Mια από τις ευφάνταστες δημιουργίες του τριάστερου σεφ Christian Le Squer.

Από τη γαλλική υψηλή γαστρονομία μέχρι την περιπετειώδη (έχετε φάει γκουρμέ μηρμύγκια;) βραζιλιάνικη κουζίνα, κι από την βιώσιμη μαγειρική που σέβεται τα τοπικά υλικά μέχρι την νέα ελληνική κουζίνα υψηλών προδιαγραφών: Το αποτέλεσμα είναι ένα «μωσαϊκό» γεύσεων που μέσα από τη διαφορετικότητά τους (σε υλικά και υφές) αναδεικνύει την ποικιλομορφία της γαστρονομίας περιωπής.

Τι άλλο καλύτερο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από τα Culinary Journeys στο Daios Cove; Φέτος διανύουν την 5η χρονιά διεξαγωγής τους, κάτι που τα καθιστά αυτοδικαίως θεσμό. Αυτό που έκανε επιτυχημένα τα προηγούμενα χρόνια και εγγυάται την επιτυχία και του φετινού φεστιβάλ -ένα προσωπικό στοίχημα του εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενου Δημήτρη Δάϊου- είναι οι θεματικές του ενότητες: Ξεδιπλώνουν πολιτιστικές ενώσεις διά των γεύσεων, προάγοντας τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων πάνω σ’ έναν από τους σημαντικότερους τομείς του ανθρώπινου πολιτισμού, τη γαστρονομία.

Οι διάσημοι σεφ θα δημιουργήσουν signature πιάτα στο Ocean Restaurant και στο RHO εμβαθύνοντας την γαστρονομική κουλτούρα του Daios Cove.

Από το 5ο Culinary Journeys Series (28 Απριλίου- 21 Σεπτεμβρίου), θα παρελάσουν βραβευμένοι σεφ με αστέρια Michelin και διακεκριμένοι σεφ από τα καλύτερα εστιατόρια όλου του κόσμου. Αυτομάτως, η σύμπραξη όλων αυτών δημιουργεί το χαρακτήρα ενός γαστρονομικού φεστιβάλ που υπόσχεται απολαύσεις, ως ένας από τους πιο σημαντικούς γαστρονομικούς διαλόγους της μεσογείου.

Οι διάσημοι σεφ θα δημιουργήσουν signature πιάτα στο Ocean Restaurant και στο καινοτόμο, ωμοφαγικό RHO εμβαθύνοντας την γαστρονομική κουλτούρα του Daios Cove με καινοτόμες προτάσεις, εμπνευσμένοι από τις διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας.

Ο τριάστερος γάλλος σεφ Christian Le Squer που σήμερα είναι επικεφαλής στο Le Cinq του Four Seasons Hotel George V στο Παρίσι.

Και μόνο η παράθεση των ονομάτων που θα μετέχουν στο φετινό Culinary Journeys φτάνει για να μας προδιαθέσει ευχάριστα. Μεταξύ αυτών θα είναι ο τριάστερος γάλλος σεφ Christian Le Squer που σήμερα είναι επικεφαλής στο Le Cinq του Four Seasons Hotel George V στο Παρίσι. Ένας ενθουσιώδης φιλέλλην που γοήτευσε και πέρυσι, στο 4ο φεστιβάλ του Daios.

Ο διάστερος σεφ Alex Atala, το 2021, κατατάχθηκε στην πρώτη δεκάδα των διάσημων βραβείων Best Chef Awards.

Από τη Βραζιλία έρχεται ο διάστερος σεφ Alex Atala. Επίσης έλαμψε πέρυσι στο Daios και αν κρίνουμε από τα πηγαδάκια των μυημένων, ήταν η παρουσία που κέρδισε το άτυπο χρυσό μετάλλιο στο φεστιβάλ, όχι μόνο με τη μαγειρική αλλά και με τη φιλοσοφία του. Τα τελευταία δεκατρία χρόνια, το βραβευμένο με αστέρια Michelin εστιατόριό του στο Σάο Πάολο, D.O.M., περιλαμβάνεται στα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Και το 2021, κατατάχθηκε στην πρώτη δεκάδα των διάσημων βραβείων Best Chef Awards.

Ο σεφ Luca Piscazzi του Pelagos Restaurant.

Το παρών θα δώσει, επίσης, ο διάστερος σεφ Αmaury Bouhours που σήμερα είναι Chef de Cuisine στο βαρύτιμο Le Meurice των Παρισίων. Ακόμα, ο γνωστός μας Luca Piscazzi του Pelagos Restaurant (βραβευμένος με αστέρι Michelin) ήταν στο φετινό… ρόστερ: Εγαινίασε το φεστιβάλ παρουσιάζοντας τις δημιουργίες του στις 28 Απριλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Daios Cove ήταν η αφετηρία του γαστρονομικού concept του Piscazzi και του Four Seasons Athens με το όνομα Pelagos on Tour: μια σειρά γαστρονομικών εκδηλώσεων με έμπνευση από μια συγκεκριμένη περιοχή της Ελλάδας – η οποία φέτος είναι η Κρήτη.

Αριστερά: ο σεφ Hisanobu Shigeta. Δεξιά: η σεφ Jessica Préalpato.

Σημαντικές είναι και οι παρουσίες των σεφ Hisanobu Shigeta (Head Chef στο Spoon by Alain Ducasse στο Παρίσι), Jessica Préalpato (σύμβουλος σεφ στο Carlton Tower Jumeirah του Λονδίνου) και Alexandre Sempere (επιλέχθηκε από τον σεφ Alain Ducasse για να αναλάβει τα ηνία της κουζίνας στο Les Ombres, μαζί με τον chef patissier Jérémy Schotte). Άλλωστε η σχολή του μεγάλου μύστη της γεύσης Alain Ducasse έχει διαχρονική συνεργασία με το Daios Cove.

Ο σεφ Γιώργος Σαμοΐλης του πολυσυζητημένου εστιατορίου Cantina στη Σίφνο.

Δεν είναι μόνο τα μισελενάτα «βαριά χαρτιά» που ενδιαφέρουν το Daios. Φέτος, μεταξύ άλλων, θα δοκιμάσουμε δημιουργίες του Γιώργου Σαμοΐλη. Ενός σεφ που υπήρξε ο αρχικός ιδρυτής και Head Chef του περίφημου Ω3 Fish and Wine Bar στη Σίφνο. Το δεύτερο εγχείρημα του Γιώργου Σαμοΐλη είναι το μποέμ εστιατόριο Cantina στη Σίφνο, βραβευμένο για τα εξαιρετικά πιάτα και τη zero-waste προσέγγισή του, που συνδιαμορφώνει τη γαστρονομική ταυτότητα του νησιού.

Ο Γκίκας Ξενάκης, Head Chef στο φημισμένο Aleria.

Στα Culinary Journeys θα βρεθεί και ο Γκίκας Ξενάκης, Head Chef στο καθιερωμένο Aleria, που βραβεύτηκε πρόσφατα ξανά με Χρυσό Σκούφο (το πιο γνωστό βραβείο γαστρονομίας στην Ελλάδα). Ο Γκίκας Ξενάκης ανανεώνει την ελληνική γαστρονομική παράδοση και την ποικιλομορφία της με το ξεχωριστό δημιουργικό αλλά χαμηλότονο στιλ του.

Ο σεφ Παύλος Κυριάκης, ο οποίος απέκτησε το πρώτο του αστέρι Michelin ως Executive Chef στο The Zillers* στην Αθήνα.

Τέλος, συμμετέχει και ο σεφ Παύλος Κυριάκης, ο οποίος απέκτησε το πρώτο του αστέρι Michelin ως Executive Chef στο The Zillers* στην Αθήνα. Είναι ασφαλώς ένα από τα hot ονόματα της εγχώριας γαστρονομίας με πολλή όρεξη για εξερευνήσεις και νέες διακρίσεις.

Το Daios Cove φιλοξενεί επτά αυτόνομα εστιατόρια και μπαρ, όλα με το δικό τους μοναδικό στιλ και χαρακτήρα και με βραβευμένους σεφ.

Να σημειωθεί πως το Daios Cove φιλοξενεί επτά αυτόνομα εστιατόρια και μπαρ, όλα με το δικό τους μοναδικό στιλ και χαρακτήρα και με βραβευμένους resident chefs. Το αγαπημένο μας δε, είναι και το πιο απλό: Η εξαιρετική Taverna, της οποίας αν δοκιμάσεις την ταπεινή χορτόπιτα, «σκίζεις» τα… μισελενάτα «πτυχία» σου. Εδώ, τα τοπικά, εποχιακά υλικά συνδυάζονται για να αναδείξουν το καλύτερο σε κάθε στοιχείο, χωρίς να χάνουν την αυτονομία τους. Πάντως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο κρητικός αέρας διαπνέει όλα τα εστιατόρια του συγκροτήματος: λιτός, διαυγής, νόστιμος.

 

Το Πρόγραμμα

28 Απριλίου:Luca Piscazzi | Pelagos Restaurant*, Αθήνα
4 Ιουνίου: Christian Le Squer | Le Cinq***, Παρίσι
29 Ιουνίου: Alex Atala | D.O.M.**, Σάο Πάολο
23 Ιουλίου: Amaury Bouhours | Le Meurice**, Παρίσι
3 Αυγούστου: Hisanobu Shigeta | Spoon, Παρίσι & Jessica Préalpato | Carlton Tower Jumeirah, Λονδίνο
18 Αυγούστου: Παύλος Κυριάκης | The Zillers*, Αθήνα
17 Σεπτεμβρίου: Alexandre Sempere | Les Ombres, Παρίσι
21 Σεπτεμβρίου: Γιώργος Σαμοΐλης | Cantina, Σίφνος & Γκίκας Ξενάκης | Aleria Restaurant, Αθήνα

(*Τα αστέρια αναφέρονται στης διακρίσεις των εστιατορίων στον οδηγό Michelin). 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Daios Cove, δείτε εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Tα 12 αστεράτα vegan & vegetarian εστιατόρια του κόσμου.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top