Most Viewed

Σήμερα κλείνει τα 82 του (γεννήθηκε στις 13 Μαΐου 1939). Υπήρξε ένας από τους αγαπημένους ηθοποιούς μεγάλων σκηνοθετών κι ας μην έχει πάρει ως τώρα κάποιο Όσκαρ. Ενα κλασικό παιδί του Μπρούκλιν που έμαθε να μάχεται για τη ζωή του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

O ξανθός άγγελος της ταινίας «Θάνατος στη Βενετία» είναι σήμερα ένας 65χρονος άντρας που κουβαλάει ένα σωρό τραυματικές εμπειρίες. Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του «The Most Beautiful Boy in the World» είναι σκληρό, αλλά αποκαλυπτικό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας σύγχρονος Δον Ζουάν που μπορεί να μην τον πιάνει το μάτι σου, έχει όμως τον τρόπο του να γοητεύει λαμπερές γυναίκες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Χάνιμπαλ Λέκτερ συνάντησε τον... Father. Ο Αντονι Χόπκινς, στα 83, του έλαβε το δεύτερο Οσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου της καριέρας του, αυτή τη φορά για την ταινία «The Father» και αποδεικνύει πως το σπάνιο ταλέντο του δεν καταλαβαίνει από ηλιακούς περιορισμούς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εχουν περάσει 45 χρόνια από τότε που ο Τζον Κασσαβέτης γύρισε αυτό το νεο-νουάρ με πρωταγωνιστή τον Μπεν Γκαζάρα που υποδύεται έναν αντι-ήρωα τζογαδόρο που τα παίζει όλα για όλα. Μια καλτ ταινία που χαιρόμαστε να βλέπουμε και σήμερα χάρη στο παροιμιώδες στυλ της.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πέθανε σαν σήμερα, 13 Μαρτίου 1996. Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ευρωπαίους σκηνοθέτες. Λίγοι κατάφεραν να διεισδύσουν με τέτοια αγάπη στη ψυχή του ανθρώπου και του αινίγματος που τον συνέχει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η καινούρια (πολυαναμενόμενη) ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, «Μοnday» γυρίστηκε στην Αθήνα (και την Αντίπαρο), με πρωταγωνιστές δυο ανερχόμενους σταρ, τον Σεμπάστιαν Σταν και την Ντενίζ Γκαφ. Το φιλμ είναι μια ρομαντική ιστορία δύο νέων Αμερικανών που θέλουν να ξεφύγουν από τις ευθύνες της ωριμότητας και της ενηλικίωσης. Σαν να ζουν συνεχώς μια... Παρασκευή, ενώ δεν γίνεται να γλιτώσουν τη Δευτέρα. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γεννήθηκε σαν σήμερα, 5 Μαρτίου 1922. Υπήρξε ένας από τους πλέον επιδραστικούς σκηνοθέτες του 20ου αιώνα. Ένα ελεύθερο και ανήσυχο πνεύμα που είχε τραγικό τέλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας επικός ηθοποιός. Ο μοναδικός που έχει στην κατοχή του τρία Οσκαρ Ανδρικού Ρόλου. Ιδιαίτερος χαρακτήρας που δεν έδωσε σημασία στα φώτα της δημοσιότητας γι' αυτό και αποσύρθηκε σχετικά νωρίς από την υποκριτική την οποία επίσης ξεκίνησε πρώιμα, σε ηλικί 14 ετών.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο δημιουργός της ταινίας animation «Αll You Can Eat», είναι Έλληνας και μάλιστα νέος σε ηλικία. Πρόκειται για τον Δημήτρη Αρμενάκη. Η ταινία είναι ευκρινές και καίριο σχόλιο για την υπερκατανάλωση. Η έμπνευσή του έρχεται από την Αθήνα, αλλά η οπτική του είναι παγκόσμια. Η ταινία, που προβλήθηκε σε περισσότερα από σαράντα φεστιβάλ και πρόσφατα απέσπασε το βραβείο «Στράτος Στασινός» ως καλύτερη φοιτητική ταινία κινουμένων σχεδίων από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την ASIFA Hellas. Αξίζει να προβληματιστούμε. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποιος Εξορκιστής και ποιος Φρέντι Κρούγκερ; Μπρος στον ιδιοφυή Χάνιμπαλ Λέκτερ όλοι οι υπόλοιποι «κακοί» του κινηματογράφου μοιάζουν σε μειράκια. Υπάρχει εξήγηση γιατί η συγκεκριμένη ταινία, έπειτα από 30 χρόνια, παραμένει αξεπέραστη στο είδος της.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι παραγωγοί της νέας ταινίας του υπερπράκτορα 007 ανακοίνωσαν πως η επίσημη πρεμιέρα μετατίθεται για τις 8 Οκτωβρίου. Μπορεί ο Μποντ να τα καταφέρνει με τους «κακούς» των περιπετειών του, αλλά δεν μπορεί να αντιπαλέψει την πανδημία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top