Το καλτ οινομαγειρείο Ήπειρος: Η επιλογή του Βασίλη Καλλίδη

Πού τρώνε οι ειδικοί και οι μερακλήδες με κάτω από 15 ευρώ.

Φωτογραφία :
Βασιλική Σβώλου
 
Οινομαγειρείο Ήπειρος

Η κατσαρόλα στα καλύτερά της.

Eίναι από τα πιο θρυλικά ξενυχτάδικα της πόλης. Από τα τραπέζια του έχουν περάσει από ηθοποιούς και επιχειρηματίες μέχρι τραβεστί και πολιτικούς. Ειδικά στα 90ς όταν σχόλαγαν τα κλαμπ και τα ρέιβ πάρτι, εδώ έβρισκες ένα σουρεαλιστικό μωσαϊκό ανθρώπων και μια τρέλα που, δυστυχώς, έχει χαθεί από τη νυχτερινή Αθήνα. Όλοι πάνω σε ένα πιάτο μοσχαρόσουπα, κοτόσουπα, πατσά ή μια χορταστική μακαρονάδα με τριμμένο τυρί. Οι ρέιβερ έχουν φύγει τώρα, αλλά το φαγητό παραμένει στα ίδια υψηλά στάνταρ όπως ήταν πάντα. Κλασικά μαγειρευτά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, μαεστρία στις σούπες και στα λαδερά, μια ατμόσφαιρα που θυμίζει σκηνικό ταινίας, με τις φωνές των πρώτων κρεοπωλών να κάνουν ηχώ στις στοές τις Αγοράς. Όταν έρχομαι εδώ ποτέ δεν θέλω να φύγω πριν ξημερώσει.

//Κεντρική Αγορά, Φιλοποίμενος 4 (στοά Μανέτα), τηλ. 210 3240773

 

O Βασίλης Καλλίδης είναι συνιδιοκτήτης και σεφ στο εστιατόριο «Άνετον». Η «Ήπειρος» θα περιλαμβάνεται στο επόμενο βιβλίο του, έναν οδηγό με τα 200 hot spots της Αθήνας, που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Πατάκη.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το νέο κατάστημα της σοφιστικέ αλυσίδας μόλις άνοιξε στη γωνία Σκουφά και Ασκληπιού όπου πέραν του δεδομένα εκλεκτού καφέ Taf προσφέρει μια σειρά καινοτομιών για τους λάτρεις της καλής γεύσης. Δοκιμάζει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σαλάτα Niçoise, βοδινό chateubriand και moelleux au chocolat. Το πολύβουο τρίστρατο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι φιλοξενεί στο πρώην Mohnblumchen ένα μαγαζί με παριζιάνικη αύρα και πολυτέλεια "rive droite". Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόσα εστιατόρια προλαβαίνετε να επισκεφθείτε μέσα σε τρεις εβδομάδες πληρώνοντας μάλιστα σε προνομιακές τιμές; Πάνω από 120 εστιατόρια της Αθήνας με δημιουργίες από όλες τις κουζίνες του κόσμου, καθώς και παράλληλα events μάς περιμένουν στην ετησία γιορτή των foodies.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο σύμβουλος οίνου και εραστής του εκλεκτού ουίσκι Δημήτρης Μότσος μαζί με τον connaisseur και γευσιγνώστη Αλέξανδρο Σουρμπάτη δοκίμασαν πέντε από τα καλύτερα ουίσκι του πλανήτη: Από την Ιρλανδία ως την Ιαπωνία και φυσικά τη Σκωτία. Το «ταξίδι» ξεκίνησε με την πρώτη κιόλας γουλιά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close