Ξεκίνησε το Dine Athens με μενού από 15 ευρώ. Τι -και πού- θα φάμε φέτος

Πόσα εστιατόρια προλαβαίνετε να επισκεφθείτε μέσα σε τρεις εβδομάδες πληρώνοντας μάλιστα σε προνομιακές τιμές; Πάνω από 120 εστιατόρια της Αθήνας με δημιουργίες από όλες τις κουζίνες του κόσμου, καθώς και παράλληλα events μάς περιμένουν στην ετησία γιορτή των foodies.

 

Το Birdman προτείνει ένα μενού των 3ο ευρώ με διάφορα εκλεκτά τσιμπολογήματα, όπως το περίφημο sando iberico katsu με χοιρινό και κόκκινο λάχανο. (Φωτό: Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης για το Andro).

Eίναι η καθιερωμένη γιορτή των foodies αυτής της πόλης. Το «Dine Athens» μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε ένα καλό εστιατόριο και να πληρώσουμε αρκετά λιγότερα χρήματα. Μπαίνουμε στη σελίδα της διοργάνωσης, διαλέγουμε εστιατόριο και μενού με 15, 30 ή 60 ευρώ και κλείνουμε τραπέζι.

Η γιορτή ξεδιπλώνεται φέτος από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 16 Φεβρουαρίου. Έχουν προϋπάρξει άλλα τέσσερα «Dine Athens» που έδειξαν τη δυναμική του θεσμού και το έκδηλο ενδιαφέρον του κοινού. Αρκεί να σκεφτούμε πως πέρυσι περισσότεροι από 30.000 Αθηναίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και απήλαυσαν δημιουργίες υψηλής γαστρονομίας σε 130 επιλεγμένα εστιατόρια και σε ειδικές τιμές.

Στο βραδινό μενού (60 ευρώ) της Cookoovaya περιλαμβάνεται και η επική μπουγάτσα της με παγωτό κανέλα. (Φωτό: Φιλιώ Σταματοπούλου για το Andro).

Επί τρεις εβδομάδες θα μπορούμε να δοκιμάσουμε γεύσεις από όλες τις κουζίνες του κόσμου με σαφώς χαμηλότερο κόστος.

Επιπλέον η ενέργεια είχε πολλαπλά οφέλη για τους συμμετέχοντες φορείς και τα εστιατόρια λόγω του εκτεταμένου πλάνου δημοσιότητας, καθώς στο πλαίσιο της διοργάνωσης τονώνεται η εστιατορική κίνηση στην πόλη σε μια off-peak περίοδο και ενισχύονται ιδρύματα απόρων μέσω του «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και του προγράμματος «Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη».

Το Artisanal στα βόρεια προτείνει μενού των 30 ευρώ με δημιουργίες όπως τα σουτζουκάκια θαλασσινών με χταπόδι και γαρίδα.

Η Alpha Bank διοργανώνει και φέτος τη γαστρονομική εβδομάδα της Αθήνας, προσκαλώντας το αθηναϊκό κοινό να γευτεί ειδικά διαμορφωμένα μενού σε προνομιακές τιμές.

Επιλεγμένα εστιατόρια θα προσφέρουν και lunch menus, στις προκαθορισμένες τιμές των €15 και €30.

Ειδικότερα, όλα τα εστιατόρια θα προσφέρουν ένα από τα τρία ειδικά διαμορφωμένα μενού, στις προκαθορισμένες τιμές, κατόπιν έκπτωσης 20%, των €15, €30, €60 για όλους, ενώ αποκλειστικά για τους κατόχους καρτών εκδόσεως Alpha Bank θα παρέχεται επιπλέον έκπτωση 10% με τη χρήση της κάρτας τους. Επιπλέον επιλεγμένα εστιατόρια θα προσφέρουν και lunch menus, στις προκαθορισμένες τιμές των €15 και €30, με επιπλέον έκπτωση 10% για τους κατόχους καρτών εκδόσεως Alpha Bank.

Το βραδινό μενού του Steak Alive οστίζει 60 ευρώ αλλά περιλαμβάνει 7 λαχταριστά πιάτα με μεδούλι, wagyu flap steak, μοσχαρίσια μάγουλα κ.α.

Οι επιλογές είναι πολλές. Θα έχουμε τη δυνατότητα να σκανάρουμε πάνω από 120 εστιατόρια που μετέχουν ενεργά στο θεσμό. Οσο για τις κουζίνες που μπορούμε να δοκιμάσουμε, εδώ κι αν υπάρχουν τα πάντα: από αργεντίνικη και fusion, έως τσέχικη, ιταλική και φυσικά ελληνική. Είναι απίθανο να μην βρει κάποιος το εστιατόριο της αρεσκείας του ή το μενού που θα τον ενδιέφερε να δοκιμάσει.

Οι εκπλήξεις, όμως, δεν σταματούν εδώ. Παράλληλα με την κύρια δράση του θεσμού, θα τρέχουν διάφορα events που θα τονώσουν ακόμη περισσότερο την γευστική εμπειρία μας. Στις 9-10 Φεβρουαρίου στη «Σπονδή» θα βρεθεί ο βραβευμένος με 2 αστέρια Michelin Γάλλος chef Arnaud Faye. Αφήνει για λίγο το gourmet εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου La Chèvre d’Or, στο ειδυλλιακό Èze της Γαλλίας και αναλαμβάνει την κουζίνα της Σπονδής αποκλειστικά για 2 βραδιές.

Στο μενού των 30 ευρώ του Ergon House το επιδόρπιο είναι ένα ενδιαφέρον τσιζκέηκ σοκολάτας με πουρέ κάστανο. (Φωτό: Μόνικα Κρητικού για το Andro).

Στις 28 Ιανουαρίου και στις 11 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν δύο Celebrity Chef Dining Experiences. Το πρώτο στο εστιατόριο «Βirdman» όπου ο σεφ Άρης Βεζενές παρουσιάζει live σε 30 συνολικά τυχερούς που θα λάβουν μια θέση στο Kitchen Counter, πέντε διαφορετικές ιαπωνικές κοπές σε διάσημες ράτσες κρέατος: Μαγειρεμένες με διαφορετικές τεχνικές, σε ένα μοναδικό tasting βασισμένο στις εμπειρίες των Ιαπωνικών Steakhouses στην περιοχή Ebisu του Τόκιο.

Το δεύτερο Celebrity Chef Dining Experience θα πραγματοποιηθεί από τον γνωστό σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου CTC, Αλέξανδρο Τσιοτίνη, ο οποίος αναβιώνει σε ένα menu degustation τις γαστρονομικές αναμνήσεις κάθε χρόνου λειτουργίας του εστιατορίου μέσα από 5 εμβληματικά πιάτα παραπέμποντας στον σημαδιακό αριθμό των 5 ανθρώπινων αισθήσεων.

Στις 8/2 και 14/2 ο Στέλιος Παρλιάρος θα παραδώσει στο «Sweet Alchemy» ένα masterclass ζαχαροπλαστικής.

Σημειώστε, όμως, και τις λοιπές εκπλήξεις: Στις 31 Ιανουαρίου στη Scala Vinoteca οινογνωσία με Special Guest τον Νικόλα Γιαννόπουλο, Καλύτερο Έλληνα Οινοχόο τις χρονιές 2011, 2012 & 2014. Και στις 7 Φεβρουαρίου στο ERGON House, ένα μοναδικό event οινογευσίας με οικοδεσπότη τον Άγγελο Ιατρίδη, οινοποιό και ιδιοκτήτη του περίφημου Κτήματος Άλφα.

Το Noel έχει κι αυτό μενού των 30 ευρώ με comfort επιλογές, από σνίτσελ ως  brownie (Φωτό: Μόνικα Κρητικού για το Andro).

Στις 8/2 και 14/2 ο Στέλιος Παρλιάρος θα παραδώσει στο «Sweet Alchemy» ένα masterclass ζαχαροπλαστικής, ενώ στις 8/2 ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, θα σας μυήσει στα μυστικά της κουζίνας του σε ένα μοναδικό Cooking Masterclass στο εργαστήριό του.

Τέλος, στις 15 Φεβρουαρίου, το 5ο Dine Athens by Alpha Bank αποτίει φόρο τιμής στην ελληνική τέχνη του 20ου αι. συνδυάζοντάς την με την τέχνη της γαστρονομίας: Προσφέροντας σε 20 τυχερούς μια μοναδική ξενάγηση στην έκθεση «ΥΦΑΝΣΕΙΣ – Ζωγραφική και Ταπισερί στην Ελλάδα από το 1960 έως σήμερα», που διοργανώνεται στο Μουσείο Μπενάκη, μαζί με ένα εκλεκτό γεύμα εντός του μουσείου έναντι 30 ευρώ συνολικά.

 

// Δείτε αναλυτικά τα μενού και κάντε κράτηση εδώ.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close