Ξεκινήστε την Κυριακή σας με ένα καλό πρωινό και κάμποσες νότες αισιοδοξίας που θα σας προσφέρει ο καφές Costa Coffee.

Το φθινόπωρο κάνει σιγά σιγά αισθητή την παρουσία του και οι Κυριακές στη θάλασσα δίνουν πλέον τη θέση τους στις Κυριακές στο σπίτι, με ταινίες και καφέ. Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ λατρεύω τον ζεστό καφέ, τον προτιμώ ακόμα και το καλοκαίρι για να είμαι ειλικρινής. Μια κούπα καφέ Costa Coffee που αχνίζει μου ζεσταίνει τα χέρια και την διάθεση ενώ γεμίζει το σπίτι με υπέροχα αρώματα.

Ποιο είναι το στοιχείο που διαφοροποιεί τον Costa Coffee; Όλα ξεκινάνε από την εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη, καθώς μόνο 1 στους 20 κόκκους της παγκόσμιας παραγωγής καφέ πληροί τις ποιοτικές προϋποθέσεις για να επιλεγεί ως πρώτη ύλη για τον Costa. Και η αυστηρή διαδικασία διαλογής δεν σταματά εδώ, καθώς 100% των κόκκων καφέ φέρουν την πιστοποίηση Rainforest Alliance. Το Rainforest Alliance (RFA) είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εργάζεται για ένα καλύτερο μέλλον για τον άνθρωπο και τη φύση. Αυτό σημαίνει πως το brand εξασφαλίζει πως ο καφές που προσφέρεται στους καταναλωτές έχει παραχθεί υπεύθυνα και βιώσιμα.

Μια αισιόδοξη ταινία είναι το 50% για να σας φτιάξει τη διάθεση. Το άλλο 50% το αναλαμβάνει ο Costa Coffee.

Πού μπορούμε να βρούμε τον Costa Coffee; Ο Costa Coffee είναι διαθέσιμος στα super market σε συσκευασίες αλεσμένου espresso σε 5 διαφορετικά χαρμάνια: 2 Signature blends Medium & Dark Roast, 1 blend 100% Arabica-το Bright blend, το Colombian Roast και Decaf. Επίσης μπορείτε να τον βρείτε σε 7 διαφορετικές επιλογές κάψουλας espresso αλουμινίου σε ποικιλία εντάσεων, διαθέσιμες σε espresso, lungo & ristretto. Τέλος μπορείτε να απολαύσετε Costa Coffee και στα αγαπημένα σας στέκια καφέ σε όλη την Ελλάδα.

Το κλασικό τελετουργικό μιας πετυχημένης Κυριακής είναι αρχικά να ψάξω να βρω μια ταινία με λίγο χαρούμενο και αισιόδοξο περιεχόμενο. Όλοι το ξέρουν πως από το μεσημέρι και μετά η Κυριακή μυρίζει Δευτερίλα και αν έχει και συννεφιά, εμένα προσωπικά, με ρίχνει λίγο οπότε μια αισιόδοξη, θετική ταινία είναι το 50% για να μου φτιάξει η διάθεση. Το άλλο 50% το αναλαμβάνει ο Costa Coffee, η γεύση της αισιοδοξίας. Για αυτό το λόγο επέλεξα τις 5 ταινίες που αποτελούν, για μένα, ένεση αισιοδοξίας για τα Κυριακάτικα απογεύματα, απολαμβάνοντας ένα φλιτζάνι καφέ Costa Coffee. Ξεκινάμε;

Το Love Actually θα μιλήσει καρφί στην καρδιά σας από την πρώτη κιόλας σκηνή στο αεροδρόμιο.

Ο Hugh Grant κάνει το θαύμα του.

1. Love Actually

Αυτή η ταινία μιλάει καρφί στην καρδιά μου από την πρώτη κιόλας σκηνή στο αεροδρόμιο. Όντας κόρη ναυτικού, το αεροδρόμιο για μένα είναι ακριβώς όπως το περιγράφει ο Hugh Grant, το μέρος που βλέπεις την αγάπη παντού, περιμένοντας ή αποχαιρετώντας κάποιον αγαπημένο.

Κάποιοι μπορεί να σκεφτείτε πως ίσως παραείναι μελό ή συναισθηματική αλλά για αυτό ακριβώς μου αρέσει. Διάφορες ανθρώπινες αγαπησιάρικες σχέσεις ξετυλίγονται μπροστά μας στην πιο τρυφερή εποχή του χρόνου, τα Χριστούγεννα. Κι αν δε σας αρκεί αυτό σας θυμίζω και τη σκηνή του ξέφρενου χορού του πρωθυπουργού, Hugh Grant με το μποξεράκι, λίγο πριν την ομιλία του. Πως να μη νιώσεις καλά μετά από αυτή την ταινία;


 

Στο When Harry met Sally οι εξαιρετικοί Billy Crystal και Meg Ryan συνθέτουν ένα λίγο διαφορετικό, πιο γήινο θα έλεγε κανείς, love story.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την αμίμητη σκηνή όπου η Meg υποκρίνεται οργασμό μέσα στο dinner και η ηλικιωμένη κυρία πίσω της ζητά να παραγγείλει το ίδιο πιάτο;

2. When Harry met Sally

Αυτή είναι μια κλασική ταινία από κάθε άποψη. Οι εξαιρετικοί Billy Crystal και Meg Ryan και οι έξυπνες ατάκες συνθέτουν ένα λίγο διαφορετικό, πιο γήινο θα έλεγε κανείς, love story που περιστρέφεται γύρω από το αιώνιο ερώτημα «μπορούν ένας άντρας και μια γυναίκα να είναι μόνο φίλοι;».

Η διαδρομή της σχέσης τους θα σας παρασύρει και σας και θα γελάσετε, θα ξεχαστείτε και θα… προβληματιστείτε. Χρειάζεται να θυμίσω την αμίμητη σκηνή όπου η Meg υποκρίνεται οργασμό μέσα στο dinner και η ηλικιωμένη κυρία πίσω της ζητά να παραγγείλει το ίδιο πιάτο που «απολαμβάνει» εκείνη, ενώ ο Bill την παρακολουθεί σαστισμένος;


 

Η μουσική και μόνο της Αmelie θα σας φτιάξει τη διάθεση.

Η τρυφερή Audrey Tautou παριστάνει μια χαριτωμένη ηρωίδα, που φτιάχνει ιστορίες για τους ανθρώπους γύρω της, ερωτεύεται αδέξια και κάνει βόλτες με μια βέσπα.

3. Amelie

Η μουσική και μόνο αυτής ταινίας μου φτιάχνει τη διάθεση και είμαι σίγουρη πως πολλοί ταυτίζεστε με αυτό. Παράλληλα, τι πιο όμορφο και χαλαρωτικό από βόλτες στα στενάκια του Παρισιού; Η τρυφερή Audrey Tautou παριστάνει μια χαριτωμένη ηρωίδα, που φτιάχνει ιστορίες για τους ανθρώπους γύρω της, ερωτεύεται αδέξια και κάνει βόλτες με μια βέσπα στις καρτποσταλικές γειτονιές της Πόλης του Φωτός.

Η αγαπημένη σκηνή αυτής της γλυκιάς ταινίας είναι εκείνη που η Amelie περιγράφει γλαφυρά πόσο λατρεύει να σπάει την τραγανή καραμέλα της crème brule με το κουταλάκι και πως αυτός ο ήχος είναι ένα από τα ωραιότερα πράγματα στον κόσμο. Μαζί με τον καφέ προνοήστε να έχετε πάρει croissant και madeleines. Θα τα χρειαστείτε.


 

Το The Intouchables θα σας συγκινεί κάθε φορά. Θα εκτιμήσετε όλα τα μικρά και τα μεγάλα θαύματα της ζωής.

Η ιστορία του The Intouchables μπλέκεται γύρω από τη σχέση ενός πλούσιου τετραπληγικού και του ανθρώπου που τον φροντίζει.

4. The intouchables

Συνεχίζουμε σε γαλλικό mood με μια ταινία που θα σας κάνει να χαμογελάσετε, να συγκινηθείτε και να πιστέψετε στην καλοσύνη των ανθρώπων. Η ιστορία του The Intouchables μπλέκεται γύρω από τη σχέση ενός πλούσιου τετραπληγικού και του ανθρώπου που τον φροντίζει. Συγκεκριμένα, ο αριστοκράτης Philippe αποφασίζει να προσλάβει έναν νέο, τον Driss, που μόλις αποφυλακίστηκε και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τη δουλειά αυτή, στην αρχή τουλάχιστον.

O Driss καταφέρνει και ξυπνάει από το λήθαργο τον Philippe που ξεκινά και ζει ξανά. Και όχι μόνο ζει αλλά απολαμβάνει τη ζωή αποδεικνύοντας πως τίποτα δε μπορεί να σταματήσει κάποιον που θέλει να είναι ευτυχισμένος. Εμένα με συγκινεί κάθε φορά και με κάνει να εκτιμώ όλα τα μικρά και τα μεγάλα θαύματα της ζωής.


 

Μπορεί το Ratatouille να είναι ταινία animation αλλά τα μηνύματα που περνάει είναι τόσο αισιόδοξα και θετικά.

Ο Ρατατούης είναι ένας gourmet αρουραίος που ονειρεύεται να γίνει μάγειρας και τα καταφέρνει με «όχημα» τα χέρια ενός νεαρού αδέξιου σεφ.

5. Ratatouille

Μπορεί να είναι ταινία animation αλλά τα μηνύματα που περνάει είναι τόσο αισιόδοξα και θετικά που δε γίνεται να λείπει από τη λίστα αυτή. Ο Ρατατούης είναι ένας gourmet αρουραίος που ονειρεύεται να γίνει μάγειρας και τα καταφέρνει με «όχημα» τα χέρια ενός νεαρού αδέξιου σεφ. O Λιγκουίνι, ο νεαρός σεφ που ανέλαβε το οικογενειακό εστιατόριο, ενώνει τις δυνάμεις του με τον Ρεμί, τον αρουραίο και καταφέρνουν να κατακτήσουν ακόμα και τον πιο δύστροπο κριτικό γεύσης με ένα ταπεινό ratatouille που του θυμίζει την αγαπημένη μητέρα του και τον συγκινεί. ]

Η ατάκα του Ρεμί «το μόνο όριο που υπάρχει είναι η ψυχή σου» υπονοώντας πως τίποτα δεν είναι ικανό να μας σταματήσει αν θέλουμε κάτι πραγματικά είναι ένα από τα πιο αισιόδοξα μηνύματα που περνάει η ταινία αυτή. Επίσης απολαμβάνω όλες τις σκηνές μαγειρικής της ταινίας που είναι αρκετά αληθοφανείς (το έχει πει και ο Anthony Bourdain αυτό). Με κάνουν νιώθω όπως όταν τρώω το comfort κυριακάτικο μοσχαράκι της μαμάς μου. Ναι, θα πεινάσετε οπότε μετά τον Costa Coffee, ετοιμαστείτε να μπείτε στην κουζίνα.


Ο Costa Coffee μας προσκάλεσε φέτος να μοιραστούμε τις δικές μας εμπειρίες και tips αισιοδοξίας, ξεχωρίζοντας 112.

Με έναν αχνιστό Costa Coffee, και Netflix στο laptop.

O Costa Coffee είναι το brand της αισιοδοξίας. Γίνεται ο πρεσβευτής της αισιοδοξίας καθώς αυτή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του DNA του. Οι αδερφοί Costa δεν το έβαλαν κάτω στην προσπάθειά τους να πετύχουν το τέλειο blend, γι’ αυτό χρειάστηκαν 112 προσπάθειες μέχρι να τελειοποιήσουν το Costa Coffee Signature blend, έχοντας την πεποίθηση και την αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουν.

Παράλληλα ο ίδιος ο καφές από τη φύση του μέσω της κινητοποίησης που προκαλεί στον οργανισμό με την έκκριση ντοπαμίνης, μας ενεργοποιεί, μας δημιουργεί ευφορία και μας κάνει να βλέπουμε τα πράγματα πιο αισιόδοξα. Έτσι λοιπόν, ο Costa Coffee μας προσκάλεσε φέτος να μοιραστούμε τις δικές μας εμπειρίες και tips αισιοδοξίας, ξεχωρίζοντας 112 από τα συνολικά πάνω από 1600 tips που συγκεντρώθηκαν.

Ο «Οδηγός Καθημερινής Αισιοδοξίας» λοιπόν, είναι ένα βιβλίο που περιλαμβάνει 112 διαφορετικούς ορισμούς της αισιοδοξίας και πως μπορείς να την εφαρμόσεις στην καθημερινότητα. Κάθε φορά λοιπόν που θέλετε να πάρετε μια γεύση αισιοδοξίας, μπορείτε να ανατρέξετε στο site του Costa Coffee, στα social media και μείνετε συντονισμένοι για διαγωνισμούς όπου θα μπορείς να κερδίσεις ένα αντίτυπο του Οδηγού.

 

Διαβάστε ακόμα: 5 βόλτες στην Αθήνα με καλό καφέ στο χέρι.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top