Ο Keigo Higashino είναι ίσως ο δημοφιλέστερος σήμερα συγγραφέας της Ιαπωνίας. «Η αφοσίωση του Υπόπτου Χ» τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο Naoki, έλαβε διθυραμβικές κριτικές, έκανε περισσότερες από δύο εκατομμύρια πωλήσεις και αποτέλεσε τη βάση για μια επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία.

Ο Keigo Higashino είναι ίσως ο δημοφιλέστερος σήμερα συγγραφέας της Ιαπωνίας. «Η αφοσίωση του Υπόπτου Χ» τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο “Naoki”, έλαβε διθυραμβικές κριτικές, έκανε περισσότερες από 2 εκατ. πωλήσεις και αποτέλεσε τη βάση για μια επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία.

5. Keigo Higashino, «Η αφοσίωση του Υπόπτου Χ», εκδ. Κλειδάριθμος.

84024-228x228Όταν ο πρώην σύζυγος της Γιασούκο γίνεται ιδιαίτερα φορτικός, απειλώντας τη ζωή της κόρης της για να της αποσπάσει χρήματα, αυτή αναγκάζεται να τον σκοτώσει. Ο μαθηματικός Ισιγκάμι, γείτονάς της και χρόνια ερωτευμένος μαζί της, αναλαμβάνει να χτίσει το άλλοθι. Στην προσπάθειά του, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον παλιό συμφοιτητή του, τον φυσικό Γιουκάβα, ο οποίος συνεργάζεται με την αστυνομία. Η σύγκρουση ενός μαθηματικού με έναν θεωρητικό φυσικό, με αφορμή το έγκλημα, δημιουργεί ένα δυνατό αστυνομικό-μαθηματικό αφήγημα, όπου συγκρούονται ο ορθολογισμός με τις δοξασίες και η αίσθηση της δικαιοσύνης με την αντίληψη περί τιμής. Υπάρχει «δίκαιο» έγκλημα; Μπορεί ένα έγκλημα να αποδώσει; Να δυο ερωτήματα που θα βρουν αυτήν τη φορά απάντηση μέσα από μια φυσικο-μαθηματική μονομαχία.

 

*Του ίδιου συγγραφέα στην κατηγορία «μαθηματική μυθοπλασία» κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο «Η λύτρωση μιας αγίας», εκδ. Κλειδάριθμος.

 

//Ο Τεύκρος Μιχαηλίδης έχει διακονήσει εκτενώς τη μαθηματική μυθοπλασία –και όχι μόνο. Σχετικά βιβλία του: «Μαθηματικά Επίκαιρα – Συνειρμοί διαβάζοντας την εφημερίδα», «Πυθαγόρεια Εγκλήματα», «Αχμές, ο γιος του φεγγαριού», «Τα τέσσερα χρώματα του καλοκαιριού», «Ο μέτοικος και η συμμετρία» (όλα από τις εκδ. Πόλις) και «Μιλώντας στην Άννα για τα μαθηματικά», εκδ. Πατάκη. Τον Μάρτιο θα κυκλοφορήσει από τις εκδ. Πόλις η συλλογή διηγημάτων του «Εγκλήματα δημοσιονομικής προσαρμογής».

 

Διαβάστε ακόμα: Αλέκος Παπαδάτος: «Η Δημοκρατία είναι σαν μια συνέχεια του Logicomix».

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top