«Τα μαγείρεψα με σκόρδο και λευκό κρασί, και τα σερβίρισα ‒σε ένα φιλικό τραπέζωμα‒ με τριμμένη φέτα και άνηθο».

«Τα μαγείρεψα με σκόρδο και λευκό κρασί, και τα σερβίρισα ‒σε ένα φιλικό τραπέζωμα‒ με τριμμένη φέτα και άνηθο».

Αγαπώ πολύ τα ζυμαρικά. Φτιάχνονται εύκολα, γρήγορα, και, σε μένα τουλάχιστον, δίνουν αφορμές για δημιουργικό αυτοσχεδιασμό στο μαγείρεμα. Επειδή όμως δεν εφησυχάζω απλώς σε μια μακαρονάδα, ψάχνω πάντα κάτι τολμηρό στη γεύση, αλλά και στην όψη.

Πρόσφατα, στα ράφια του Παντοπωλείου Μεσογειακής Διατροφής, ανακάλυψα τα πολύχρωμα στριφτάρια της εξαιρετικής εταιρείας «Δίρφυς», από την Εύβοια. Το μάτι μου χάρηκε αμέσως. Αγόρασα μια συσκευασία των 500gr, στην οποία διατίθενται, για να διαπιστώσω αν η χαρά θα είχε συνέχεια και στο τραπέζι.

Ζυμωμένα με μανιτάρια λεντινούλα, ντομάτα και σπανάκι, τα στριφτάρια της «Δίρφυς» είναι ένα έδεσμα υψηλής διατροφικής και γαστρονομικής αξίας. Η λεντινούλα θεωρείται σύμβολο μακροζωίας και είναι γνωστή για την αντιμικροβιακή της δράση και τις ευεργετικές της ιδιότητες. Συνδυασμένη με τα λαχανικά, προσδίδει μια βαθιά, πικάντικη, καπνιστή και ξεχωριστή γεύση στο ζυμαρικό.

Όλα τα ζυμαρικά της «Δίρφυς» φτιάχνονται στο εργαστήρι του –μετρ του είδους– Νίκου Κωνσταντουλάκη από την Χίο. Τα χρωματιστά δε, μας πληροφορεί η εταιρεία, «περιέχουν βιολογικά λαχανικά από τη γη της Χίου, τα οποία για πρώτη φορά αναμειγνύονται φρέσκα, λίγο μετά τη συλλογή τους, με το μανιτάρι».

Πώς τα μαγείρεψα στο σπίτι; Με σκόρδο και λευκό κρασί, και τα σερβίρισα ‒σε ένα φιλικό τραπέζωμα‒ με τριμμένη φέτα και άνηθο. Η χαρά, που λέγαμε, δεν ήταν μόνο δική μου…

 

//Δίρφυς, Καθενοί Ευβοίας, τηλ. 2221 500133, 2221 500133.

Διαβάστε ακόμα: «Τα κορίτσια» που σου γίνονται εθισμός

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top