1320056381_2

2. Αφεντικά για Σκότωμα (Horrible Bosses, 2O11)

Σκηνοθεσία: Σιθ Γκόρντον.

Παίζουν: Τζέισον Μπέιτμαν, Τσάρλι Ντέι, Τζέισον Σουντέικις,Τζένιφερ Άνιστον, Κόλιν Φάρελ, Κέβιν Σπέισι.

What’s up, doc? Μήπως ο εργοδότης σου ή ο προϊστάμενός σου είναι εργασιομανής πέρα από τα όρια της ψύχωσης ή μήπως πάλι είναι μια γυναίκα με ακόρεστη επιθυμία για διαρκή σαρκική επαφή ή μήπως τελικά είναι απλώς ένα ελεεινό κάθαρμα; Ο Νικ (Τζέισον Μπέιτμαν) δουλεύει δώδεκα ώρες την ημέρα και ανέχεται το διεστραμμένο αφεντικό του Ντέιβ Χάρκεν (Κέβιν Σπέισι), προσμένοντας κάποια στιγμή να πάρει την πολυπόθητη προαγωγή. Ο Ντέιλ (Τσάρλι Ντέι) είναι βοηθός οδοντογιατρού και προσπαθεί να διατηρήσει την αυτοκυριαρχία του απέναντι στις ανηλεείς, ερωτικές επιθέσεις της σεξομανούς δρ Τζούλια Χάρις (Τζένιφερ Άνιστον). Ο Κερτ (Τζέισον Σουντέικις) είναι λογιστής και υποχρεωμένος να υπακούει τον γλοιώδη, διεφθαρμένο διευθυντή του Τζακ Πέλιτ (Ντόναλντ Σάδερλαντ), ο οποίος σχεδιάζει να ρίξει τοξικά απόβλητα σε μία αστική περιοχή. Και το ερώτημα που αβίαστα προκύπτει είναι «παραίτηση ή φόνος;».

Οι περιπέτειες της νύμφης του έρωτα: Η Τζένιφερ Άνιστον ως δρ Τζούλια Χάρις είναι η επιτομή της σεξουαλικής παρενόχλησης, της ερωτικής απληστίας, της τεράστιας σαρκικής πείνας, της ακραίας χειραφέτησης, της ανασκευής της πολιτικής ορθότητας. Η δρ Τζούλια Χάρις είναι η γιατρός του έρωτα, μια φιγούρα βγαλμένη από τις χειρότερες σελίδες των ελεεινότερων ερωτικών κόμικ –κόμικ που απευθύνονταν στη στρατευμένη νεολαία– των μέσων της δεκαετίας του ’70.

Γυναίκες στα όρια ερωτικού παροξυσμού: «Μια γυναίκα του χωριού ξαπλωμένη, ανασκελωμένη πάνω σ’ έναν τάφο. Το φουστάνι της μαζεμένο ψηλά στη μέση της, τα πόδια της ανοιχτά, τα σκέλια της γυμνωμένα, όλος ο τόπος χαμένος στο υπόγειο μπλε ασημί φως του ονείρου. Το κορμί της σαλεύει, τα χέρια της παλεύουν με τον εαυτό της, χαϊδεύει μανιασμένα και γρατζουνάει τη σάρκα της, βογκητά, ανάσες βαριές και λυγμοί βγαίνουν από το λαρύγγι της, όλο της το σώμα χορεύει πάνω στο λευκό μάρμαρο σ’ ένα ερωτικό κάλεσμα, κάποιο αεροπλάνο βουίζει ψηλά στον ουρανό, απ’ το στόμα της βγαίνει ένας ψίθυρος, ριγάει ολόκληρη στο φύσημα της δροσιάς, η αύρα μπλέκεται στα μαλλιά της…» (Τέος Ρόμβος)

Η Τζένιφερ Άνιστον στα καλύτερά της:

Στην επόμενη σελίδα: Το οδοιπορικό της Τζο στο  «Nymphomaniac» του Φον Τρίερ.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top