_MG_2235

Το 25αράκι είναι ανάλαφρα μοντέρνο σε θαλασσινούς τόνους.

Έλειπε από τη Γλυφάδα μια ψαροταβέρνα που η καλή πρώτη ύλη να “μιλάει” στο πιάτο. Μέχρι που άνοιξε το 25αράκι. Πήρε το όνομα του από τη μονάδα μέτρησης του τσίπουρου. Στην αρχή, ξεκίνησε ως κλασικό τσιπουράδικο με μεζέδες, αλλά γρήγορα εξελίχθηκε σε ψαροταβέρνα αξιώσεων. Ανάλαφρα μοντέρνο σε θαλασσινούς τόνους, με τα εξωτερικά τραπέζια του δίπλα σε ζαρντινιέρες με μυριστικά. Αρκετοί μεζέδες, κάποιοι κλασικοί και κάποιοι πιο σύγχρονοι, και πολύ φρέσκο ψάρι.

Ο σεφ και ιδιοκτήτης του Βασίλης Σικαλιάς, πάντα χαμογελαστός και ευγενής σαν «μαέστρος», δημιουργεί μοναδικά πιάτα, γεύσεις που δεν συναντάς εύκολα.

Φοβερές νοστιμιές, όλο θάλασσα. Όπως, ας πούμε, ταρτάρ ροφού που «παντρεύεται» με τραγανά σπαράγγια, σχινόπρασο και ευωδιαστό μοσχολέμονο.

Το ανακαλύπτεις στην πρώτη «βουτία» με ζεστό ψωμί στη φρέσκια, όλο θάλασσα, αχινοσαλάτα· με την πρώτη μπουκιά από το εξαιρετικό ταρτάρ ροφού, το οποίο «παντρεύεται» ιδανικά με τραγανά σπαράγγια, σχινόπρασο και ευωδιαστό μοσχολέμονο ή από τη βελούδινης υφής ψαρόσουπα με σφυρίδα, η οποία ενισχύεται με λάδι λευκής τρούφας· γευστικότατο φιλέτο μπακαλιάρου με τον πιο νόστιμο πουρέ πατάτας-τον πιο βελούδινο που έχω γευτεί – ανθό αλατιού αρωματισμένο με βανίλια, απλώς υπέροχο και με τις σωστές ισορροπίες μαγειρεμένο· φιλεταρισμένα και τραγανά τηγανισμένα φιλέτα κουτσομούρας και αέρινη καπνιστή μελιντζανοσαλάτα. Νοστιμιά ασυναγώνιστη.

DSC_0030

Η σαλάτα με baby ρόκα και καραβιδοουρές “ηλεκτρίζεται” με λίγο μοσχολέμονο.

Ευγενικό σέρβις, χαμόγελο που ξέρει καλά και ανεπιτήδευτα να κάνει τη δουλεία του με χαλαρή ατμόσφαιρα.

Στο τέλος, η γεύση του ψαριού «σβήνει» γλυκά από το στόμα με τεντούρα, μαστίχα και λιμοντσέλο που προσφέρουν ως κέρασμα για τν χώνεψη. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα επιδόρπια δια χειρός Βασίλη και ειδικά το μιλφέιγ με τις φράουλες και κρέμα μασκαρπόνε.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα, όχι μόνο για το φαγητό του αλλά και για την αξιοπρεπή σχέση ποιότητας/τιμής.

DSC_0067

Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα επιδόρπια δια χειρός Βασίλη και ειδικά το μιλφέιγ με τις φράουλες και κρέμα μασκαρπόνε

 

//Το 25αράκι. Αρτέμιδος 3, Πλ. Εσπερίδων, Γλυφάδα, 210 8944112

 

Διαβάστε ακόμα: Γιατί ο Ανδρέας Λαγός χτυπάει κάρτα στο “Κρεοπωλείο του Γιάννη”

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top