Υψηλή γαστρονομία στο Daios Cove.

Ο συνδυασμός πάντα έχει τη σημασία του. Για ένα event που έφτασε αισίως στην 4η χρονιά του (άρα έχει όλα τα φόντα να θεωρείται θεσμός) το ποιοι μετέχουν ορίζει -εν πολλοίς- και την επιτυχία του.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει με τη διοργάνωση «The Festival Daios Cove x The Clumsies». Η υποστήριξη της της Moët Hennessy είναι ένα σημαντικό δείγμα γραφής για ένα φεστιβάλ που είναι το πρώτο στην Ελλάδα που υμνεί την ευζωϊα σε όλες της τις εκφάνσεις και παρουσιάζει ένα τρίπτυχο που συνδυάζει την υψηλή γαστρονομία, τα εκλεκτά ποτά και τη μοναδική μουσική.

Επίκεντρο του φετινού φεστιβάλ (12-13), μεταξύ άλλων, είναι ο βραβευμένος στα 50 Best Restaurants, Chef Álvaro Clavijo από το εστιατόριο El Chato στην Μπογοτά.

Επίκεντρο του φετινού φεστιβάλ (12-13) είναι ο βραβευμένος στα 50 Best Restaurants, Chef Álvaro Clavijo από το εστιατόριο El Chato στην Μπογοτά, οι βραβευμένοι mixologists στα 50 Best Bars, Tato Giovannoni, Βασίλης Κυρίτσης και Νίκος Μπάκουλης, ο International Champagne Educator Ted Λέλεκας και ο DJ Sam Donnison με residencies στο Annabel’s, Sketch και Nobu και τον DJ Marioo, Group Music Director της Addmind στο Dubai.

Όλα αυτά τα ονόματα μαζί (ιδού ο θαυμαστός συνδυασμός) είναι εχέγγυο για το υψηλό επίπεδο του 4ου «The Festival Daios Cove x The Clumsies in collaboration with Moët Hennessy» που θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις υπέροχους χώρους του Daios Cove στην Κρήτη – το εστιατόριο Ocean Restaurant, το Ocean Bar, το Culinary School και το μπαρ Crystal Box – οι φιλοξενούμενοι και οι επισκέπτες θα ταξιδέψουν στην τέχνη του fine drinking, της γαστρονομίας και της μουσικής.

Το πρόγραμμα

Γαστρονομία

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου – 20:00, OCEAN RESTAURANT

Álvaro Clavijo/VEUVE CLICQUOT CHAMPAGNE DINNER

Ο Álvaro Clavijo είναι ο σεφ πίσω από το El Chato, το επιτυχημένο σύγχρονο μπιστρό στη Μπογκοτά.

Μια εμπειρία γαστρονομίας και fine drinking υψηλού επιπέδου. To The Festival Daios Cove x The Clumsies σε συνεργασία με τη Moët Hennessy παρουσιάζει ένα μοναδικό δείπνο σαμπάνιας από τον βραβευμένο σεφ Álvaro Clavijo, που συνδυάζει την εκλεπτυσμένη φύση της Veuve Clicquot με κοκτέιλ εμπνευσμένα από το Eminente Rum, από τους διακεκριμένους mixologists, Νίκο Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση από το βραβευμένο μπαρ The Clumsies.

Ο Álvaro Clavijo είναι ο σεφ πίσω από το El Chato, το επιτυχημένο σύγχρονο μπιστρό στη Μπογκοτά, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στη Λατινική Αμερική. Είναι ένα από τα δύο εστιατόρια στη χώρα του που περιλαμβάνονται στη λίστα των 50 καλύτερων εστιατορίων του κόσμου—στην 33η θέση—και το 2023 κατέλαβε την αξιοσημείωτη 5η θέση στην ίδια λίστα για τη Λατινική Αμερική.

Ο σεφ οδηγεί σε πιάτα που επαν-εκπαιδεύουν τον ουρανίσκο. Έτσι δημιουργεί μια νέα και συναρπαστική κολομβιανή κουζίνα στο El Chato, ένα όνομα που επέλεξε γιατί είναι ένας όρος ανάμνησης που χρησιμοποιούν οι rolos, οι άνθρωποι από τη Μπογκοτά, και που αντιπροσωπεύει την αγάπη του για την ιστορία του και τις προθέσεις του να την τιμήσει βρίσκοντας νέους και συναρπαστικούς τρόπους να αναδείξει τις κολομβιανές γεύσεις.


Fine Drinking

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου – 19:00, CRYSTAL BOX

BELVEDERE VODKA COCKTAIL MENU/ΤATO GIOVANNONI

Ο Mixologist Tato Gionannoni εργάστηκε στην Αργεντινή ως bartender στο Gran Bar Danzón, στο Sucre και στο Faena Hotel.

Εξαιρετικά κοκτέιλ με την υπογραφή της Belvedere Vodka, από τον πολυβραβευμένο mixologist Tato Giovannoni από την Αργεντινή, που επαναπροσδιορίζει την τέχνη και την επιστήμη της δημιουργίας κοκτέιλ και άλλων ποτών, συνδυάζοντας διάφορα συστατικά με δημιουργικό και τεχνικό τρόπο, με έμπνευση και αίσθηση περιπέτειας.

Ο Mixologist Tato Gionannoni έχοντας εντελώς άλλες σπουδές, άρχισε κάποια στιγμή να εργάζεται στην Αργεντινή ως bartender στο Gran Bar Danzón, στο Sucre και στο Faena Hotel. Το ταλέντο και η δημιουργικότητά του δεν πέρασαν απαρατήρητα. Ήταν πρεσβευτής για πολλές μάρκες αποσταγμάτων και σχεδίασε το μενού ποτών για το Malbec House (ΗΠΑ), τα εστιατόρια Gaucho και το μπαρ Galante (Ηνωμένο Βασίλειο), και το La teatrería (Μεξικό).

Το 2013, ίδρυσε το Florería Atlántico, το οποίο επιλέχθηκε από το περιοδικό Drinks International ως ένα από τα 50 καλύτερα μπαρ στον κόσμο.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου – 21:00, OCEAN BAR

EMINENTE RUM & VOLCÁN DE MI TIERRA TEQUILA COCKTAILS

Ο Νίκος Μπάκουλης (αριστερά) και ο Βασίλης Κυρίτσης (δεξιά).

Ένα κορυφαίο πρόγραμμα mixology προβλέπεται με επίκεντρο τους δύο γνωστούς βιρτουόζους mixologists, Nίκο Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση, του βραβευμένου μπαρ The Clumsies, συνεργάτης του Daios Cove, που κάθε χρόνο με συνέπεια συγκαταλέγεται στα 50 best bars. Οι δύο Mixologists θα προσθέσουν στην αξεπέραστη ποικιλία ποτών του Cove, ένα αποκλειστικό signature κοκτέιλ μενού με τα κορυφαία premium brand του οίκου Moët Hennessy, το Eminente Rum και την Volcán De Mi Tierra Tequila.


Masterclasses

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου – 18:30, CULINARY SCHOOL

ROSÉ CHAMPAGNE MASTERCLASS με τον TED ΛΕΛΕΚΑ

Ο Πρεσβευτής της Moët Hennessy για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη, Ted Λέλεκας, κατατάσσεται στην 89η θέση των Global Top100 Wine Influencers.

Ένα εξειδικευμένο masterclass από τον International Champagne Educator, Ted Λέλεκα θα πραγματοποιηθεί στο Culinary School στο Daios Cove για να αποτελέσει και την έναρξη του The Festival Daios Cove x The Clumsies. Είναι μία υψηλού επιπέδου γευσιγνωσία, μέσα από τις διαχρονικές ετικέτες των Dom Pérignon, Veuve Clicquot, Krug και Ruinart.

Ο Πρεσβευτής της Moët Hennessy για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη, Ted Λέλεκας, κατατάσσεται στην 89η θέση των Global Top100 Wine Influencers (Feedspot Media, 2023). Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής σαμπάνιας από τα Maisons Moët & Chandon, Veuve Clicquot, Dom Pérignon και Krug, και έχει εκπαιδευτεί στην αφήγηση και τη βιωσιμότητα από την Ακαδημία Moët Hennessy.

 

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου – 12:00, CULINARY SCHOOL

MASTERCLASS WITH TATO GIOVANNONI

Ο πολυβραβευμένος mixologist, Tato Giovannoni, φέρνει την σημαντική του εμπειρία ως ένας από τους πιο διακεκριμένους ειδικούς κοκτέιλ στον κόσμο, στο Culinary School του Daios Cove. Ένα εξειδικευμένο masterclass όπου ο Tato μας ταξιδεύει σε μια περιπέτεια εξερεύνησης της σύγχρονης αργεντίνικης μιξολογίας.


Μουσική

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου – 19:00, CRYSTAL BOX

SAM DONNISON

Ο Sam Donnison φέρνει τον μοναδικό του ήχο στο Cove για τρεις βραδιές μουσικής ανάτασης στις 12.9.

Είναι ένας από τους πιο περιζήτητους DJs του Λονδίνου, με residencies σε εμβληματικούς χώρους όπως το Annabel’s, το Sketch και το Nobu. Ο Sam Donnison φέρνει τον μοναδικό του ήχο στο Cove για τρεις βραδιές μουσικής ανάτασης στις 12.9. Ο Sam έχει συνεργαστεί με κορυφαία brands μόδας όπως οι Christian Louboutin και Maison Margiela ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε δύο συλλογές που εξαντλήθηκαν – «For the Love of You» Vol 1 και 2. Είναι επικεφαλής μουσικός editor της Playlister, μιας από τις κορυφαίες εταιρείες μουσικής επιμέλειας στον κόσμο με έδρα το Λονδίνο, η οποία επιμελείται την μουσική στο Daios Cove.


Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου – 21:00, ΟCEAN BAR

MARIOS TSIAPRAZIS | DJ MARIOO

Ο Marios Tsiaprazis έφτασε έως το Ντουμπάι, όπου παίζει «ανεβαστικά» σετ στα καλύτερα venues και events των UAΕ.

Ένας επιμελητής ήχου, ενέργειας και ατμόσφαιρας, ο Μάριος Τσιαπράζης ανακάλυψε για πρώτη φορά τη house μουσική στην Αθήνα, το 1999, όταν ο μεγαλύτερος αδερφός του τον πήγε σε ένα νυχτερινό κέντρο. Ο DJ που ενέπνευσε την αγάπη του Μάριου για τη μουσική σύντομα έγινε μέντοράς του, διδάσκοντάς του τα πάντα για τα βινύλια και οδηγώντας τον σε μια καριέρα που τον έχει δει να παίζει μπροστά σε κοινά σε όλο τον κόσμο. Το ταλέντο και ο επαγγελματισμός του έφεραν τον Μάριο στο Ντουμπάι, όπου παίζει «ανεβαστικά» σετ στα καλύτερα venues και events των UAΕ.

 

Διαβάστε ακόμα: Odera, το νέο, χαμηλότονο resort της Τήνου, είναι και το κορυφαίο του νησιού.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top