Ai No Corida-ok

3. Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων (Ai No Corida, 1976)

Σκηνοθεσία: Ναγκίσα Όσιμα.

Παίζουν: Τατσούγια Φούτζι, Εΐκο Ματσούντα, Αόι Νακατζίμαψ.

What’s up doc? Αυτή είναι η ιστορία του έρωτα της Σάντα και του Κίτσι. Η Σάντα εργάζεται στο ξενοδοχείο του Κίτσι και της γυναίκας του Τόκου. Όταν μια μέρα η Σάντα, μη αντέχοντας πλέον τις σαρκαστικές παρατηρήσεις της Τόκου, την απειλεί με μαχαίρι, ο Κίτσι την προσέχει για πρώτη φορά και την αποπλανεί. Αυτή είναι η αρχή του απόλυτου έρωτα, ο οποίος θα οδηγήσει στον ηθελημένο θάνατο.

Οι περιπέτειες της νύμφης του έρωτα: Εικόνες γεμάτες ένταση και πάθος, εικόνες που εκτείνονται από την ερωτική επικράτεια του Ζορζ Μπατάιγ μέχρι τις ακουαρέλες και τις ξυλογραφίες του Ουταμάρο και του Χοκουσάι με τα ξαναμμένα πρόσωπα γυναικών σε οργασμό. Τα γκρο και τα μεσαία πλάνα του Όσιμα χαρτογραφούν τις ανεξερεύνητες περιοχές του έρωτα και υπερβαίνουν το όριο που θέτει το ξεδίπλωμα της συμβατικής μυθοπλασίας: το καυλωμένο ανδρικό και το καυλωμένο γυναικείο σώμα αποτελούν γενεσιουργό αιτία του μύθου. Τα αντικείμενα του έρωτα που μετατρέπονται σε υποκείμενα της Ιστορίας εγγράφουν στο DNA τους το φεουδαρχικό βάρος των ανθρώπινων σχέσεων και, ζώντας μέσα στην αντίφαση του ιστορικού τους χρόνου, οδηγούνται στη μόνη προοπτική που μοιάζει να είναι λογική: στο θάνατο και στον ευνουχισμό ή μάλλον στην αποκοπή του ανδρικού οργάνου σε πλήρη στύση. Η απόλυτη ευτυχία για τη Σάντα, που βιώνει αυτήν την κατάσταση με την απόλυτη συγκατάθεση του Κίτσι. Οι δυο τους εξαντλούν κάθε δυνατότητα ώστε να ενωθούν «εις σάρκα μίαν»: στοματικός έρωτα, συνουσία σε διάφορες στάσεις (η αλήθεια είναι ότι οι στάσεις δεν κρύβουν καμία έκπληξη), ερωτική επαφή με γηραιά γκέισα, δοκιμή φαγητών αφού πρώτα «εμβαπτιστούν» στο αιδοίο της Σάντα, στραγγαλισμός που οδηγεί στην τελική εκσπερμάτιση, ευνουχισμός. Πόσα πια να αντέξει ο ηδονοβλεψίας σινεφίλ;

Γυναίκες στα όρια ερωτικού παροξυσμού: «Λοιπόν που λες, ένα βράδυ είχα αποκοιμηθεί πάνω στο σλίπιν-μπαγκ, ήμουν πολύ κουρασμένος και έκανε πολύ ζέστη. Ξαφνικά μπαίνει η Ελίζα, ένα κορίτσι με το οποίο είχαμε γνωριστεί στο κάμπινγκ, ξαπλώνει δίπλα μου και αρχίζει να με φιλάει στο πρόσωπο και στο λαιμό, χαϊδεύοντάς μου τα μαλλιά. Δεν καταλάβαινα και πολύ καλά τι συνέβαινε ακριβώς, ήμουν μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, ίσως σε κάποια στιγμή να ξανακοιμήθηκα. Σε μια στιγμή καταλαβαίνω ότι μου χαϊδεύει απαλά το πουλί, προσεκτικά, σαν να μην ήθελε να με ξυπνήσει αλλά να με κάνει να ονειρευτώ, και δεν καταλάβαινα τι μου συνέβαινε, αλλά όλα ήταν πολύ ευχάριστα και άγνωστα. Μετά άρχισε να μου τον φιλάει παντού, πρώτα στη βάλανο (έτσι δεν λέγεται;), μετά πιο κάτω, μετά μου τον έγλειφε ολόκληρο, αλλά όταν έκανα να κουνηθώ και καταλάβαινε πως ήμουν έτοιμος να χύσω σταμάταγε λίγο για να μου γλείψει την κοιλιά, να μου δώσει δαγκωματίτσες στα μπούτια, κι έπειτα ξανάρχιζε και εγώ δεν καταλάβαινα πια τίποτα, ήταν ένα απίστευτο όνειρο όλο και πιο αληθινό. Μετά ξαφνικά ένιωσα κάτι διαφορετικό, ένα νέο ρυθμό, μια παράξενη αίσθηση, και επιτέλους άνοιξα τα μάτια μου και την είδα από απάνω μου γυμνή και κατάλαβα πως ήμουν μέσα της και εκείνη κουνιόταν με τα χέρια στους γοφούς μου και τα μάτια κλειστά, και έκανε μια κυκλική κίνηση με τη λεκάνη, όλο και πιο γρήγορα, και εγώ σάλευα μέσα της και της έπιασα τους γοφούς και την τράβηξα ακόμα πιο κολλητά απάνω μου και έσπρωχνα όλο και παραπάνω και πιο δυνατά και κείνη δεν σταμάταγε να κουνιέται και μου φαινόταν πως γύριζα όλο και γρηγορότερα και στέναζα και μούγκριζα και έχυσα μέσα της. Μετά εκείνη ξάπλωσε δίπλα μου, φιληθήκαμε και χαϊδευτήκαμε για λίγο τρυφερά, μου φάνηκε πως την αγαπούσα τρελά και την έσφιξα πάνω μου και αποκοιμηθήκαμε έτσι αγκαλιά…» («Γουρούνια με Φτερά», Ρόκο και Αντόνια).

Δείτε εδώ ολόκληρη την ταινία εδώ.

Στην επόμενη σελίδα: Η γιατρός του έρωτα Τζένιφερ Άνιστον και τα «Αφεντικά για Σκότωμα» του Σιθ Γκόρντον.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top