Οι Mark Hamill, Carrie Fisher και Harrison Ford έγιναν μέσα σε ένα βράδυ stars του Χόλιγουντ. (Φωτογραφία: Lucasfilm)

Ήταν κάπου στις αρχές της δεκαετίας του ’90 όταν είχα πάει στο video club της γειτονιάς μου για να επιλέξω μια ταινία για το Σαββατοκύριακο. Ήμουν κανένα μισάωρο εκεί, έψαχνα στα ράφια αλλά δεν μπορούσα να αποφασίσω ποια να πάρω. Ήρθε το παιδί που δούλευε εκεί, με πιάνει στην κουβέντα για το τι μου αρέσει και επιστρέφει κρατώντας μια κασέτα στα χέρια του: Star Wars Episode IV: A New Hope.

Φυσικά και την πήρα, αλλά ήμουν προβληματισμένος. Βλέπετε αυτό το «IV» στον τίτλο με προβλημάτιζε, καθώς φοβόμουν ότι δεν θα καταλάβαινα πολλά πράγματα αφού δεν είχα δει τα 3 προηγούμενα επεισόδια. Που να ήξερα…

Αποσπάσματα από το original σενάριο, σκίτσα με το πώς θα μοιάζουν οι ήρωες, αρχεία από την παραγωγή, αφίσες της εποχής, φωτογραφίες από τα γυρίσματα και πολλά άλλα υπάρχουν μέσα στο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Taschen.

Από τότε έχουν περάσει χρόνια, παραδέχομαι ότι τα επεισόδια που βγήκαν μετά την αρχική τριλογία κάπως με απογοήτευσαν, αλλά η τρέλα μου για τον κόσμο που έφτιαξε ο George Lucas παραμένει ζωντανή. Άλλωστε δεν είναι εύκολο πράγμα να είσαι ένας 33χρονος τύπος, με πολύ φαντασία και να καταφέρνεις να φτιάξεις μια αυτοκρατορία από το μηδέν.

Το 1977 ο Τύπος προέβλεπε την αποτυχία του διαστημικού κόσμου του George Lucas, ενώ ελάχιστα σινεμά δεχόντουσαν να προβάλλουν την ταινία.

Σήμερα, μπορεί ο κόσμος του Star Wars να θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα success story του κινηματογράφου, αλλά όταν το 1977 βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες η πρώτη ταινία κανείς δεν ήταν σίγουρος για το αποτέλεσμα. Για την ακρίβεια, ο Τύπος της εποχής προέβλεπε καταστροφικά αποτελέσματα για το διαστημικό έπος του Lucas, ενώ οι αίθουσες δεν ήθελαν να προβάλλουν το φιλμ.

Τελικά αποδείχθηκαν όλοι λάθος. Μέσα σε ένα βράδυ ο Lucas έγινε το μεγαλύτερο όνομα της 7ης Τέχνης, οι Mark Hamill, Harrison Ford και Carrie Fisher σούπερ σταρ, ενώ οι φιγούρες που «γεννήθηκαν» σε αυτόν τον κόσμο μαγεύουν ακόμα μικρούς και μεγάλους.

Το βιβλίο «The Star Wars Archives: 1977-1983» αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2018.

Και σε αυτό τον κόσμο θέλει να μας μεταφέρει το βιβλίο The Star Wars Archives: 1977-1983. Αποσπάσματα από το original σενάριο, σκίτσα με το πώς θα μοιάζουν οι ήρωες, αρχεία από την παραγωγή, αφίσες της εποχής, φωτογραφίες από τα γυρίσματα και πολλά άλλα υπάρχουν μέσα στο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Taschen. Όπως φυσικά και μια αποκλειστική συνέντευξη του George Lucas.

Το The Star Wars Archives: 1977-1983 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2018, ενώ όποιος θέλει μπορεί να το παραγγείλει από τώρα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Τζιν Σίμπεργκ, ένα παράξενο ελάφι

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top