμερα τις πόρτες τους και μας περιμένουν.

Σαφώς, αυτή η έναρξη θα είναι διαφορετική από όσες γνωρίζαμε ως τώρα. Η προσαρμογή στη νέα κατάσταση είναι δεδομένη. Κάπως έτσι, τα θερινά σινεμά ανοίγουν μεν, αλλά με επιθυμητή πληρότητα περίπου στο 70%, με ανοιχτά τα κυλικεία αλλά χωρίς διάλειμμα, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Αυτές ήταν οι αποφάσεις που πήραν από κοινού οι αιθουσάρχες στην τηλεδιάσκεψη με την υπουργό Πολιτισμού πριν από λίγες ημέρες.

Την ίδια στιγμή, οι υπεύθυνοι των κινηματογράφων θα κληθούν να καθαρίσουν τις αυλές, να απολυμάνουν τους χώρους και γενικώς να λειτουργήσουν με γνώμονα για την ασφάλεια των θεατών. Τις πρώτες τρεις μέρες λειτουργίας τους (Δευτέρα 1/6 έως Τετάρτη 3/6), οι κινηματογράφοι θα προβάλλουν επαναλήψεις ταινιών που χαρακτήρισαν την κινηματογραφική σεζόν που φτάνει στο τέλος της. Από την Πέμπτη 4/6 θα κάνουν πρεμιέρα και νέες ταινίες, οπότε το πρόγραμμα των κινηματογράφων θα διαμορφωθεί ανάλογα. Ας δούμε, λοιπόν, ποιες ταινίες μπορούμε να δούμε και τους θερινούς κινηματογράφους που έχουν αφήσει το δικό τους χνάρι στην πόλη.

Η Αίγλη του Ζαππείου είναι έτοιμη να δεχθεί τους φίλους της.

Αίγλη Ζαππείου

Από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη με μια προβολή (9μ.μ.) θα προβάλλει την άκρως επιτυχημένη ελληνική ταινία «Ευτυχία» σε σκηνοθεσία του Άγγελου Φραντζή. Μια δραματοποιημένη βιογραφία της διάσημης στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Κήπος Ζαππείου (είσ. από Βασ. Όλγας), Τηλ.: 2103369300


 

Το Cine Φιλοθέη ανοίγει ξανά για τους κατοίκους των Β. Προαστίων.

Cine Φιλοθέη

Ο κλασικός θερινός κινηματογράφος των Β. Προαστίων θα προβάλλει από Δευτέρα έως Τετάρτη σε μια προβολή (9μ.μ.) την ταινία «Σκοτεινά Νερά» του Τοντ Χέινς. Μια αληθινή ταινία περιβαλλοντικού ακτιβισμού

Πλ. Δροσοπούλου, Φιλοθέη Τηλ.: 2106833398


 

Με την «Ευτυχία» επιστρέφει ο κινηματογράφος Ακτή.

Ακτή 

Η Ακτή, επίσης ένας κλασικός θερινός για τους κατοίκους των Ν. Προαστίων επιλέγει με τη σειρά του να δείξει την «Ευτυχία». Οι προβολές από Δευτέρα έως Τετάρτη θα είναι στις 9.15 μ.μ.

Θησέως και Αιόλου, Βουλιαγμένη, Τηλ.: 2108961337


 

Δύο ταινίες θα προβάλλουν τα Παναθήναια.

Παναθήναια 

Με δύο έργα επιστρέφει ο κινηματογράφος «Παναθήναια». Από Δευτέρα έως Τετάρτη στις 8.45 μ.μ. θα προβάλει την Οσκαρική ταινία «Παράσιτα», ενώ στις 11 μ.μ. θα προβάλλει την ταινία «Απόστρατος» του Ζαχαρία Μαυροειδή.

Μαυρομιχάλη 165, Αμπελόκηποι, Τηλ.: 2106425714


 

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη θα προβληθεί στο Cine Φλοίσβος Peugeot.

Cine Φλοίσβος Peugeot

Mε την νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» επιστρέφει ο κινηματογράφος Cine Φλοίσβος κοντά στη Μαρίνα του Π. Φαλήρου. Η προβολή της ταινία θα είναι από Δευτέρα έως Τετάρτη στις 9 μ.μ.

Πάρκο Φλοίσβου Π. Φαλήρου (πλησίον Μαρίνας), Τηλ.: 2109821256


 

Με δύο προβολές ξεκινάει ο θερινός κινηματογράφος Αμύντας.

Αμύντας

Και ο κινηματογράφος «Αμύντας» επιλέξει την ελληνική ταινία «Ευτυχία». Οι δύο προβολές από Δευτέρα έως Τετάρτη έχει οριστεί για τις 8.45 μ.μ. και 10.45 μ.μ.

Κων/πόλεως 16, Υμηττός, Τηλ.: 2107626418


 

Το «1917» του Σαμ Μέντες θα προβάλλει ο κινηματογράφος «Μίμης Φωτόπουλος».

Μίμης Φωτόπουλος 

Ο Δημοτικός κινηματογράφος του Αμαρουσίου θα προβάλλει την επική ταινία του Σαμ Μέντες «1917». Η προβολή έχει οριστεί για τις 10.30 μ.μ. (από Δευτέρα έως Τετάρτη).

Αγ. Κων/νου 40, (δίπλα στο Αίθριο), Μαρούσι, Τηλ.: 2106198890

 

Διαβάστε ακόμα: 25 χρόνια «Το Μίσος» (La Haine) – η προφητική ταινία για τη βία των πόλεων.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top