Αλ Πατσίνο, ο τελευταίος Νονός.

Update (Δεκέμβριος 2022): Η ταινία είναι πλέον διαθέσιμη και για συνδρομητές του Netflix στην Ελλάδα

Mόνος, με μόνη συντροφιά ένα σκυλί, σε κάποιο εξοχικό παρατημένος από ανθρώπους, ο Μάικλ Κορλεόνε αφήνει την τελευταία του πνοή καθισμένος σε μια καρέκλα. Αυτή είναι η ύστατη σκηνή της σπουδαίας saga του Φράνσις Φορντ Κόπολα, «Ο Νονός». Είναι η δραματική κορύφωση ενός ηγήτορα που τον τσάκισε η δολοφονία της πολυαγαπημένης του κόρης.

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως το τρίτο μέρος του Godfather κυκλοφόρησε το 1990 με πρωταγωνιστές τους Αλ Πατσίνο, Ντάιαν Κίτον, Άντι Γκαρσία και Σοφία Κόπολα. Η ταινία ήταν υποψήφια για 7 Όσκαρ (Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Άντι Γκαρσία, Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου τραγουδιού, Moντάζ, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Φωτογραφίας, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα.

Τριάντα χρόνια μετά θα είμαστε σε θέση να δούμε μια βελτιωμένη και πλούσια εκδοχή αυτής της κόπιας. Ήταν ένα όνειρο του σημαντικού σκηνοθέτη της τριλογίας που τώρα καταφέρει να το φέρει εις πέρας. Κάπως έτσι γεννιέται το The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone.

Είχε γίνει γνωστό από καιρό ότι ο εμβληματικός σκηνοθέτης ξαναμοντάρει τον «Νονό ΙΙΙ» με νέα αρχή και διαφορετικό φινάλε. Επίσης προστέθηκαν σκηνές που λείπουν από την αρχική ταινία ενώ έχει βελτιωθεί η ποιότητα του ήχου και της εικόνας.

Πέρα από τις αλλαγές του σκηνοθέτη, η ομάδα της εταιρείας παραγωγής του, American Zoetrope, αποκατέστησε την εικόνα σε υψηλή ανάλυση 4Κ.

Οπως σημείωσε και ο ίδιος σε σχετικό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα: «Ο τίτλος Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone είναι μία αναγνώριση της κοινής προτίμησης που είχαμε με τον Μάριο για αυτό που έγινε στην πορεία το The Godfather: Part III. Για αυτή την εκδοχή του φινάλε, δημιούργησα ένα καινούργιο φινάλε και μια νέα αρχή, μετέφερα κάποιες σκηνές αλλά και μουσικά σημεία. Με αυτές τις αλλαγές και με βελτιωμένη ποιότητα και ήχο είναι το πιο κατάλληλο τέλος για την τριλογία και είμαι ευγνώμων στον Τζιμ Γιαννόπουλο και την Paramount που μου επέτρεψαν να το κάνω».

Σημειώνεται ότι πέρα από τις αλλαγές του σκηνοθέτη, η ομάδα της εταιρείας παραγωγής του, American Zoetrope, αποκατέστησε την εικόνα σε υψηλή ανάλυση 4Κ ενώ στο πλαίσιο της επεξεργασίας, διορθώθηκαν ατέλειες ή ζημιές στο αρχικό φιλμ.

Το The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένους κινηματογράφους στις 4 Δεκεμβρίου 2020, ενώ από τις 8 του ίδιου μήνα θα είναι διαθέσιμο σε DVD, Blu-ray και υπηρεσίες streaming.

Ιδού το τρέιλερ της ανανεωμένης βερσιόν:

 

Διαβάστε ακόμα: Το διάσημο άλμπουμ από τα γυρίσματα του «Νονού» επανεκδίδεται σε χαμηλή τιμή.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top