Dona Flor e Seus Dos Maridos

1. Η Ντόνα Φλορ και οι Δύο Σύζυγοί της (Dona Flor e Seus Dos Maridos, 1976)

Σκηνοθεσία: Μπρούνο Μπαρέτο.

Παίζουν: Σόνια Μπράγκα, Ζοζέ Γουίλκε, Μάουρο Μεντόνσα.

What’s up, doc? Η ντόνα Φλορ (Σόνια Μπράγκα), η οποία διατηρεί σχολή μαγειρικής σπίτι της, έχει παντρευτεί δυο φορές στη ζωή της. Την πρώτη με τον Βαντζίνιο (Ζοζέ Γουίλκε), έναν αμετανόητο γλεντζέ και τζογαδόρο, γνωστό σε όλα τα μπαρ, τα καζίνο και τα μπορντέλα της πόλης, ακατάβλητο και ακόρεστο εραστή. Όταν στο καρναβάλι του 1943 πεθαίνει εξαιτίας της κραιπάλης, η σύζυγός του παντρεύεται εκ νέου. Αλλά ο Τεοντόρο (Μάουρο Μεντόνσα), ο δεύτερος σύζυγός της, είναι το άκρο αντίθετο του Βαντζίνιο. Όμως, τον πρώτο χρόνο αυτού του δεύτερου γάμου, το σκανταλιάρικο πνεύμα του γόη Βαντζίνιο επιστρέφει στη Γη, ειδικότερα στο κρεβάτι της ντόνα Φλορ, με τη σεξουαλική φλόγα του τόσο άσβεστη όσο και οι φλόγες της κόλασης.

Η ώρα της σεξ-ο-γαστρο-μαγείας: «Ισάγγελος βιοτή» θα μπορούσε να γράψει ο Γαβριήλ Ν. Πεντζίκης, βλέποντας τη Σόνια Μπράγκα να αναπολεί τις στιγμές που ετοίμαζε την καβουρόψιχα για τον Βαντζίνιο της. Αφού, λοιπόν, η Μπράγκα ξέπλενε τα καβούρια σε λεμονόνερο, τόσο όσο να μη χάσουν την αλμύρα της θάλασσας, τα τοποθετούσε προσεκτικά σε ένα τηγάνι, προσθέτοντας τέσσερις ντομάτες, μια πράσινη πιπεριά και ένα κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες. Και όταν όλα τα υλικά έμοιαζαν να έχουν μαγειρευτεί σωστά, λίγο γάλα ινδικής καρύδας και λάδι από τον καρπό φοινικόδεντρου ισορροπούσαν τους υφάλμυρους υδρατμούς που απέπνεαν τα οργιώδη σκέλια της Μπράγκα. Και όταν ο Βαντζίνιο της τελείωνε το γεύμα του, με χείλη κίτρινα από το φοινικόλαδο γευόταν τα σαν αβοκάντο στήθη της αγαπημένης του, προτού κατεβεί στο άτριχο αιδοίο της, το οποίο ανέδυε τα αρώματα της πιπεριάς και του μελιού. Και αν αυτό δεν λέγεται «ισάγγελος βιοτή», τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.

Συνταγή που «δένει» με την ταινία: Ταρτάρ απο καβούρι με γκρέιπφρουρτ.

Προετοιμασία

10 λεπτά περίπου, με έτοιμη την ψίχα του καβουριού. Έχετε το μείγμα του καβουριού έτοιμο και βάλτε το πάνω στα ψωμάκια το πολύ 20 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.

Υλικά (για 16 περίπου κομμάτια)

120 γραμ. καβούρι
Water biscuits ή ψωμί
1 εσαλότ πολύ ψιλοκομμένο
1 κ.σ. λεπτές ροδέλες από ένα μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι
3 φέτες γκρέιπφρουτ καθαρισμένες (χωρίς τη μεμβράνη)
Αλάτι
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
Ζιλιέν από τη φλούδα του γρέιπφρουτ, για το γαρνίρισμα.

Παρασκευή

Κόβετε το γκρέιπφρουτ σε κυβάκια και το ανακατεύετε με όλα τα υλικά (καθαρίστε το γκρέιπφρουτ ολόκληρο και κόψτε κάθετα δεξιά και αριστερά από κάθε φέτα του, ώστε να βγάλετε τα κομμάτια χωρίς την εξωτερική μεμβράνη του φρούτου). Δοκιμάζετε και διορθώνετε στο αλάτι.

Σερβίρισμα

Πάνω στα μπισκότα ή σε φέτες ψωμιού που έχετε βάλει σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C για 5 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ανοιχτό καφέ χρώμα. Γαρνίρετε με τη φλούδα του φρούτου.

Η συνταγή είναι από το www.pandespani.com

Δείτε εδώ όλη την ταινία (πραγματικά αξίζει)! Η σκηνή του μαγειρέματος της καβουρόψιχας ξεκινά στο 12.52:

Διαβάστε ακόμα: Tοπ 5 πρώην πορνοστάρ, νυν ηθοποιοί. 

 

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top