Εστιατορική χλιδή στο σπίτι σας. Η φωτογραφία από το πρωτοχρονιάτικο μενού της Μεγάλης Βρεταννίας.

Για μια φίνα προσθήκη στο γιορτινό τραπέζι ή ένα δείπνο στημένο εξ ολοκλήρου από τα χέρια των ειδικών, αυτά τα οκτώ εστιατόρια στέλνουν στην πόρτα του σπιτιού σας εκλεκτά εδέσματα, πρωτότυπα πιάτα και κλασικές festive λιχουδιές που προστίθενται στο ούτως ή άλλως γευστικό μενού τους. Ανακαλύψτε τα:

To πλήρες μενού του Simul.

1. Casa by Simul 

Το μεσογειακό εστιατόριο με τα fusion πιάτα βαθιάς νοστιμιάς για φέτος την Πρωτοχρονιά προτείνει:

– Κότσι χοιρινό (1 κιλό) – 70€.
– Ολόκληρο κοτόπουλο χωρίς κόκαλλα σιγομαγειρεμένο (1 κιλό περίπου) – 70€.

Φυσικά, μπορείτε να παραγγείλετε ό, τι θέλετε και από το κανονικό μενού του εστιατορίου: ο κρασάτος κόκορας, η χοιρινή κοτολέτα, η αρνίσια σπάλα είναι άριστες επιλογές, ενώ υπάρχουν και γλυκά-η πάβλοβα έρχεται με το κιλό και κερδίζει τις εντυπώσεις.

 

// SIMUL: To Delivery γίνεται από τη Wolt. Τake away με τηλεφωνική προπαραγγελία: 210-7224737.


 

Φιλέτο Wellington με πουρέ από τρουφάτη πατάτα και σάλτσα perigueux από το CTC.

2. CTC

Το πρωτοχρονιάτικο μενού του project που ιντρίγκαρε τους Αθηναίους foodies κοστίζει 150 ευρώ για δύο άτομα και περιλαμβάνει:

– Brioche αρωματισμένο με καμένο βούτυρο.
– Χωνάκι παγ-ωμό: ταρτάρ από βιολογικό σολομό με αυγά σολομού και βασιλικό.
– Σούπα βελουτέ καραβίδας αρωματισμένη με ουίσκι και κρουτόν από προζυμένιο ψωμί.
– Σαλάτα από μπλε καβούρι με λαχανάκια Βρυξελλών και σάλτσα μανταρίνι και καραμέλα από γαρίφαλο.
– Φιλέτο Wellington με πουρέ από τρουφάτη πατάτα και σάλτσα perigueux.
– Cremeux από σοκολάτα 70%, με κόκκινα φρούτα και σάλτσα μελομακάρονο.

 

// CTC: Επικοινωνήστε για παραλαβή από το εστιατόριο (Διοχάρους 27, Καισαριανή, 21 0722 8812) ή για παράδοση στο σπίτι.


 

Iδιαίτερες επιλογές από το Ekiban by Birdman.

3. Ekiben by Birdman

Το delivery project του δραστήριου Άρη Βεζενέ έγινε ανάρπαστο στην διάρκεια της καραντίνας και για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ανανεώθηκε με μερικές πινελιές που κάνουν την διαφορά. Συγκεκριμένα, τα bird boxes που δίνουν οριεντάλ εορταστικό αέρα στο δείπνο μας αυτές τις μέρες.

– Japanese style τηγανιτό κοτόπουλο – 45€.
– καπνιστή πάπια μπάρμπεκιου – 75€.

Συνοδεία νόστιμων sides: καπνιστό ρύζι στον ατμό, λάχανο, πίκλες, μαγιονέζα από κίμτσι, ρολά πατάτας και άλλα…

Για τους λάτρεις του βοδινού κρέατος, υπάρχουν δύο πολύ καλές επιλογές με τα νοστιμότατα συνοδευτικά τους και πάλι: μοσχάρι σε δύο κοπές, sirloin και ichibo-picanha, περισσότερο από ένα κιλό έκαστη.

Τέλος, είναι διαθέσιμο ένα DIY kit, για να βάλετε κι εσείς λίγο το χεράκι σας στις γιορτινές προετοιμασίες, κάνοντας στο σπίτι μπάρμπεκιου και δημιουργώντας τρεις διαφορετικές πιατέλες. Οι τρεις διαφορετικές επιλογές κρέατος συνοδεύονται από την αξεπέραστη YAKINICU σως του Άρη Βεζενέ.

 

//Ekiben: Παραγγείλτε τουλάχιστον 24 ώρες πριν και παραλάβετε από το εστιατόριο (Βουλής 35, Σύνταγμα) ή ζητήστε να σας τα φέρουν οι ίδιοι με ταξί, με μια μικρή επιπλέον χρέωση.


 

Οι γευστικές επιλογές από το Ψωμί & Αλάτι.

4. Ψωμί & Αλάτι

Το πρώτο εστιατόριο του Γιάννη Λουκάκου με επίκεντρο την ελληνική και την μεσογειακή κουζίνα  έρχεται στο σπίτι μας. Μπορείτε να διαλέξετε το προκαθορισμένο μενού με 2 επιλογές στο κυρίως πιάτο ή να προτιμήσετε κάποια είδη μεμονωμένα, ακόμα και να συνδυάσετε τις δύο αυτές επιλογές σας.

Πρωτοχρονιάτικο Μενού
(για 4 άτομα)

– Σούπα από ψητή κολοκύθα και πράσινο μήλο με κάστανα, κολοκυθόσπορο, παρμεζάνα και λάδι τρούφας.
– Ανάμεικτη σαλάτα με παντζάρι, κατσικίσιο τυρί με κρούστα από pecans και cranberries, πορτοκάλι και βινεγκρέτ από πορτοκάλι και τζίντζερ.
– Πουρές από σελινόριζα.
– Αρωματικό ρύζι με cranberries, καβουρδισμένα αμύγδαλα και ρόδι.
– Λαχανικά φούρνου με βούτυρο και θυμάρι.

Επιλογή κυρίως:

Ρολό γαλοπούλας τυλιγμένο με προσούτο, γέμιση με κιμά, σταφίδες και κουκουνάρι, σάλτσα με μανιτάρια ή
Μοσχάρι Wellington (US Black Angus chuck eye roll), σάλτσα με άρωμα τρούφας.

Μενού Γαλοπούλας – 140,00€.
Μενού Wellington – 180,00€.

Εχετε τη δυνατότητα να παραγγείλετε και έξτρα συσκευασίες των 4 ατόμων.

Εxtra συσκευασίες 4 ατόμων

– Σούπα (800 γρ.) – 22,00€.
– Πουρές από σελινόριζα (800 γρ.) – 12,00€.
– Αρωματικό ρύζι (800 γρ.) – 20,00€.
– Λαχανικά φούρνου (400 γρ.) – 10,00€.
– Σαλάτα (1000 γρ.) – 26,00€.
– Ρολό γαλοπούλας (1000 γρ) με γέμιση (400 γρ.) και σάλτσα (250) γρ – 65,00€.
– Μοσχάρι Wellington, σάλτσα (1000 γρ.) – 100,00€.

 

//Ψωμί & Αλάτι: Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, 21 0684 8178.


Oι κύριες επιλογές από το Alio.

5. Alio

Στο δεύτερο εστιατόριό του, ο σεφ Λουκάκος αφήνεται στις ιταλικές γαστρονομικές του δεξιότητες και δημιουργεί πιάτα με στίγμα και χαρακτήρα. Από εδώ, μπορείτε να προμηθευτείτε το μενού για το εορταστικό σας τραπέζι επιλέγοντας συσκευασία για 2 ή 4 άτομα.

Μενού

– Fοcaccia, συνοδεύεται με κρέμα παρμεζάνας & λάδι τρούφας.
– Zupa Festiva βελουτέ σούπα με αγκινάρες Ιερουσαλήμ & μανιτάρια, φρέσκα κάστανα, & σαντιγί φουντούκι.
– Misticanza ανάμικτα baby σαλατικά, φρέσκος δυόσμος, Gorgonzola, αμύγδαλα&vinaigrette ρόδι.
– Gnocchi di Zuccaχειροποίητα νιόκι πατάτας, κρέμα κολοκύθας, strips φιλέτο γαλοπούλας, παρμεζάνα & τραγανό Prosciutto di Parma.
– Brasato σιγομαγειρεμένο μοσχάρι σε κόκκινο κρασί Barolo, με καπνιστό πουρέ πατάτας, μανιτάρια ψητά και σάλτσα με μαύρη τρούφα.
– Tiramisu al Panettone Xmas edition Alio Signature Tiramisu με σιροπιασμένο Panettone, κρέμα μασκαρπόνε & σοκολάτα.

Μενού για 2 άτομα – 80,00€, Μενού για 4 άτομα – 160,00€.

 

//Alio: Βασιλέως Γεωργίου 34 Χαλάνδρι, 21 0685 0745.


 

To Οno Box μας προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέξουμε μεταξύ τριών μενού.

6. Ono Box

Τρία μενού που μπορείτε να απολαύσετε ανάλογα με τα γούστα της οικογένειας ή της παρέας από μια σχετικά νέα, αθόρυβη, αλλά πεντανόστιμη γαστρονομική άφιξη στην πόλη. To καθένα από τα θεσπέσια κουτιά αρκεί για να χορτάσει 6 έως 8 άτομα. Το Ono Box, εκτός από τα 3 festive boxes του, μπορεί να ετοιμάσει και custom μενού με στόχο να καλύψει όλες τις προτιμήσεις. Εμείς επιλέγουμε το ένα εξ αυτών:

– Σαλάτα calisthenics.
– Επιλεγμένα μαρούλια / meslun / μαριναρισμένο φινόκιο / σφαίρες λευκών τυριών.
– Κρέπες με σολομό, κολοκύθι / άνηθο.
– Baby κρεμμύδια au gratin.
– Κυδώνια και μήλα ψητά με μαυροδάφνη καραμελιζέ.
– Ζαρκάδι μαγειρεμένο με gluhwien.
– Pavlova με  φρούτα του δάσους.

Τιμή Box: 320€.

 

//Ono Box: Η παραγγελία γίνεται τηλεφωνικά ( +306939657295).


 

Χοιρινή πανσέτα που είναι μαγειρεμένη με σκόρδο και φασκόμηλο για 18 ώρες στο PS: Luncheon.

7. PS: Luncheon

To τρίτο gastro-project του Σωτήρη Κοντιζά θα κάνει διανομή την παραμονή μέχρι τις 9 το βράδυ, μέχρι την ώρα δηλαδή που θα λειτουργεί και η Wolt, η πλατφόρμα μέσω της οποίας διανέμει εδώ και τόσες εβδομάδες φαγητό με ελληνικές και ασιατικές επιρροές.

Στο μενού, έχουν προστεθεί ήδη από την Παραμονή των Χριστουγέννων κάποια εορταστικά πιάτα που μάλλον θα μείνουν σε μόνιμη βάση στον κατάλογο, άρα διατίθενται και τώρα, την Πρωτοχρονιά:

– Μια χοιρινή πανσέτα που είναι μαγειρεμένη με σκόρδο και φασκόμηλο για 18 ώρες sous vide και μετά στον ξυλόφουρνο για να γίνει τραγανό το δέρμα της, με gravy από cranberries και μυρωδικά – 19€.
– Πατέ από συκωτάκια πουλερικών με θυμάρι και φασκόμηλο – 7€.
– Cinnamon rolls για γλυκό που στο Luncheon τα λένε “τούμπα rolls” γιατί τα ψήνουν σε ένα ταψί μέσα σε γλάσο από μαρμελάδα κάστανο, ζάχαρη, φουντούκια, ώστε να το απορροφήσουν και μετά τα τουμπάρουμε ώστε από κάτω να είναι τραγανά και από πάνω ζουμερά – 9€.

 

//PS Luncheon: Παραγγελίες μέσω Wolt.


 

Το μενού της Μεγάλης Βρεταννίας έρχεται στο σπίτι σας μέσα σε μια καλαίσθητη συσκευασία.

8. Hotel Grande Bretagne

Επικοινωνήστε καθημερινά από τις 11.00 έως τις 20.00 για να κάνετε την παραγγελία σας και η εξαιρετική ομάδα των chef του θρυλικού ξενοδοχείου θα ετοιμάσει για εσάς ένα υπέροχο μεσημεριανό ή δείπνο. Ξεκινήστε με μια εξαίρετη σύνθεση θαλασσινών με αστακό, γαρίδα και καπνιστό σολομό. Δροσιστείτε με τη σαλάτα με αβοκάντο, ψητό μάνγκο και σαλάτα αρωματισμένη με τζίντζερ και εσπεριδοειδή.

Για το κυρίως πιάτο ετοιμαστείτε για τη γενναία γεύση του ψητού US Prime rib με πατάτες ντοφινουάζ και χειμωνιάτη τρούφα. Για συνοδευτικά μπορείτε να γευτείτε: σπαράγγια στη σχάρα, μανιτάρια σωτέ με θυμάρι και καρότα κονφί. Και για σάλτσες την κλασική μπεαρνέζ, καθώς και σάλτσα μοσχαριού με πράσινο πιπέρι. Στα γλυκά σας περιμένει κορμός Regalade με μους κάστανο με ρούμι και κάστανο κονφί. Επίσης, υπάρχουν μπόλικοι κουραμπιέδες και μελομακάρονα.

 

//Hotel Grande Bretagne: Παραγγελίες τηλεφωνικά στο 210 33 30 748.

 

Διαβάστε ακόμα: Κολασμένα γλυκά με γαλλική φινέτσα στο νέο Ourse της Γλυφάδας.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top