Πού πίνω τον τέλειο espresso

Taf Coffee: Ίσως ο καλύτερος καφές στην Αθήνα. Με 1.40€.

 

 

taf-IMK39021

Κάθε δόση καφέ για ένα άψογο «εσπρεσάκι» καβουρντίζεται ξεχωριστά.

H παρασκευή ενός τέλειου καφέ είναι εύκολη υπόθεση. Τι χρειάζεται, άλλωστε; Ένας σπουδαίος κόκκος, ένα σωστό και φρέσκο καβούρντισμα, μια καλή μηχανή και ένας ικανότατος Barista. Απλά πράγματα δηλαδή…

Τόσο απλά, που ελάχιστα μέρη τα κάνουν στην χώρα, κι αυτό που τα κάνει καλύτερα από όλα είναι το Taf Coffee της Εμμανουήλ Μπενάκη –δημιούργημα του Γιάννη Ταλούμη–, που στην κυριολεξία διυλίζει και την τελευταία στάλα αρωμάτων και γεύσεων από τον κόκκο. Αυτός ο τελευταίος, βέβαια, δεν είναι ένα οποιοδήποτε μικροσκοπικό μαύρο καρπούζι κομμένο στη μέση, αλλά το πιο εκλεκτό φρούτο, που προέρχεται από κορυφαίες φυτείες, με τις οποίες ο ιδιοκτήτης του Taf συνάπτει απευθείας σχέσεις.

To να έχεις, ωστόσο, τα πολυτιμότερα μαύρα διαμάντια από την Κόστα Ρίκα, τον Παναμά, την Γουατεμάλα,την Αιθιοπία, την Ρουάντα και τις άλλες Grand Cru χώρες του καφέ είναι αναγκαία αλλά όχι επαρκής συνθήκη για να φτιάξεις έναν εσπρέσο- κόσμημα. Το σωστό και φρέσκο καβούρντισμα θα επιτρέψει στον καφέ να εκφράσει τον μοναδικό του χαρακτήρα, απόρροια του συγκεκριμένου εδάφους, των μοναδικών κλιματολογικών συνθηκών και των ποικιλιών από τις οποίες προέρχεται.

Η έκφραση αυτή του terroir –κατά τα οινικά πρότυπα– χρειάζεται, όμως, και το κατάλληλο ποτήρι για να αναδειχθεί. Στην περίπτωσή μας το ρόλο του ποτηριού αναλαμβάνει η μηχανή La Marzocco, ένα έργο τέχνης, που δεσπόζει στο μικρό εσωτερικό, εξασφαλίζοντας απόλυτες παρασκευές.

taf-IMK38867

O δημιουργός της Taf, Γιάννης Ταλούμης.

Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού, αλλά με το πάτημα ενός χεριού, και τα χέρια όλων των παιδιών του Taf είναι μαγικά: Αφεθείτε λοιπόν σε αυτή τη dream team του καφέ και δοκιμάστε τους διαφορετικούς καφέδες που είναι διαθέσιμοι κάθε μέρα, που όλοι μάλιστα προσφέρονται σε τιμή-έκπληξη.

Κι επειδή μετά από μια επίσκεψη εδώ το κεφάλαιο «καφές» δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο, το Taf φροντίζει να σας προμηθεύσει με κορυφαίες οικιακές μηχανές, συσκευές φίλτρου, μια μεγάλη γκάμα καφέδων από όλες τις εκλεκτές φυτείες και ό,τι άλλο χρειάζεται ένας coffee aficionado.

//Taf Coffee, Εμμανουήλ Μπενάκη7-9, τηλ. 210 3800014.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το νέο κατάστημα της σοφιστικέ αλυσίδας μόλις άνοιξε στη γωνία Σκουφά και Ασκληπιού όπου πέραν του δεδομένα εκλεκτού καφέ Taf προσφέρει μια σειρά καινοτομιών για τους λάτρεις της καλής γεύσης. Δοκιμάζει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σαλάτα Niçoise, βοδινό chateubriand και moelleux au chocolat. Το πολύβουο τρίστρατο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι φιλοξενεί στο πρώην Mohnblumchen ένα μαγαζί με παριζιάνικη αύρα και πολυτέλεια "rive droite". Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γνωστός σεφ μάς προτείνει να πάμε στα «Χειροποίητα του Μιχάλη» για αυθεντικό σουβλάκι. Χοιρινό και κοτόπουλο κομμένα στο χέρι, κεμπάμ που πλάθεται πάνω στη βέργα και πατατούλες που ποσάρονται με λάδι στο γκάζι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόσα εστιατόρια προλαβαίνετε να επισκεφθείτε μέσα σε τρεις εβδομάδες πληρώνοντας μάλιστα σε προνομιακές τιμές; Πάνω από 120 εστιατόρια της Αθήνας με δημιουργίες από όλες τις κουζίνες του κόσμου, καθώς και παράλληλα events μάς περιμένουν στην ετησία γιορτή των foodies.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top