Οινομαγειρείο Ήπειρος

Η κατσαρόλα στα καλύτερά της.

Eίναι από τα πιο θρυλικά ξενυχτάδικα της πόλης. Από τα τραπέζια του έχουν περάσει από ηθοποιούς και επιχειρηματίες μέχρι τραβεστί και πολιτικούς. Ειδικά στα 90ς όταν σχόλαγαν τα κλαμπ και τα ρέιβ πάρτι, εδώ έβρισκες ένα σουρεαλιστικό μωσαϊκό ανθρώπων και μια τρέλα που, δυστυχώς, έχει χαθεί από τη νυχτερινή Αθήνα. Όλοι πάνω σε ένα πιάτο μοσχαρόσουπα, κοτόσουπα, πατσά ή μια χορταστική μακαρονάδα με τριμμένο τυρί. Οι ρέιβερ έχουν φύγει τώρα, αλλά το φαγητό παραμένει στα ίδια υψηλά στάνταρ όπως ήταν πάντα. Κλασικά μαγειρευτά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, μαεστρία στις σούπες και στα λαδερά, μια ατμόσφαιρα που θυμίζει σκηνικό ταινίας, με τις φωνές των πρώτων κρεοπωλών να κάνουν ηχώ στις στοές τις Αγοράς. Όταν έρχομαι εδώ ποτέ δεν θέλω να φύγω πριν ξημερώσει.

//Κεντρική Αγορά, Φιλοποίμενος 4 (στοά Μανέτα), τηλ. 210 3240773

 

O Βασίλης Καλλίδης είναι συνιδιοκτήτης και σεφ στο εστιατόριο «Άνετον». Η «Ήπειρος» θα περιλαμβάνεται στο επόμενο βιβλίο του, έναν οδηγό με τα 200 hot spots της Αθήνας, που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Πατάκη.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top