Ο διαγωνισμός Aegean Cocktails & Spirits έχει ως σκοπό να προωθήσει τα ελληνικά αποστάγματα στα bar.

Tα ελληνικά αποστάγματα έρχονται πάλι στο επίκεντρο. Ο πρώτος generic διαγωνισμός για τα ελληνικά αποστάγματα θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου στον Φάρο στο ΚΠΙΣΝ με κριτές ορισμένα από τα σημαντικότερα ονόματα της παγκόσμιας βιομηχανίας του χώρου του ποτού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είχε προηγηθεί πριν από πέντε χρόνια το Aegean Cocktails & Spirits™ που ήταν ένα μεγάλο βήμα για την εποχή και αποτελούνταν από μια με μία σειρά δράσεων που είχαν ως αναφορά τα ελληνικά αποστάγματα στο μπαρ.

Στόχος είναι τα Ελληνικά Αποστάγματα να αποκτήσουν ένα διαγωνισμό με διεθνή χαρακτήρα.

Το αποτέλεσμα εκείνης της προσπάθειας δικαίωσε τους εμπνευστές, καθώς τα μπαρ και οι bartenders ανταποκρίθηκαν και αγκάλιασαν τα ελληνικά αποστάγματα. Ακολούθησαν παραγωγοί που άρχισαν τα φτιάχνουν αποστάγματα που απευθύνονται στην bar σκηνή.

Τώρα το Aegean Cocktails & Spirits κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα. Διοργανώνει έναν υψηλών προδιαγραφών διαγωνισμό κοκτέιλ για Ελληνικά Αποστάγματα. Τον πρώτο generic διαγωνισμό ελληνικών αποσταγμάτων που θα ξεκινήσει το 2021 στην Ελλάδα (λόγω των συνθηκών και περιορισμών της πανδημίας), με κριτές κορυφαία ελληνικά ονόματα του χώρου, μαζί με τα top ονόματα της παγκόσμιας bar σκηνής και θα συνεχιστεί σε ετήσια βάση με συμμετέχοντες και από το εξωτερικό, απευθυνόμενος πάντα σε ένα international κοινό. Ο στόχος είναι τα Ελληνικά Αποστάγματα να αποκτήσουν ένα διαγωνισμό με διεθνή χαρακτήρα που θα είναι από τους πιο εμπνευστικούς στον χώρο του παγκόσμιου χάρτη των αποσταγμάτων.

Κριτές του διαγωνισμού θα είναι σημαντικά ονόματα του χώρου του ποτού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Aυτό που μπορεί να οικοδομηθεί μέσα από αυτόν τον διαγωνισμό είναι το brand name «Ελλάδα» να μπει και στον χώρο των αποσταγμάτων και του μπαρ. Παράλληλα, να καλλιεργηθεί η νοοτροπία ότι σε μία χώρα τουριστική, τα μπαρ οφείλουν να χρησιμοποιούν και τοπικά προϊόντα αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη από αυτό.

Τα εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα όλο το χρόνο και δοκιμάζουν την ελληνική κουζίνα, αναζητούν τοπικότητα παντού. Από το 2016 άρχισε να χτίζεται κάτι αντίστοιχο και στο χώρο του μπαρ. Γίνεται, δηλαδή, μια προσπάθεια να προωθηθεί η εμπειρία της Ελλάδας στον τουρίστα και μέσα από κοκτέιλ με ελληνικά αποστάγματα. Προωθώντας έτσι άμεσα και έμμεσα τα προϊόντα και τους ντόπιους παραγωγούς. Υποστηρίζοντας αμέριστα την έννοια της τοπικότητας ένα από τα μεγαλύτερα trend παγκοσμίως.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα είναι ολοκληρωμένοι επαγγελματίες που να μπορούν να αναδείξουν στα κοκτέιλ τα brand και την τοπικότητα, αλλά θα μπορούν να σταθούν επάξια και σε μπαρ παγκοσμίως.

Οι νικητές θα είναι ικανοί να εκπροσωπήσουν επάξια την Ελλάδα και τα προϊόντα της στην παγκόσμια bar σκηνή.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδείξει τους νέους εκπροσώπους των ελληνικών αποσταγμάτων και πρεσβευτές του Aegean Cocktails & Spirits σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ανθρώπους ικανούς να εκπροσωπήσουν επάξια την Ελλάδα και τα προϊόντα της στην παγκόσμια bar σκηνή επωφελούμενοι και οι ίδιοι από την τεράστια δημοσιότητα που θα πάρει ο διαγωνισμός.

Τα ελληνικά αποστάγματα έχουν θέση στις προτιμήσεις των θαμώνων των bar.

Οι Έλληνες κριτές του τελικού είναι οι: 

–  Άννα Μεταξά, Brand Ambassador Macallan
– Αριστοτέλης Παπαδόπουλος, Παγκόσμιος νικητής του WorldClass 2009, Ιδιοκτήτης Soulshakers Bar
– Βασίλης Κυρίτσης, Συνιδιοκτήτης Τhe Clumsies no3 Worlds 50 Best Bars
– Λορέτα Τόσκα, Συνιδιοκτήτρια Ice Up
– Στέλιος Παπαδόπουλος- Global Brand Ambassador Jose Cuervo, Συνιδιοκτήτης Barro Negro

Παράλληλα θα υπάρχει και πάνελ με ξένους κριτές που μαζί με τους έλληνες συναδέλφους τους θα δοκιμάσουν, θα κρίνουν και θα βαθμολογήσουν τα κοκτέιλ του τελικού του Aegean Cocktails & Spirits: The Competition.

 

// Περισσότερα για τον διαγωνισμό εδώ.
Για να υποβάλετε την συμμετοχή σας μπείτε εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Αλέξανδρος Ψυχούλης. «Το τσίπουρο είναι συναναστροφή, όχι ποτό».

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top