Οδηγός για το φετινό Φεστιβάλ είναι η μεγάλη επιτυχία του 1ου Athens Wine & Art Festival.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια, οι τεχνικές γνώσεις σε συνδυασμό με την έμπνευση της στιγμής, τα συναισθήματα που ξυπνάει μια γουλιά, όλα τούτα κι ακόμη περισσότερα πιστοποιούν πως η παραγωγή του κρασιού (σχεδόν σε όλα τα στάδια της) ομοιάζει με την τέχνη. Ή, μάλλον, είναι κι αυτή μια άλλη μορφή τέχνης.

Η σχέση του κρασιού με την τέχνη ούτε καινούργια είναι ούτε μπορεί να αμφισβητηθεί. Υπάρχουν πλείστα όσα παραδείγματα καλλιτεχνών (από συγγραφείς έως ζωγράφοι) που «κούρνιασαν» την έμπνευσή τους σε ένα μπουκάλι κρασί και την είδαν να θεριεύει. Ο οίνος έχει αυτή την ικανότητα να θεραπεύει και να ενισχύει το πνεύμα.

Περισσότερα από 80 επιλεγμένα, boutique οινοποιεία από κάθε άκρη της Ελλάδας θα σας περιμένουν για να τα γνωρίσετε και να δοκιμάσετε τα πάνω από 500 κρασιά τους.

Πολλά οινοποιεία θα εμφανιστούν για πρώτη φορά σε έκθεση, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά τη δουλειά τους.

Διόλου τυχαίο ότι το 2ο Athens Wine & Art Festival που θα πραγματοποιηθεί 8-9 Οκτωβρίου στην Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα (Πειραιώς 256/αίθουσα Νίκος Κεσσανλής), αναμένεται από τους aficionados του κρασιού, αλλά κι από εκείνους της τέχνης. Είναι βέβαιο πως μεταξύ τους θα δημιουργηθεί ένας γόνιμος διάλογος. Άλλο ένα καλό που έχει το κρασί: ανοίγει τις καρδιές και τα στόματα των ανθρώπων.

Οδηγός για το Φεστιβάλ είναι η μεγάλη επιτυχία του 1ου Athens Wine & Art Festival. Ακολούθησαν τρία χρόνια αναγκαστικής απουσίας λόγω της πανδημίας και τώρα ήρθε η ώρα της… επανασύνδεσης. Αυτή τη φορά, δε, θα υπάρχουν περισσότερα οινοποιεία και μια συγκλονιστική retrospective έκθεση από το σπάνιο αρχείο της ΑΣΚΤ.

Το διήμερο θα έχει και θεατρικά δρώμενα.

Συγκεκριμένα, περισσότερα από 80 επιλεγμένα, boutique οινοποιεία από κάθε άκρη της Ελλάδας θα σας περιμένουν για να τα γνωρίσετε και να δοκιμάσετε τα πάνω από 500 κρασιά τους. Ανάμεσά τους, πολλά οινοποιεία θα εμφανιστούν για πρώτη φορά σε έκθεση, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά τη δουλειά τους και τα δημιουργήματά τους στο οινόφιλο κοινό.

Θα γεμίσουν και θα αδειάσουν πολλές φορές τα ποτήρια.

DJ sets, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά σεμινάρια και προβολές οινικών ντοκιμαντέρ θα πλαισιώνουν όλες τις ώρες του φεστιβάλ.

Σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, στο πλαίσιο του 2nd Athens Wine & Art Festival, θα πραγματοποιηθεί Retrospective Έκθεση με επιλεγμένα, σπάνια έργα από το αρχείο της σχολή, από τις δεκαετίες 80 & 90 υπό την επιμέλεια του κου Μανώλη Καρτεράκη, ιστορικού Τέχνης ΑΣΚΤ, υπεύθυνου της συλλογής.

Παράλληλα καλλιτεχνικά δρώμενα που θα περιλαμβάνουν DJ sets, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά σεμινάρια και προβολές οινικών ντοκιμαντέρ θα πλαισιώνουν όλες τις ώρες του φεστιβάλ, ενώ παιδικές δραστηριότητες θα κρατούν συντροφιά στους μικρούς μας φίλους.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

//Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας:

Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Οκτωβρίου
11:00 – 13:00 μόνο για επαγγελματίες
13:00 – 20:00 για το κοινό

 

Διαβάστε ακόμα: Το Chardonnay γίνεται sexy ξανά.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top