Ένα brand με μακρά ιστορία.

Μια παλιά φωτογραφία από τη Ρώμη που θα μπορούσε να βρίσκεται σε οποιαδήποτε ιταλική συνοικία: ένα γωνιακό ζαχαροπλαστείο με τα μεγάλα παράθυρα-βιτρίνες και από πάνω η επιγραφή με τη χαρακτηριστική μοντερνιστική γραμματοσειρά Torrefazione Danesi.

Εικόνα που φέρνει αμέσως τη συγκεκριμένη ανάμνηση: είναι η μαγική στιγμή που παραγγέλνεις έναν όρθιο εσπρέσσο στο μπαρ και ό,τι και να έχει συμβεί ανανεώνεις τις δυνάμεις και το ηθικό σου με μια υπολογισμένη δόση καφεΐνης, αρωμάτων και τεχνογνωσίας. Είναι η σχεδόν βιομηχανική λειτουργία του αυθεντικού ιταλικού εσπρέσσο.

O Alfredo Danesi είναι ανάμεσα στους ανθρώπους που βοήθησαν τον ιταλικό εσπρέσσο στην εποχή της γέννησής του να βρει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Ο Alfredo Danesi υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους στη διάδοση της κουλτούρας και της κατανάλωσης του καφέ espresso στη Ρώμη.

Από τους πρώτους που συνέβαλαν στη διάδοση του εσπρέσσο στην αιώνια πόλη ήταν και ο Alfredo Danesi, ένας από τους πρωτοπόρους στη διάδοση της κουλτούρας και της κατανάλωσης του καφέ espresso στην πρωτεύουσα της Ιταλίας. Το Caffé Danesi άνοιξε το 1905, τη χρονιά που εμφανίστηκε στην αγορά η πρώτη σύγχρονου τύπου μηχανή εσπρέσο για μπαρ και η κουλτούρα του καφέ μπήκε στην εποχή της νεωτερικότητας.

Χάρη στην ικανότητά του στην παρασκευή και τον συνδυασμό των χαρμανιών, ο Alfredo Danesi είναι ανάμεσα στους ανθρώπους που βοήθησαν τον ιταλικό εσπρέσσο στην εποχή της γέννησής του να βρει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και να ενηλικιωθεί γευστικά. Το καφέ του γρήγορα έγινε σημείο αναφοράς της πρωτεύουσας.

Η εταιρεία πλέον μετρά συνεργασίες σε περισσότερες από 50 χώρες στον κόσμο.

Μετά τον θάνατο του Alfredo Danesi το 1933 την επιχείρηση ανέλαβε ο γιος του, Giovanni, γνωστός ως Nino. Έχοντας κληρονομήσει τη γνώση και το πάθος για τον καφέ από τον πατέρα του, ο Giovanni συνέχισε την οικογενειακή παράδοση ως γευσιγνώστης που καλλιέργησε τη δημοτικότητα του εσπρέσσο.

Παράλληλα έθεσε τις βάσεις για τη μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας, στοχεύοντας στον τομέα Ηo.Re.Ca. με την ανάπτυξη ενός δικτύου πωλήσεων για τα προϊόντα με το σήμα Danesi με αποδέκτες άλλα καταστήματα, πέρα από το αρχικό καφέ. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε τόσο ώστε να χρειαστεί να ανοίξει ένα πραγματικό εργοστάσιο καβουρδίσματος, που τη δεκαετία του 1960 μεταφέρθηκε στη σημερινή του έδρα, στην περιοχή Magliana της Ρώμης.

Ακόμη και οι κούπες της Danesi έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα (και χρώμα).

Την επόμενη δεκαετία με την είσοδο στην εταιρεία των δύο γιων του Giovanni, Roberto και Alfredo, η παράδοση συνεχίστηκε παίρνοντας ταυτόχρονα έναν πιο βιομηχανικό και σύγχρονο χαρακτήρα στο management της επιχείρησης.

Σήμερα πλάι στον Roberto βρίσκεται η τέταρτη γενιά, καθώς από το 2000 άρχισαν να εισέρχονται στην επιχείρηση οι τρεις κόρες του, Ilaria, Giorgia και Giordana.

Το 1973 άνοιξαν τα πρώτα γραφεία της Danesi εκτός Ιταλίας, στην Ατλάντα των ΗΠΑ, και ακολούθησαν εκείνα της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες και του Μαϊάμι.

Τα προϊόντα άρχισαν να εξάγονται στο εξωτερικό και το 1973 άνοιξαν τα πρώτα γραφεία της Danesi εκτός Ιταλίας, στην Ατλάντα των ΗΠΑ, και ακολούθησαν εκείνα της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες και του Μαϊάμι. Τα αδέλφια Alfredo και Roberto ανέλαβαν πλήρως τα ηνία το 1990, έχοντας δουλέψει στην εταιρεία με τον πατέρα τους Giovanni για 30 χρόνια. Η εταιρεία πλέον μετρά συνεργασίες σε περισσότερες από 50 χώρες στον κόσμο.

Ένας καφές με τέτοιο παχύ καϊμάκι σε προδιαθέτει πάντα ευχάριστα.

Πλάι στις παραδοσιακές και αμετακίνητες αξίες της εταιρείας, έρχονται να προστεθούν οι νέες αντιλήψεις για οικολογική βιωσιμότητα και κοινωνική υπευθυνότητα.

Σήμερα πλάι στον Roberto βρίσκεται η τέταρτη γενιά, καθώς από το 2000 άρχισαν να εισέρχονται στην επιχείρηση οι τρεις κόρες του, Ilaria, Giorgia και Giordana, δίνοντας μια νέα στροφή στο management και παρακολουθώντας τις τάσεις και τις προκλήσεις του μέλλοντος. Πλάι στις παραδοσιακές και αμετακίνητες αξίες στην παράδοση, τη γεύση και την εγγυημένη ποιότητα του καφέ, έρχονται να προστεθούν οι νέες αντιλήψεις για οικολογική βιωσιμότητα και κοινωνική υπευθυνότητα, χωρίς ποτέ να παύει η έρευνα και η επένδυση στις νέες τεχνολογίες, που εξασφαλίζουν τη διαχρονική παράδοση της Danesi στον καφέ εσπρέσο ως αριστεία του Made in Italy.

Η Danesi Caffé έχει επιλέξει να εργαστεί με τη μικρή αλυσίδα εφοδιασμού αγοράζοντας καφέ από μικρούς παραγωγούς.

Τα single origin της Danesi με τις γοητευτικές συσκευασίες κυκλοφορούν σε κόκκους, σε αλεσμένο καφέ και σε κάψουλες.

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τα περιβαλλοντικά θέματα, η Danesi Caffé έχει εδώ και καιρό υιοθετήσει παραγωγικές και συμπεριφορικές τεχνικές που μειώνουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο και επενδύει συνεχώς στην Έρευνα και Ανάπτυξη προγραμμάτων για βιοδιασπώμενα υλικά συσκευασίας. Παράλληλα, η Danesi Caffé έχει επιλέξει να εργαστεί με τη μικρή αλυσίδα εφοδιασμού αγοράζοντας καφέ από μικρούς παραγωγούς και αρχίζοντας έναν άμεσο διάλογο μαζί τους για την προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των τοπικών κοινοτήτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ποικιλίες καφέ single origin της Danesi αποτελούν σημείο σύγκλισης της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, της κοινωνικής υπευθυνότητας και της εμβάθυνσης στην ποιότητα και τη γεύση του καφέ. Οι τέσσερις ποικιλίες αντιστοιχούν σε ένα χρώμα η κάθε μία και εκφράζουν διαφορετικές γεωγραφικές εκφράσεις του καφέ: Ρουάντα (πράσινο), Βραζιλία (κίτρινο), Γουατεμάλα (κόκκινο), Αιθιοπία (μπλε). Τα single origin της Danesi με τις γοητευτικές συσκευασίες κυκλοφορούν σε κόκκους, σε αλεσμένο καφέ και σε κάψουλες, και μπορούν να καλύψουν εξίσου τις ανάγκες ιδιωτών και επαγγελματιών.

Οι τέσσερις ποικιλίες αντιστοιχούν σε ένα χρώμα η κάθε μία και εκφράζουν διαφορετικές γεωγραφικές εκφράσεις του καφέ: Ρουάντα (πράσινο), Βραζιλία (κίτρινο), Γουατεμάλα (κόκκινο), Αιθιοπία (μπλε).

Για τη διαδικασία του ψησίματος χρησιμοποιούνται μικτές τεχνικές διάδοσης θερμότητας με αργούς και σταδιακούς χρόνους: ο εσπρέσσο παράγεται υπό πίεση ατμού, αλλά όχι χρόνου.

Τα single origin της Danesi Caffé δίνουν στην προέλευση του καφέ ένα συγκεκριμένο πρόσωπο και ταυτότητα που συμπληρώνουν την ισχυρή οικογενειακή ταυτότητα που εξ αρχής χαρακτήρισε τα προϊόντα Danesi. Επιλογή, blending, ψήσιμο, άλεσμα είναι οι θεμελιώδεις κινήσεις στην παρασκευή του ποιοτικού καφέ μέσα από διαδικασίες που έχουν κληροδοτηθεί από γενιά σε γενιά στο εσωτερικό της επιχείρησης, και κάθε νέα γενιά προσθέτει με σεβασμό τις βελτιώσεις της. Ειδικά για τη διαδικασία του ψησίματος χρησιμοποιούνται μικτές τεχνικές διάδοσης θερμότητας με αργούς και σταδιακούς χρόνους: ο εσπρέσσο παράγεται υπό πίεση ατμού, αλλά όχι χρόνου.

Η αλυσίδα εφοδιασμού της Danesi Caffé στην Ελλάδα περιλαμβάνει έναν εξίσου ισχυρό ταυτοτικό κρίκο. Από το 1993 τα ιταλικά espresso brands κυριαρχούν στην Ελλάδα και γίνεται η πρώτη επαφή με την ιταλική κουλτούρα καφέ, η Ιωάννης Ταλούμης & Σια ΕΕ ξεκινά την εισαγωγή και αντιπροσωπεία της Danesi Caffé στην ελληνική αγορά, γεγονός που εδραίωσε τον ιταλικό espresso στις προτιμήσεις του ελληνικού κοινού.

Η Danesi Caffé είναι ανάμεσα στους ηγέτες του χώρου.

Οι κλασικές γεύσεις της Danesi Caffé διατίθενται στον Έλληνα καταναλωτή μέσα από το δίκτυο της Ιωάννης Ταλούμης & Σια ΕΕ και του cafetaf.gr.

Σήμερα η ιταλική «κουλτούρα του καφέ» είναι πιο διαδεδομένη από ποτέ στην Ελλάδα και διεθνώς. Η Danesi Caffé είναι ανάμεσα στους ηγέτες του χώρου, συνδυάζοντας παράδοση και καινοτόμες τεχνολογίες, περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθησία, αλλά πάνω από όλα, τη δέσμευση να προσφέρει στον καταναλωτή την αυθεντική γεύση και εμπειρία του ιταλικού εσπρέσσο.

Οι κλασικές γεύσεις της Danesi Caffé διατίθενται στον Έλληνα καταναλωτή μέσα από το δίκτυο της Ιωάννης Ταλούμης & Σια ΕΕ και του cafetaf.gr. Το Danesi Espresso Gold είναι το διαχρονικό blend που συμπυκνώνει όλα τα χαρακτηριστικά του κλασικού ιταλικού εσπρέσσο, έτσι όπως διαμορφώθηκε από τη μακρόχρονη πείρα.

Το Danesi Espresso Gold είναι το διαχρονικό blend που συμπυκνώνει όλα τα χαρακτηριστικά του κλασικού ιταλικού εσπρέσσο.

Πρόκειται για έναν αρμονικό συνδυασμό ποικιλιών Arabica από την Κεντρική και τη Νότια Αμερική , που συνδυάζει το λεπτό άρωμα με την έντονη γεύση, μια ισορροπημένη αίσθηση με ντελικάτες νότες από λεμόνι και σοκολάτα. Διατίθεται σε μεταλλικό κουτί σε ολόκληρους κόκκους ή αλεσμένος. Η έκδοση Espresso Decaffeinate προσφέρει την ίδια εξαιρετική ποιότητα και γεύση ενός αυθεντικού ιταλικού espresso αλλά με λιγότερη καφεΐνη.

Ειδικότερα για τις σύγχρονες ανάγκες του καταναλωτή, η Danesi Caffé προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας κάψουλες συμβατές με μηχανή Nespresso, Οι κάψουλες Danesi Εspresso Classico αποτελούν έναν κλασικό ιταλικό καφέ με πλούσιο άρωμα, γεμάτο σώμα και ελαφριά οξύτητα. Ιδανικός καφές πρωινού, συνδυάζει ένταση πληρότητας με γλυκιά στρογγυλάδα, με το βάθος της γεύσης των ξηρών καρπών και της καραμέλας, που δίνει τη θέση του σε ένα καθαρό τελείωμα.

Οι ποικιλίες καφέ single origin της Danesi αποτελούν σημείο σύγκλισης της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, της κοινωνικής υπευθυνότητας και της εμβάθυνσης στην ποιότητα και τη γεύση του καφέ.

Για μια πιο πολύπλοκη γευστική εμπειρία, οι κάψουλες Danesi Εspresso Oro προτείνουν ένα ήπιο και γευστικό χαρμάνι espresso, που περιέχει εξισορροπητικές γεύσεις μιας ελαφριάς φρουτώδους ποικιλίας, της βύνης και του κακάο ως τελείωμα. Γνήσιος και κομψός, αυτός ο καφές είναι μια αληθινή αντανάκλαση της προσπάθειάς της Danesi να ενώσει την σφαιρικότητα του σώματος, τον πλούτο και τη γλυκύτητα της γεύσης.

 

Διαβάστε ακόμα: Μύρισε espresso! Η θρυλική Danesi κυκλοφορεί νέους single origin καφέδες

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top