Στο επίκεντρο της φετινής συναυλίας βρίσκεται η σύμπραξη του εκκλησιαστικού οργάνου με τρομπέτα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» ολοκληρώνει τρία χρόνια επιτυχημένων διοργανώσεων με την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία του στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο. Στο επίκεντρο της φετινής συναυλίας βρίσκεται η σύμπραξη του εκκλησιαστικού οργάνου με τρομπέτα και για πρώτη φορά με σαξόφωνο, ενώ στο δεύτερο μέρος χορωδιακό σύνολο θα ψάλλει γνωστούς χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Πρετόριους, Μπαχ, Χέντελ, Μέντελσον, κ.α.,  αλλά και πολλά παραδοσιακά κομμάτια. Στη επερχόμενη συναυλία για πρώτη φορά στην ιστορία του φεστιβάλ θα συμμετάσχουν αποκλειστικά ερασιτέχνες μουσικοί και χορωδοί που ζουν στη Σύρο.

Οι προηγούμενες επισκέψεις  στο Φεστιβάλ ΑΝΩ το 2018 και το 2019 καταγράφηκαν ως αξιόλογες καλλιτεχνικές εμπειρίες, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα με το φιλόξενο πνεύμα των οργανωτών και τη μοναδική ομορφιά του τόπου και του χώρου. Για τις φετινές εορτές το Φεστιβάλ ΑΝΩ προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες του νησιού να επιστρέψουν στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου με τα στολισμένα σοκάκια και τη μοναδική φάτνη του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου για μια αξέχαστη χριστουγεννιάτικη εμπειρία.

Συμμετέχουν οι: Γιάννης Ρούσσος (εκκλησιαστικό όργανο), Φώτης Τσαντήλας (τρομπέτα), Ούρσουλα Στράϊτφελντ (άλτο σαξόφωνο), Μικτή Χορωδία Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ερμούπολης σε διεύθυνση Ιωάννη Ρηγούτσου. Κατεβάστε το πρόγραμμα και τα βιογραφικά των καλλιτεχνών εδώ

//Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 20:00, με ελεύθερη είσοδο

 

Διαβάστε ακόμα: Λυρικές βραδιές στο Winter Garden της Μεγάλης Βρετανίας.

 

 

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top