Παπαδόπουλος και υιός. Πορτρέτο: Σίσυ Μόρφη

  Ένα παιχνίδι με χρώματα και πινελιές που έγινε το ημερολόγιο της σχέσης πατέρα με τον γιο του. Όταν ο Άρης ξεκίνησε να μιλάει, να αρθρώνει τις πρώτες του λέξεις, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παπαδόπουλος θέλησε να τις αποτυπώσει στον καμβά: ποδήλατο, μαμά, Ντόναλντ Ντακ, μαϊμού, δέντρο. Κάθε λέξη γινόταν μια ζωγραφιά σύμφωνα με το βίωμα του μπαμπά.

  Ο Γκαγκάριν του γιού (έτσι έλεγαν οι γονείς του τον Άρη όταν φορούσε την ολόσωμη φόρμα για τον ύπνο) μπλέκει με τον Άρμστρονγκ της παιδικής ηλικίας του πατέρα και τα πρώτα βήματα στο φεγγάρι. H Wonder Woman μαμά, o Ντούλα Νταν είναι η πρώτη μονοκοντυλιά που έμαθε ο μπαμπάς από τον θείο του, ο Πιούπι το αγαπημένο του κόμικ. Ο Βινόσαβος μοιάζει με κάτοψη νησιού, το κοκ είναι μια ιστορία τριών γενιών ενώ ο Χαχαρίας κρύβει μέσα του τη χαρά της ζωής.

  «Vovafisso;». Η ερώτηση σήμαινε: Μπαμπά, να ζωγραφίσω;

  Από την Τρίτη, 23 Αυγούστου έως την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.

  Vovafisso; Η ερώτηση ήρθε στην πορεία. Όταν πια ο Άρης μπορούσε να ρωτήσει να ζωγραφίσει, ξεκίνησε ο διάλογος: μια πινελιά, μια μολυβιά, «όχι αυτό το χρώμα». Μια διαδικασία που διήρκησε δυο χρόνια μέχρι να πει: «είναι έτοιμο, μπαμπά μου». Τέμπερες, δαχτυλομπογιές και ξυλομπογιές, ακρυλικά χρώματα και λάδια μπλέκουν στους καμβάδες. Ποιανού ιδέα ήταν; Ποιανού η πινελιά; Στην πορεία της ζωής, είναι ευθύνη των γονιών να προσφέρουν τα πιο όμορφα χρώματα στα παιδιά για να ζωγραφίσουν το δικό τους αποτύπωμα.

  Η Αίθουσα Τέχνης ΑΝΤΙ παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής «Vovafisso» από την Τρίτη, 23 Αυγούστου έως την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου. Η Μαίρη Χατζάκη, επιμελήτρια του χώρου πολιτισμού που κλείνει εφέτος τα δέκα χρόνια λειτουργίας του στην είσοδο του Κάστρου της Αντιπάρου και αποτελεί έδρα του Διεθνούς Σωματείου Φωτογραφίας και Τέχνης Αντιπάρου (ΙΑΡΑΑ) υποδέχτηκε την ιδέα κι έτσι παρουσιάζονται 18 έργα σε διαφορετικά μεγέθη 1Χ1μ, 0,60 Χ 0,60 εκ, 0,50 Χ 0,50 εκ, 0,40 Χ 0,40 εκ).

  Το Σάββατο, 27 Αυγούστου στις 20:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης με την ευγενική υποστήριξη των ζαχαροπλαστείων Fresh, τα βιολογικά κρασιά Κτήμα Γκιούλη και το εστιατόριο Lollo’s Antiparos.

  ________

  Αίθουσα Τέχνης ΑΝΤΙ.

  Ώρες λειτουργίας: 19:00- 23:30.
  Κάστρο, 84007, Αντίπαρος, Κυκλάδες.
  Πληροφορίες: +30 69744 00035 & +30 69807 77146.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top