Η θέα από το Ocean Restaurant στο Daios Cove.

Τα Culinary Journeys επιστρέφουν για 6η χρονιά για μια συναρπαστική διαδρομή γεμάτη γεύσεις και αρώματα, που ενθαρρύνει την ανταλλαγή ιδεών και την εμβάθυνση στον πλούτο της γαστρονομίας.

Αποτίνοντας φόρο τιμής στην παγκόσμια και ελληνική γαστρονομική σκηνή, τα Culinary Journeys υποδέχονται βραβευμένους με αστέρια Michelin σεφ από τα πιο αναγνωρισμένα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού οι οποίοι θα μαγειρέψουν στα Ocean Restaurant και RHO, εμπνευσμένοι από τις διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας.

Ο Joan Roca είναι ο επικεφαλής σεφ στο El Celler de Can Roca, το οποίο έχει αναδειχθεί δύο φορές ως το κορυφαίο εστιατόριο παγκοσμίως.

Joan Roca: ένας εκ των πρωτοπόρων της παγκόσμιας γαστρονομίας και αναγνωρισμένος ως ένας από τους μεγαλύτερους σεφ του πλανήτη.

Το όνομα που ξεχωρίζει φέτος είναι αυτό του τριάστερου Joan Roca. Ένας από τους μεγαλύτερους σεφ του πλανήτη, μας ταξιδεύει στην καρδιά της Καταλονίας μέσα από τις δημιουργίες του. Επικεφαλής σεφ στο El Celler de Can Roca, το οποίο έχει αναδειχθεί δύο φορές ως το κορυφαίο εστιατόριο παγκοσμίως, ο Roca θεωρείται αρχιτέκτονας της γεύσης, παρουσιάζοντας μια κουζίνα που αντλεί έμπνευση από την πλούσια μεσογειακή παράδοση, ερμηνευμένη με μια σύγχρονη και δημιουργική ματιά.

Ο Jean-Philippe Blondet είναι ένας σεφ που έχει εργαστεί στο πλευρό του Alain Ducasse για πάνω από δεκαετία.

Από τη Νίκαια της Γαλλικής Ριβιέρας έρχεται ο Jean-Philippe Blondet, ένας σεφ που έχει εργαστεί στο πλευρό του Alain Ducasse για πάνω από δεκαετία. Έχοντας περάσει από μεγάλα εστιατόρια σε Λονδίνο, Μονακό και Χονγκ Κονγκ, τώρα είναι Chef Patron στο Alain Ducasse at The Dorchester του Λονδίνου, ερμηνεύοντας την κουζίνα του μέντορά του με σύγχρονο και καλλιεργημένο τρόπο.

Ο Αmaury Bouhours είναι Chef de Cuisine στο διάστερο Le Meurice.

Το παρών στο Daios Cove θα δώσει ακόμα ένας μαθητής του Alain Ducasse: ο Αmaury Bouhours, Chef de Cuisine στο διάστερο Le Meurice. Μάλιστα, ο Ducasse δήλωσε σχετικά με την ανάθεση των ηνίων της επιχείρησης στον Amaury: «Αν επέλεξα τον Amaury, ήταν επειδή έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει ένα νέο στάδιο στη ζωή του εστιατορίου στο Le Meurice».

Το 2002, ο Jacob Jan Boerma εντυπωσίασε τους πάντες με το εστιατόριο De Leest, το οποίο του «χάρισε» τρία αστέρια Michelin.

Πολύ σημαντική είναι και η παρουσία του Jacob Jan Boerma, ο οποίος το 2002 εντυπωσίασε τους πάντες με το εστιατόριο De Leest, το οποίο του «χάρισε» τρία αστέρια Michelin. Από τότε ο Ολλανδός σεφ έχει δημιουργήσει το βραβευμένο The White Room στην καρδιά του Άμστερνταμ, το Fine Fleur στην Αμβέρσα, ενώ από το 2022 βρίσκεται πίσω και από το Restaurant Smaak στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, δείχνοντας ότι οι γαστρονομικές ανησυχίες του δεν έχουν σύνορα.

Ο Παύλος Κυριάκης απέκτησε το πρώτο του αστέρι Michelin ως Executive Chef στο The Zillers.

Δίπλα τους θα βρεθούν, όμως, και μερικοί από τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες σεφ. Ανάμεσά τους ο Παύλος Κυριάκης, ο οποίος απέκτησε το πρώτο του αστέρι Michelin ως Executive Chef στο The Zillers, ενώ σήμερα είναι ο άνθρωπος πίσω από το πολυσυζητημένο  Gallina στην Αθήνα.

Ο Δημήτρης Μαλανδρένης (αριστερά) δημιουργός του Matzenta Kuzina del Sol στα Χανία, μαζί με τον Head Chef του, Γρηγόρη Μαρινάκη.

Έχοντας, για περισσότερα από 10 χρόνια, γυρίσει τον κόσμο και δουλέψει σε κορυφαία εστιατόρια του πλανήτη, ο Δημήτρης Μαλανδρένης επέστρεψε το 2020 στα Χανιά και άνοιξε το εστιατόριο Matzenta Kuzina del Sol, με σκοπό να συνδέσει την πλούσια παράδοση της μεξικάνικης κουζίνας με την κρητική γαστρονομία. Μαζί του θα είναι και ο Head Chef στο Matzenta, Γρηγόρης Μαρινάκης. Ο ταλαντούχος σεφ συνθέτει γεύσεις που αποτίνουν φόρο τιμής στην παραδοσιακή μεξικάνικη γαστρονομία, ενώ παράλληλα εκφράζει την συγγένεια και την σύνδεση με την πλούσια κρητική γαστρονομική κληρονομιά.

Οι πόρτες του 6oυ Culinary Journeys ανοίγουν στις 21 Μαΐου στο Daios Cove, το οποίο φιλοξενεί επτά αυτόνομα εστιατόρια και μπαρ.

Ο Γιώργος Σαμοΐλης και ο Γκίκας Ξενάκης επιστρέφουν και φέτος στα Culinary Journeys.

Τέλος θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ξανά στα Culinary Journeys τους Γιώργο Σαμοΐλη και Γκίκα Ξενάκη. Ο πρώτος είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το φημισμένο εστιατόριο Cantina στη Σίφνο, βραβευμένο για τα εξαιρετικά πιάτα και τη zero-waste προσέγγισή του, που διαμορφώνει τη γαστρονομική ταυτότητα του νησιού. Ο δεύτερος είναι ο ο Head Chef στο πολυβραβευμένο Aleria – ένας σεφ που αποτυπώνει την ελληνική γαστρονομική παράδοση και την ποικιλομορφία της με το ξεχωριστό δημιουργικό του στυλ.

Ο εξωτερικός χώρος του εστιατορίου Taverna.

Οι πόρτες του 6oυ Culinary Journeys ανοίγουν στις 21 Μαΐου στο Daios Cove, το οποίο φιλοξενεί επτά αυτόνομα εστιατόρια και μπαρ. Χώροι εμπνευσμένοι από τον κρητικό τρόπο ζωής, όπου τα τοπικά, εποχιακά υλικά συνδυάζονται για να αναδείξουν το καλύτερο σε κάθε στοιχείο, χωρίς να χάνουν την αυτονομία τους.


Το πρόγραμμα

21 Μαΐου: Γιώργος Σαμοΐλης (Cantina, Σίφνος) – Γκίκας Ξενάκης (Aleria Restaurant, Αθήνα)

21 Ιουλίου: Jean-Philippe Blondet (Alain Ducasse at The Dorchester, Λονδίνο)

26 Ιουλίου: Joan Roca (El Celler de Can Roca, Zιρόνα)

4 Αυγούστου: Amaury Bouhours (Le Meurice, Παρίσι)

16 Αυγούστου: Παύλος Κυριάκης (Gallina, Αθήνα) – Jacob Jan Boerma (The White Room, Άμστερνταμ)

25 Σεπτεμβρίου: Γιώργος Σαμοϊλης (Cantina, Σίφνος) – Γκίκας Ξενάκης (Αleria Restaurant, Αθήνα)

9 Οκτωβρίου: Δημήτρης Μαλανδρένης – Γρηγόρης Μαρινάκης (Matzenta, Xανιά)


 

Διαβάστε ακόμα: Τα καλύτερα -cosy- στέκια και κρασιά για ένα γουικέντ στο Μιλάνο

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top