Σπαγγέτι με ταραμά και πεπεροντσίνο

Παρότι η συνταγή περιέχει καυτερό πεπεροντσίνο, μη διστάσετε να φέρετε μερικές «βόλτες» με το μύλο του πιπεριού. Φωτογραφία: Μιχάλης Κορώνης

Υλικά για 2 άτομα:

1/2 πακέτο σπαγγέτι No. 6

1/2 κουταλιά της σούπας ταραμάς λευκός

10 φιλέτα αντσούγιας

1 κουταλιά της σούπας κάππαρη

4 σκελίδες σκόρδο

2 πιπερίτσες καυτερές (πεπεροντσίνο)

1 ματσάκι μαϊντανός

1 ματσάκι δυόσμος

2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο, την κάππαρη και τέλος την αντσούγια. Όταν τσιγαριστούν, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ταραμά, τα πεπεροντσίνο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον δυόσμο, και ακολούθως τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε.

Αφού βράσουμε τα σπαγγέτι (al dente), τα προσθέτουμε στο τηγάνι με λίγα από τα υγρά της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Tip: Ψιλοκόβουμε έξτρα μαϊντανό για άρωμα.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top