«Αυτοί οι πέντε δίσκοι διαμόρφωσαν τον μουσικό μου χαρακτήρα μέσα σ’ ένα διάστημα δωδεκαετίας, από τα 12 ως τα 22 μου χρόνια. Λίγο-πολύ με σκιαγραφούν και σήμερα ακόμα σαν επαγγελματία μουσικογράφο», γράφει ο Γιώργος Χαρωνίτης (εδώ όπως τον είδε το πενάκι του σπουδαίου Vladimir Radibratovic)

«Αυτοί οι πέντε δίσκοι διαμόρφωσαν τον μουσικό μου χαρακτήρα μέσα σ’ ένα διάστημα δωδεκαετίας, από τα 10 ως τα 22 μου χρόνια. Λίγο-πολύ με σκιαγραφούν και σήμερα ακόμα σαν επαγγελματία μουσικογράφο», γράφει ο Γιώργος Χαρωνίτης (εδώ όπως τον είδε το πενάκι του σπουδαίου Vladimir Radibratovic)

1. A Hard Day’s Night – The Beatles
1965. Ήμουν δέκα ετών όταν μια γειτόνισσα μάς πήρε, την αδελφή μου κι εμένα μαζί με τα δυο παιδιά της, και μας πήγε σινεμά, να δούμε τους Beatles. Δεν είχα αρχίσει αγγλικά και ό,τι καταλάβαινα ήταν από τους υπότιτλους, όμως οι βασικές μελωδίες («Can’t Buy Me Love», «I’ll Cry Instead», «And I Love Her» και λοιπά) ήταν τόσο δυνατές που έμειναν ζωντανές μέσα μου τα επόμενα χρόνια. Μέχρι που έμαθα αγγλικά και απέκτησα και τον δίσκο.

Δείτε εδώ τους Beatles να τραγουδούν το «And I Love Her»

Στην επόμενη σελίδα: «Καλύπτει μέχρι σήμερα την οθόνη της ψυχής μου»

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top