Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

Σήμερα, ο Στέλιος Παρλιάρος αποκαλύπτει μια νέα του πλευρά, εκείνη του ταξιδευτή (Φωτο: Άλκης Καλούδης).

Με πυξίδα τη μυρωδιά της βανίλιας και τα κακαόδενδρα της Μαδαγασκάρης, ο Στέλιος Παρλιάρος έκανε πρόσφατα ένα οδοιπορικό στα παραδεισένια νησιά του Ινδικού από το οποίο προέκυψε το νέο του πόνημα «Βανίλια-Σοκολάτα. Μαδαγασκάρη… έτσι μυρίζει ο Παράδεισος;» (Αττικές εκδόσεις).

Ο εθνικός μας ζαχαροπλάστης περιπλανήθηκε στις φυτείες του Ινδικού, καταγράφοντας εντυπώσεις και συνταγές καμωμένες από βανίλια και κακάο.

Πέντε χρόνια μετά την έκδοση του τελευταίου του βιβλίου «Γλυκές Παραλλαγές», ο εθνικός μας ζαχαροπλάστης παρουσιάζει μια πρωτότυπη έκδοση με ταξιδιωτικά κείμενα που συνοδεύουν 69 νέες συνταγές στις οποίες συμπρωταγωνιστούν πάντα τα δύο αγαπημένα υλικά του Στέλιου Παρλιάρου. Ο ταξιδιωτικός χαρακτήρας του βιβλίου ενισχύεται από ατμοσφαιρικές φωτογραφίες, πολλές από τις οποίες τράβηξε ο ίδιος ο συγγραφέας.

banilia_sokolata1

Το εξώφυλλο του βιβλίου.

Σήμερα, ο Στέλιος Παρλιάρος αποκαλύπτει μια νέα του πλευρά, εκείνη του ταξιδευτή: «Ήταν όνειρό μου να πάω στη Μαδαγασκάρη, για να δω τη πατρίδα της βανίλιας και της σοκολάτας» τονίζει. Έτσι περιπλανήθηκε σε φυτείες στις οποίες φιλοξενήθηκε, ζώντας από πρώτο χέρι τις διαδικασίες της καλλιέργειας και της συγκομιδής.

Στη συνέχεια, επέστρεψε στην Ελλάδα και, με την προσφιλή του συνήθεια να μοιράζεται, έγραψε το καλύτερό του βιβλίο μέχρι σήμερα, όπως με σεμνή περηφάνια λέει ο ίδιος.

Το βιβλίο που διατίθεται απο το πρωτοποριακό online bookstore  CosmoteBooks.gr παραδίδεται στην πόρτα σας σε μια μέρα, με ένα κλικ. Για παραγγελίες ως τις 30/11 προβλέπεται έκπτωση 30%, διαμορφώνοντας την τελική τιμή στα 23,10€ αντί για 33,00€.

Πατήστε εδώ για να παραγγείλετε το βιβλίο απο το www.cosmotebooks.gr. 

 

 

Διαβάστε ακόμα: Αποκλειστική συνέντευξη με τη Σέριλ Στρέιντ, συγγραφέα της «Άγριας». Στην κινηματογραφική μεταφορά, η Ρις Γουίδερσπουν πάει για Όσκαρ.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top