Σπαγγέτι με ταραμά και πεπεροντσίνο, από τον Μάρκο Ρόσι

Οι πιο δημιουργικοί σεφ προτείνουν συνταγές με ταπεινά υλικά.

 
Σπαγγέτι με ταραμά και πεπεροντσίνο

Παρότι η συνταγή περιέχει καυτερό πεπεροντσίνο, μη διστάσετε να φέρετε μερικές «βόλτες» με το μύλο του πιπεριού. Φωτογραφία: Μιχάλης Κορώνης

Υλικά για 2 άτομα:

1/2 πακέτο σπαγγέτι No. 6

1/2 κουταλιά της σούπας ταραμάς λευκός

10 φιλέτα αντσούγιας

1 κουταλιά της σούπας κάππαρη

4 σκελίδες σκόρδο

2 πιπερίτσες καυτερές (πεπεροντσίνο)

1 ματσάκι μαϊντανός

1 ματσάκι δυόσμος

2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο, την κάππαρη και τέλος την αντσούγια. Όταν τσιγαριστούν, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ταραμά, τα πεπεροντσίνο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον δυόσμο, και ακολούθως τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε.

Αφού βράσουμε τα σπαγγέτι (al dente), τα προσθέτουμε στο τηγάνι με λίγα από τα υγρά της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Tip: Ψιλοκόβουμε έξτρα μαϊντανό για άρωμα.

 

Ο Μάρκο Ρόσι είναι σεφ του «Nixon» (Αγησιλάου 61Β, Κεραμεικός, Αθήνα, 210-3462077) και συνιδρυτής της δημιουργικής μαγειρικής ομάδας Gastronomic Collectiva.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο γνωστός σεφ μάς προτείνει να πάμε στα «Χειροποίητα του Μιχάλη» για αυθεντικό σουβλάκι. Χοιρινό και κοτόπουλο κομμένα στο χέρι, κεμπάμ που πλάθεται πάνω στη βέργα και πατατούλες που ποσάρονται με λάδι στο γκάζι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο κατάστημα της σοφιστικέ αλυσίδας μόλις άνοιξε στη γωνία Σκουφά και Ασκληπιού όπου πέραν του δεδομένα εκλεκτού καφέ Taf προσφέρει μια σειρά καινοτομιών για τους λάτρεις της καλής γεύσης. Δοκιμάζει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σαλάτα Niçoise, βοδινό chateubriand και moelleux au chocolat. Το πολύβουο τρίστρατο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι φιλοξενεί στο πρώην Mohnblumchen ένα μαγαζί με παριζιάνικη αύρα και πολυτέλεια "rive droite". Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόσα εστιατόρια προλαβαίνετε να επισκεφθείτε μέσα σε τρεις εβδομάδες πληρώνοντας μάλιστα σε προνομιακές τιμές; Πάνω από 120 εστιατόρια της Αθήνας με δημιουργίες από όλες τις κουζίνες του κόσμου, καθώς και παράλληλα events μάς περιμένουν στην ετησία γιορτή των foodies.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close