MAD MEN1

3. Mad Men – 7ος Κύκλος (AMC)

Πότε είναι η πρεμιέρα: Άνοιξη 2015.

Ξέρω τι έγινε πέρυσι την άνοιξη: Υπάρχει μια διαπίστωση στην οποία οι περισσότεροι φανατικοί του «Mad Men» μπορούν να συμφωνήσουν χωρίς δεύτερη σκέψη μετά το τελευταίο επεισόδιο του πρώτου μισού του 7ου και τελευταίου κύκλου, ο οποίος προβλήθηκε στις 25 Μαΐου: κανείς δεν πρόβλεψε την έκπληξη που επιφύλασσαν οι δημιουργοί. Ο λόγος για το θάνατο του Μπερτ Κούπερ (Ρόμπερτ Μορς). Τα υπόλοιπα στοιχεία που συνέθεσαν το φινάλε αυτού του ημικύκλου ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα: το φιλικό τέλος στο γάμο της Μέγκαν (Τζέσικα Παρέ) και του Ντον (Τζον Χαμ), η μετεωρική άνοδος της Πέγκι (Ελίζαμπεθ Μος), το ότι ο Ρότζερ (Τζον Σλέιτερι) κατάφερε να σώσει τόσο τη δουλειά του Ντον όσο και τη SC&P από τη συγχώνευση και το ότι ο Νιλ Άρμστρονγκ προσγειώθηκε και περπάτησε στη Σελήνη. Το tagline του 7ου κύκλου, εξάλλου, μας προειδοποίησε από την αρχή: «Όλα θα μοιάζουν πραγματικά στον τηλεοπτικό αέρα».

Και θα προσπαθήσω να μαντέψω τι θα γίνει την επόμενη άνοιξη: Ενώ, λοιπόν, στα πρώτα επτά επεισόδια το πρώτο μισό του 7ου κύκλου απάντησε σε σημαντικά ερωτήματα, όπως το αν η Μέγκαν θα πεθάνει όπως η Σάρον Τέιτ, υπάρχουν ακόμα μερικά αναπάντητα ερωτήματα – τα οποία μας δίνουν περισσότερο από αρκετό χώρο για θεωρίες, σχετικά με το τι θα συμβεί όταν η έβδομη σεζόν ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2015. Ας δούμε τρεις (κυρίαρχες) θεωρίες για το τι πρόκειται να γίνει στη συνέχεια:
1. Ο Ντον πεθαίνει! Ακούγεται υπερβολικό; Μήπως όλα τα σημάδια δείχνουν πως τελικά ο Ντον πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο ή μήπως πάλι τα στοιχεία οδηγούν στην πρόβλεψη πως ο Ντον θα καταρρεύσει έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο; Η τελευταία σκηνή –ο Ντον στο γραφείο της Μέρεντιθ (Στέφανι Ντρέικ)– δεν μας φάνηκε καθόλου ευοίωνη, για το μέλλον του αξιότιμου κυρίου Ντρέιπερ.
2. Η Πέγκι αντιλαμβάνεται πως η ζωή είναι αλλού και διορθώνει τη λανθασμένη πορεία της ζωής της, μιας ζωής που μοιάζει τόσο πολύ σε εκείνη του Ντον. Έτσι, συνειδητοποιεί πως είναι γεννημένη να είναι μια καλή και χρήσιμη εργαζόμενη, αλλά πάνω απ’ όλα μια καλύτερη και χρησιμότερη σύζυγος!
3. Όχι, ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι εφικτό (ή μήπως είναι;), αλλά μπορεί να συμβεί (και μάλιστα προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όσους τζογαδόρους στοιχηματίζουν ρισκάροντας). Ο Ντον και η Πέγκι θα ενώσουν τις προσωπικές τους ζωές σε μία!  Έπειτα απ’ όσα έχουν συμβεί, άλλωστε, δεν είναι οι μόνοι που καταλαβαίνουν πραγματικά ο ένας τον άλλον; Δεν θα ήταν αυτό μια καταπληκτικά ανατροπή που θα μας υπενθύμιζε με αδιόρατο τρόπο τις καλύτερες στιγμές του «Όταν ο Χάρι Γνώρισε τη Σάλι»;

 

Στην επόμενη σελίδα: Το Καλό, το Κακό και το Kοεν-ικό σύμπαν του Fargo.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top