Το νέο αίμα:

5. Melouk

Έχεις δοκιμάσει λουκουμά cheesake; Μήπως προφιτερόλ; Ή μήπως κάτι πιο αλμυρό με τέσσερα τυριά και μπέικον; Κι όμως, αυτοί οι συνδυασμοί είναι πραγματικοί, καθώς και μια πληθώρα ακόμα που στολίζουν τον κατάλογο του all day café Melouk. Ο λουκουμάς εδώ γίνεται «παιχνίδι» γεύσεων σε ένα όμορφο και ντιζαϊνάτο χώρο και συνδυάζονται με cocktails. Δοκιμάσαμε επίσης το λουκουμά με κοτόπουλο, cheddar και τσίλι και μείναμε παγωτό.

Boulouka

Boulouka: Η παραδοσιακή πολίτικη συνταγή για λουκουμάδες που γίνονται στο χέρι.

//Melouk, Κολοκοτρώνη 5, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6824600.

 

6. Lukuμάδες

Στη νέα πιάτσα της Αθήνας, στην πλατεία Αγ. Ειρήνης, το γωνιακό αυτό μαγαζί σερβίρει νυχθημερόν λουκουμάδες που τηγανίζονται μπροστά σου. Κλασικοί, με μέλι και καννέλα, αλλά και γεμιστοί με μαστίχα, σοκολάτα ή κρέμα λεμονιού, μπορούν να συνδυαστούν με παγωτό γιαούρτι, γλυκό βύσσινο ή καζάν ντιπί, αλλά και με παγωτό μηχανής. Και όλο αυτό έρχεται σε ένα όμορφο κυπελλάκι, για να το πάρεις και στο χέρι.

//Lukuμάδες, Αιόλου 21 & Αγίας Ειρήνης, τηλ. 210 3210880.

 

7. Boulouka

Εδώ θα βρεις μια παραδοσιακή πολίτικη συνταγή για λουκουμάδες που γίνονται στο χέρι. Τραγανοί απ’ έξω, αφράτοι και ζουμεροί από μέσα. Συνοδεύονται παραδοσιακά (μέλι, καννέλα), αλλά ακολουθούν και τις τάσεις της εποχής: σοκολάτα, πουράκια, τρούφα, ξηροί καρποί, ινδική καρύδα, παγωτό και, γενικά, ό,τι τραβάει η όρεξή σου. Προτείνουμε την επιλογή ινδικής καρύδας με σοκολάτα!

Loukumami

Loukumami: Ιβηρικά μπαστουνάκια σε λειωμένη σοκολάτα και beignets γεμιστά.

//Boulouka, Πανόρμου 84 και Πορταριάς, τηλ. 210 6990131.

 

8. Loukumami

Οι ελληνικοί λουκουμάδες, τα ισπανικά churros και τα γαλλικά beignets βρήκαν το στέκι τους στο κέντρο της Αθήνας. Τους λουκουμάδες μπορείς να τους γευτείς με σπιτικό παγωτό ή γιαούρτι, μέλι και καννέλα, σος σοκολάτας, φρούτα και γλυκά του κουταλιού. Τα ιβηρικά μπαστουνάκια μπορείς να τα βουτήξεις σε λειωμένη σοκολάτα και τα beignets πασπαλισμένα με ζάχαρη και γεμιστά.

//Loukumami, Πανεπιστημίου 44, τηλ. 210 3389733.

 

9. Κυψέλη

Η μεγάλη μπάρα με τα αμέτρητα toppings σε μαγνητίζει αμέσως. Οι λουκουμάδες εδώ έχουν περάσει σε μια άλλη διάσταση, πιο σύγχρονη. Μυρίζουν πορτοκάλι (η ζύμη τους φτιάχνετε με ξύσμα πορτοκαλιού) και είναι αφράτοι και τραγανοί. Οι επιλογές για να τους συνοδέψεις ποικίλες: παγωμένο γιαούρτι, σάλτσες σοκολάτας, γλυκά του κουταλιού, ξηροί καρποί, αλλά και ό,τι άλλο χωράει ο νους σου.

//Κυψέλη, 25ης Μαρτίου 15, Πλατεία Νέας Σμύρνης, τηλ. 210 9312116.

Μπαλατσούρα

Μπαλατσούρας: Από το 1930. Δοκιμάστε κάτι απλό: π.χ. λουκουμάδες με πραλίνα, λευκή σοκολάτα, πουράκια και τρούφα.

10. Λουκουμέλι

Μέσα σε 5 μόλις χρόνια λειτουργίας κατόρθωσε να δημιουργήσει τη δική του φήμη γύρω από τα σφαιρικά αυτά μικρά γλυκίσματα. Εδώ οι λουκουμάδες μπορεί να είναι από πολύ απλοί με ζάχαρη άχνη και καννέλα μέχρι υπερπαραγωγές με σοκολάτα, παγωτό καϊμάκι, τρούφα, πραλίνα φουντιού, βύσσινο. Δεν λείπει φυσικά και η αλμυρή τους εκδοχή, με κορυφαίους εκείνους με λιαστή ντομάτα και ελιές.

//Λουκουμέλι, Χαροκόπου 52 & Σοφοκλέους, Καλλιθέα, τηλ. 210 9525100.

 

11. Μελιττούτα

Στην αρχαία Αθήνα έτσι ονόμαζαν το γλυκό έδεσμα από αλεύρι και μέλι που πρόσφεραν στους θεούς κατά τη διάρκεια των Παναθηναίων και των Διονυσίων. Καθόλου τυχαίο το όνομά του. Η συνταγή έρχεται από τη Χίο και μυρίζει, τι άλλο, μαστίχα. Θα τους βρεις γλυκούς, αλλά και αλμυρούς. Ζήτα να δοκιμάσεις αυτούς με το γλάσσο μαστίχας ή με την πραλίνα ταχίνι, αλλά και κείνους με λαχανικά και φέτα.

//Μελιττούτα, Κουντουριώτου 154, Πειραιάς, τηλ. 210 4102560.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα 5 καλύτερα στέκια στην Αθήνα για αυθεντική, ζεστή σοκολάτα. 

1 2

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top