EMMANUELLE

1. Εμμανουέλα (Emmanuelle, 1974)

Σκηνοθεσία: Ζιστ Ζεκέν.
Παίζουν: Σίλβια Κρίστελ, Ντανιέλ Σαρκί, Μαρίκα Γκριν.

What’s up, doc? Η Εμμανουέλα (Σίλβια Κριστέλ) είναι νεαρή, «σχεδόν» παρθένα, μοντέλο και «σχεδόν» σύζυγος Γάλλου διπλωμάτη (Ντανιέλ Σαρκί) στην Άπω Ανατολή. Για να απαλείψει τα δύο «σχεδόν» πετά από το Παρίσι στην Μπανγκόκ, για να συναντήσει το σύζυγό της. Ο Ζαν, ο περί ου ο λόγος σύζυγος, αρνείται να είναι κτητικός και μάλιστα την παρακινεί να ζήσει μια σειρά από ερωτικές συνευρέσεις, που ξεκινούν από το πεδίο του kinky για να καταλήξουν σε εκείνο του bizarre. Παρά ταύτα, η Εμμανουέλα παραμένει μια παιδούλα με αθώο βλέμμα ακόμη και μέσα στον κυκεώνα της ερωτικής παραζάλης.

Mélodie d’amour chante le cœur d’Emmanuelle: Η μεταξένια ρόμπα γλιστρά από το σώμα της, καθώς εκείνη πλησιάζει στο μπουντουάρ για να καθίσει στην πολυθρόνα. Γυμνή, κοιτάζει τον εαυτό της στον καθρέφτη. Τα μαλλιά κοντά σαν πλάσμα ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα, η μύτη της ελαφρώς ανασηκωμένη στην κατάληξή της, τα χείλη της μισανοιγμένα έτοιμα να αποχαιρετίσουν τη χαμένη αθωότητά της, τα μάτια της πότε γκρι και πότε πράσινα προσαρμόζονται στα παιχνιδίσματα του φωτός. Με ασυνείδητες κινήσεις, μεταμορφώνεται σε γυναίκα, μια γυναίκα με έντονη σκιά πάνω από τα βλέφαρα, μαύρο χρώμα κάτω από τα μάτια και αυστηρά φορμαρισμένα μαλλιά. Με αυτό τον τρόπο η Σίλβια Κριστέλ – Εμμανουέλα αποχαιρετούσε το κινηματογραφικό κοινό σε όλο τον κόσμο, ένα κοινό που το είχε προσκαλέσει να εξερευνήσουν μαζί τα απώτατα όρια του ερωτισμού. Όρια που εκτέθηκαν από ένα αεροπλάνο και ένα γήπεδο σκουός μέχρι τις τροπικές ζούγκλες της Ταϊλάνδης. Φυσικά, το 1974 δεν ήταν μια χρονιά απελευθερωμένη από ταμπού. Έτσι, η «Εμμανουέλα» απαγορεύτηκε στη Βραζιλία, την Ισπανία, την Ιαπωνία και τον αραβικό κόσμο, ενώ λογοκρίθηκε με αγριότητα στη Μεγάλη Βρετανία. Η ίδια η Σίλβια Κριστέλ απαγόρευε στη μητέρα της να παρακολουθήσει την ταινία για χρόνια και όταν εκείνη την είδε, της είπε: «Αυτό ήταν όλο;». Συχνά οι δημοσιογράφοι τη ρωτούσαν αν είχε ομοιότητες με την ηρωίδα που υποδύθηκε και εκείνη απλώς γελούσε. Πώς θα ήταν δυνατόν να μοιάζει στην Εμμανουέλλα η Σίλβια από την Ουτρέχτη, μια κοπέλα που έλαβε αυστηρή παιδεία, είχε IQ 167 και μιλούσε πέντε ξένες γλώσσες; Και πάνω απ’ όλα ήταν καλβινίστρια! Η «ανήθικη» Εμμανουέλα στοίχειωσε τη ζωή της, όμως πλημμύρισε με άφατη σαρκική χαρά τις μεταμεσονύχτιες ονειροφαντασίες εκατομμυρίων εφήβων σε όλο τον κόσμο.

EMMANUELLE1

Η Κασσιανή για την Εμμανουέλα: «Κύριε, η γυναίκα που έπεσε σε πολλές αμαρτίες, / σαν ένοιωσε τη θεότητά σου, γίνηκε μυροφόρα / και σε άλειψε με μυρουδικά πριν από τον ενταφιασμό σου / κι έλεγε οδυρόμενη: Αλλοίμονο σε μένα, γιατί μέσα μου είναι νύχτα κατασκότεινη / και δίχως φεγγάρι, η μανία της ασωτείας κι ο έρωτας της αμαρτίας. / Δέξου από μένα τις πηγές των δακρύων, / εσύ που μεταλλάζεις με τα σύννεφα το νερό της θάλασσας. / Λύγισε στ’ αναστενάγματα της καρδιάς μου, / εσύ που έγειρες τον ουρανό και κατέβηκες στη γης. / Θα καταφιλήσω τα άχραντα ποδάρια σου, / και θα τα σφουγγίσω πάλι με τα πλοκάμια της κεφαλής μου· / αυτά τα ποδάρια, που σαν η Εύα κατά το δειλινό, / τ’ άκουσε να περπατάνε, από το φόβο της κρύφτηκε. / Των αμαρτιών μου τα πλήθη και των κριμάτων σου την άβυσσο, / ποιος μπορεί να τα εξιχνιάση, ψυχοσώστη Σωτήρα μου; / Μην καταφρονέσης τη δούλη σου, εσύ που έχεις τ’ αμέτρητο έλεος.» (Μεταγραφή στα νέα ελληνικά: Φώτης Κόντογλου).

 

Δείτε ακόμα: Τοp 5 νέες sexy Γαλλίδες του σινεμά.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top