Ο μουσακάς συναντά το άζωτο

Ο μουσακάς συναντά το άζωτο.

Πιο εμβληματικό, για την ελληνική κουζίνα, πιάτο από τον μουσακά δεν υπάρχει. Κάθε σεφ της Νέας Ελληνικής Κουζίνας θεωρεί χρέος του να το ερμηνεύσει και να το επανερμηνεύσει. Η νέα εκδοχή του Νίκου Καραθάνου, στο εστιατόριο «Hytra», του δίνει τη μορφή μιας πατάτας γεμισμένης με κιμά, με τη μελιτζάνα να διακρίνεται αισθητά και με ένα τσιπς από γάλα να προσδίδει τον τόνο της κρέμας μπεσαμέλ. Την ίδια στιγμή που σερβίρεται ο μουσακάς αυτός, ένας έντονα αρωματικός ζωμός περιχύνεται σ’ ένα ειδικό σκεύος, το οποίο περιέχει ξηρό πάγο, από το οποίο αναδύεται, εν μέσω καπνών, η αρχετυπικά καννελάτη ευωδιά του μουσακά.

Hytra: Λεωφ. Συγγρού 107-109 (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών), Νέος Κόσμος, τηλ. 217 7071118, 210 3316767

 

Ο σεφ Νίκος Καραθάνος

Ο σεφ του «Hytra», Νίκος Καραθάνος.

 

Ο Επίκουρος είναι κριτικός εστιατορίων, συγγραφέας και θεωρητικός της Νέας Ελληνικής Κουζίνας.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top