Η σειρά «The Rain» από τη Δανία είναι το next big thing του Netflix και όλοι περιμένουν την πρεμιέρα της στις 4 Μαΐου.

Θυμάσαι τι έκανες πριν από 10 χρόνια όταν αποφάσιζες να δεις μια σειρά που «έσπαγε ταμεία» στο εξωτερικό, αλλά δεν είχε έρθει στην Ελλάδα (και μάλλον δεν θα ερχόταν αν δεν πέρναγε πρώτα μια 5ετια); Θα σου θυμίσω: έμπαινες στο internet, την έψαχνες, την έβρισκες, την κατέβαζες και την έβλεπες σε εκείνη την μικρή οθόνη του laptop σου. Αν ήσουν πιο tech maniac και σου άρεσε η άνεση των 30 ιντσών, κατά πάσα πιθανότητα είχες προμηθευτεί και διάφορα καλώδια, ώστε να συνδέεις το laptop με την τηλεόρασή σου και να νιώθεις σαν τον Steve Jobs της γειτονιάς σου.

Από τότε βέβαια έχουν αλλάξει πολλά, το internet έγινε πιο γρήγορο, μας έφερε ακόμα πιο κοντά, διάφορα high tech γκατζετάκια έχουν ανακαλυφθεί, ενώ η συνδρομητική τηλεόραση μας βάζει στα κανάλια όλου του κόσμου. Κι αν πιστεύαμε ότι στο θέμα «συνδρομητική τηλεόραση» είχαμε κλείσει ως εγχώρια αγορά με την Cosmote TV και τη Nova, έρχεται μια νέα υπηρεσία που φιλοδοξεί να μας διαψεύσει: η WIND VISION.

Το πρώτο ερώτημα που γεννιέται είναι βέβαια ακριβώς αυτό: τι διαφορά έχει από τα άλλα δύο συνδρομητικά κανάλια που ήδη υπάρχουν στην Ελλάδα;

Αν επιλέξεις το ακριβό πακέτο, παίρνεις και τα αθλητικά της Nova. Προοίμιο μελλοντικής συγχώνευσης; Ίδωμεν. Πάντως η αγορά δύσκολα αντέχει τρεις μεγάλους παίκτες.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Η καινοτομία Νο 1 της WIND VISION είναι ότι για πρώτη φορά το Netflix γίνεται διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω μιας υπηρεσίας συνδρομητικής τηλεόρασης. Και για αρχή το κάνει σε ανταγωνίστική τιμή, αφού με κόστος Netflix πάνω-κάτω (κάτι λιγότερο από 10 ευρώ), παίρνεις όλο το πακέτο. Συν τα αθλητικά που βλέπουμε στη Nova, αν επιλέξεις το ακριβό πακέτο. Προοίμιο μελλοντικής συγχώνευσης; Ίδωμεν. Πάντως η αγορά δύσκολα αντέχει τρεις μεγάλους παίκτες.

Τί προσφέρει το Netflix για όσους δεν είναι ήδη εξοικειωμένοι; Από βραβευμένες κλασσικές ταινίες έως τις πιο πρόσφατες επιτυχίες, το Netflix γεμίζει διαρκώς με νέο περιεχόμενο σε εικόνα 4K ULTRA HD, με ελληνικούς υπότιτλους και μενού. Ενώ μελλοντικά το τηλεχειριστήριο της WIND VISION θα περιλαμβάνει ένα ειδικό κουμπί Netflix για να δίνει στους Έλληνες χρήστες άμεση πρόσβαση σε πρωτότυπες εκπομπές (και νέες, ντόπιες παραγωγές) του δικτύου, αλλά και ντοκιμαντέρ, stand-ups, παιδικό περιεχόμενο κ.α.

Καινοτομία Νο 2: η WIND VISION είναι η πρώτη συνδρομητική υπηρεσία Android TV στην Ελλάδα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο συνδρομητής έχει πρόσβαση μέσω της τηλεόρασής του σε όλες τις υπηρεσίες της Google – από YouTube και Spotify, μέχρι Google Play Movies και εκατοντάδες εφαρμογές από το Google Play Store.

Μάλιστα, ως Android TV, η WIND VISION έχει επιπλέον τεχνολογικές δυνατότητες που είναι μοναδικές στην ελληνική αγορά:
– Chromecast. Ο συνδρομητής μπορεί να μεταδώσει ασύρματα περιεχόμενο στην τηλεόρασή όπως προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο αλλά και περιεχόμενο εφαρμογών, από το smartphone και το tablet του με το πάτημα ενός κουμπιού.
– Φωνητική αναζήτηση στο περιεχόμενο εφαρμογών της Google ώστε να βρίσκει αυτό που θέλει εύκολα και απλά, μόνο με την φωνή του.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Νάσος Ζαρκαλής. Θα κερδίσει το νέο στοίχημα;

«Η είσοδος μας στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, με τη νέα υπηρεσία WIND VISION, είναι μια ιστορική στιγμή για την εταιρεία μας και αποτελεί έναν νέο πυλώνα ανάπτυξης που έρχεται να προστεθεί στον μετασχηματισμό της WIND» δήλωσε ο Νάσος Ζαρκαλής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND, κατά τη χθεσινή, φιλόδοξη παρουσίαση της νέας υπηρεσίας της εταιρίας.

Ως αυτό το σημείο όλα καλά. Από εδώ και πέρα ίσως αρχίζουν τα… δύσκολα, καθώς η WIND VISION θυμίζει τα δύο συνδρομητικά κανάλια που ήδη υπάρχουν. Δίνει πρόσβαση σε πάνω από 60 κανάλια -όπως FOX, FOX Life, Food Network, National Geographic, Εxtreme sports, Disney κ.ο.κ.- ενώ προσφέρει premium αθλητικό περιεχόμενο μέσα από τα κανάλια της Novasports, χάρη στη συνεργασία WIND και Nova. Αρχικά ο ανταγωνισμός θα ωφελήσει τον θεατή. Στη συνέχεια, ευχόμαστε να επικρατήσει ο καλύτερος. Πάντως η WIND VISION έχει μπει στο ραντάρ μας.

Για αρχή, η WIND VISION είναι διαθέσιμη σε δύο πακέτα μηνιαίας συνδρομής:
– Το Family Pack στα 9,90 ευρώ που προσφέρει δυνατότητα θέασης των συνδρομητικών καναλιών, μαζί με τις επιπλέον δυνατότητες του αποκωδικοποιητή της WIND VISION.
– Το Full Pack στα 24,90 ευρώ που προσφέρει όλο το περιεχόμενο του Family Pack και επιπλέον όλη τη δράση των σπουδαιότερων αθλητικών διοργανώσεων από τα 7 κανάλια Novasports.

 

Διαβάστε ακόμα: Matt και Ross Duffer – Αυτοί είναι οι δίδυμοι που δημιούργησαν το Stranger Things

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top