Οι Da Band είναι ένα από τα τρία συγκροτήματα που θα συμμετέχουν στη συναυλία του Σαββάτου. (Φωτογραφία από τη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook)

Ήταν πριν από περίπου ένα μήνα όταν οι έντονες βροχοπτώσεις οδήγησαν σε πλημμύρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με αποτέλεσμα περίπου 20 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους στη Μάνδρα. Οι έντονες βροχοπτώσεις; Όποιος το έψαξε έστω και λίγο πιο σοβαρά είδε ότι δεν έφταιγε η βροχή για αυτή την τραγωδία, αλλά τα δεκάδες παράνομα μπαζωμένα ρέματα και ποτάμια της Αττικής, προκειμένου να χτιστούν σπίτια και δρόμοι. Εις βάρος της φύσης, εις βάρος των ανθρώπων στο πέρασμα του χρόνου.

Τώρα, ένα μήνα μετά, ο σύλλογος «ΡΟΗ – Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων», διοργανώνει μια συναυλία για την προστασία των ρεμάτων της Αττικής αλλά και για την στήριξη των δράσεων για τους πλημμυροπαθείς. Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Μπάγκειο στην πλατεία Ομονοίας, οι Another Metz, Της Νύχτας τα Βελούδα και Da Band θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό, σε μια βραδιά γεμάτη από 60s και rock μέχρι funk και soul ήχους.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την προστασία των ρεμάτων της Αττικής και για την στήριξη των δράσεων για τους πλημμυροπαθείς.

Ο σύλλογος «ΡΟΗ – Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων» ασχολείται με την προστασία των ρεμάτων (χείμαρροι, ποταμοί) που κινδυνεύουν από παράνομες οικιστικές δραστηριότητες, μπάζωμα, ρύπανση και καταστροφικά σχέδια διευθετήσεων που αλλοιώνουν ανεπανόρθωτα τη φύση και το τοπίο μετατρέποντας τα από φυσικά οικοσυστήματα σε τεχνητούς αγωγούς. Ενώ ότι έχει απομείνει στην Αττική, όπως οι Ποδονίφτης, Πικροδάφνη, Κηφισός, Ερασίνος Βραυρώνας, Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας, κινδυνεύουν με πλήρη αφανισμό.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν εξ ίσου για την προστασία των ρεμάτων της Αττικής και για την στήριξη των δράσεων για τους πλημμυροπαθείς που υλοποιεί το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

//Προτεινόμενη οικονομική ενίσχυση: 3 ως 20 Ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Αυτό είναι το χαμένο χριστουγεννιάτικο «άλμπουμ» του Paul McCartney από το 1965

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top