ΛΕΖΑΝΤΑ: Ο Απόστολος Δοξιάδης εξέδωσε το βιβλίο «Ο Θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ» το 1992. Σήμερα έχει μεταφραστεί σε 22 γλώσσες.

Ο Απόστολος Δοξιάδης εξέδωσε το βιβλίο «Ο Θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ» το 1992. Σήμερα έχει μεταφραστεί σε 22 γλώσσες.

2. Απόστολος Δοξιάδης, «Ο Θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ», εκδ. Καστανιώτη.

2Όπως όλες σχεδόν οι ελληνικές οικογένειες, η οικογένεια Παπαχρήστου έχει το μαύρο της πρόβατο. Είναι ο θείος του αφηγητή, ο Πέτρος, ο οποίος στο ξεκίνημα μιας λαμπρής καριέρας μαθηματικού μπλέχτηκε στο λαβύρινθο ενός επίμονου μαθηματικού προβλήματος, το οποίο επί αιώνες αντιστέκεται στη λύση: της εικασίας του Γκόλντμπαχ. Η απόδειξη της ονομαστής εικασίας γίνεται μονομανία για τον ταλαντούχο μαθηματικό. Η σταδιοδρομία του ανακόπτεται και ο ίδιος απομονώνεται στο σπίτι του, αρνούμενος οποιαδήποτε επαφή με τον κόσμο. Κάποια στιγμή ο ανιψιός του αποφασίζει να διερευνήσει την αιτία της «παραξενιάς» του θείου του και η ιστορία περιπλέκεται…

 

*Του ίδιου συγγραφέα στην κατηγορία «μαθηματική μυθοπλασία» κυκλοφορούν επίσης: «Logicomix» και «Από την παράνοια στους αλγορίθμους» –και τα δυο από τις εκδ. Ίκαρος.

 

Στην επόμενη σελίδα: Η μαθηματική αβεβαιότητα, οι νόμοι της λογικής και η θριαμβευτική απόδειξη του θεωρήματος του Φερμά.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top