Στο φετινό πρόγραμμα η διαχρονία των ελληνικών αγώνων θα εκφραστεί και μουσικά, με επιλογές από το έργο του Νικόλαου Μάντζαρου και του Μανόλη Καλομοίρη.

Ακολουθώντας το παράδειγμα του εκκλησιαστικού ημερολογίου που σηματοδοτεί και οργανώνει με εορτές όλη τη διάρκεια του έτους, το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» Σύρου κατά τα πέντε χρόνια της επιτυχούς λειτουργίας του έχει δώσει σταθερά το συναυλιακό «παρών» σε  σημαντικές ημέρες και επετείους.

Η αφίσα της συναυλίας (Σχέδιο αφίσας: Κώστας Καταγάς).

Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00 θα μεταδώσει ζωντανά από τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου εορταστική συναυλία για εκκλησιαστικό όργανο και δύο γυναικείες φωνές, με την οργανίστα Ελένη Κεβεντσίδου και τις λυρικές τραγουδίστριες Σοφία Παπαδημητροπούλου (σοπράνο) και Ιωάννα Βρακατσέλη (άλτο).

Το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» και το ιστορικό εκκλησιαστικό όργανο του Καθολικού Καθεδρικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου ασφαλώς δεν είναι άγνωστα στους αναγνώστες του Andro, που θα βρουν χρήσιμες πληροφορίες ανατρέχοντας στα παλαιότερα άρθρα μας για το Φεστιβάλ του 2017  και του 2019.

Απολύτως πρέπουσα λοιπόν η επέτειος του «ΟΧΙ» για μια συναυλία που εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Το 1821 υπήρξε διαρκής πηγή έμπνευσης για τους Έλληνες και αυτό ισχύει φυσικά και για εκείνους που το 1940 κλήθηκαν να υπερασπίσουν την ανεξαρτησία που με τόσο κόπο και αγώνα είχαν κατακτήσει οι παλαιότεροι. Απολύτως πρέπουσα λοιπόν η επέτειος του «ΟΧΙ» για μια συναυλία που εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Στο φετινό πρόγραμμα η διαχρονία των ελληνικών αγώνων θα εκφραστεί και μουσικά, με επιλογές από το έργο του Νικόλαου Μάντζαρου και του Μανόλη Καλομοίρη. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε εδώ.

Η  οργανίστα Ελένη Κεβεντσίδου (αριστερά) και οι λυρικές τραγουδίστριες Σοφία Παπαδημητροπούλου (σοπράνο) και Ιωάννα Βρακατσέλη (άλτο).

Λόγω των πάντοτε ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών η συναυλία θα δοθεί χωρίς τη φυσική παρουσία κοινού και μόνο σε απευθείας μετάδοση από τις σελίδες του Φεστιβάλ ΑΝΩ σε YouTube και Facebook, καθώς και από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΛΗΘΕΙΑ TV (Χίος), ATLAS TV (Θεσσαλονίκη), ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΡΗΤΗΣ (Χανιά) και SYROS TV1 (Σύρος).

Στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιασιστικού Οργάνου ΑΝΩ 2021 την εναρκτήρια συναυλία έδωσε ο Πολωνός δεξιοτέχνης Bartosz Jakubczak

Στο κανάλι του Φεστιβάλ ΑΝΩ στο YouTube θα βρείτε αναρτημένες και πολλές παλαιότερες συναυλίες, μεταξύ των οποίων και αυτές από το τελευταίο φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο. Για τους φίλους του εκκλησιαστικού οργάνου προτείνουμε ιδίως την εναρκτήρια συναυλία της 16 Αυγούστου 2021 με εξαιρετικά ενδιαφέροντα έργα σε σπουδαίες ερμηνείες από τον Πολωνο δεξιοτέχνη του εκκλησιαστικού οργάνου και καθηγητή στο Μουσικό Πανεπιστήμιο “Φρειδερίκος Σοπέν” της Βαρσοβίας Bartosz Jakubczak.

 

//Παρακολουθήστε το προωθητικό βίντεο της συναυλίας της 28ης Οκτωβρίου 2021 εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

 

Διαβάστε ακόμα: Ivo Pogorelich. Οταν ο ποιητής του πιάνου ήρθε στην Αθήνα.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top