Η διασκέδαση και το ποτό μπορούν να αποκτήσουν και αμιγώς ελληνικό χρώμα και γεύση.

O κωδικός είναι ένας: Localisation. Πρόκειται για τη νέα τάση που κυριαρχεί στη γαστρονομία, αλλά και στο bartending. Μπορεί να είμαστε ένα μεγάλο χωριό που ο ένας επηρεάζει δημιουργικά τον άλλον, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να χάσουμε τον πυρήνα της προέλευσής μας.

Ούτε περιχαράκωση, αλλά ούτε και διεθνισμός με το στανιό. Αντίθετα, το μότο οφείλει να είναι: think global, act local. Στην περίπτωσή μας: θα μπορούσε να φανταστούμε ένα κοκτέιλ που πίνουμε στο αγαπημένο μας μπαρ να είναι φτιαγμένο με ελληνικά αποστάγματα ή θεωρούμε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί; Κι όμως, συμβαίνει!

Στο «Stories By The Storytellers», θα παρουσιάσεις από κορυφαίους bartenders που διηγούνται ιστορίες γύρω από τα ελληνικά αποστάγματα.

Το 2ο Aegean Cocktails & Spirits Festival που διοργανώνεται στην Αθήνα στις 7 Ιουνίου στον πανέμορφο χώρο του Φάρου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποδεικνύει του λόγου το αληθές: φέρνει το ελληνικό απόσταγμα στο επίκεντρο των παγκόσμιων τάσεων του cocktail. Είναι φανερό πλέον ότι τα coctail με ελληνικό twist έχουν πρωταγωνιστική θέση. Άρα, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουμε τις  εξαιρετικές εγχώριες παραγωγές αποσταγμάτων, λικέρ, αναψυκτικών και κρασιού.

Κορυφαίοι παραγωγοί και bartenders από όλη την Ελλάδα, θα σερβίρουν cocktail με ελληνικό twist σε πάνω από δέκα διαφορετικά bar.

Κάπως έτσι: για μία ολόκληρη ημέρα (14.00-22.00), κορυφαίοι παραγωγοί και bartenders από όλη την Ελλάδα, θα σερβίρουν cocktails με ελληνικό twist σε πάνω από δέκα διαφορετικά bar. Όσοι προσέλθουν να έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν κάθε ένα από τα ποτά και μόνα τους, και να μιλήσουν με εξειδικευμένους bartender για την χρήση τους μέσα σε cocktail, καθώς και για τα στάδια παραγωγής τους.

Επίσης, τα καλύτερα cocktail bar της Αθήνας θα παρουσιάζουν τα δικά τους Aegean cocktails στην διάρκεια του φεστιβάλ, στα μπαρ των παραγωγών. Μάλιστα, θα υπάρχει και η απαραίτητη διάδραση: οι επισκέπτες θα μπορούν να φτιάξουν τα δικά τους cocktail στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του “fun cocktail making”, όπου ακολουθώντας τις οδηγίες των επαγγελματιών θα δημιουργούνν βήμα – βήμα τα δικά τους Aegean Cocktails.

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του “fun cocktail making” φτιάχνουμε τα δικά μας coctail.

Τέλος, θα υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσουν το «Stories By The Storytellers», δηλαδή παρουσιάσεις από κορυφαίους bartenders που διηγούνται ιστορίες εμπνευσμένες από την κληρονομιά, την τοπικότητα, την τεχνοχνωσία των ελληνικών προϊόντων και αποσταγμάτων.

Κορυφαία cocktail bars σε όλη την Ελλάδα, θα δημιουργήσουν δικές τους συνταγές με ελληνικά αποστάγματα.

Οι εκπλήξεις, όμως, δεν σταματούν εδώ. Στα πλαίσια του Aegean Cocktails & Spirits, και  ξεκινώντας από τις 5 Ιουνίου, κορυφαία cocktail bars σε όλη την Ελλάδα, θα δημιουργήσουν δικές τους συνταγές με τα προϊόντα των παραγωγών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ και θα τα σερβίρουν σε προνομιακή τιμή στους πελάτες τους.

Έτσι για 5 ημέρες, θα διαθέτουν ένα ξεχωριστό Aegean Cocktails & Spirits κατάλογο cocktails μέσα από τον οποίο θα έχουμε όλοι την ευκαιρία -και όχι μόνο στην Αθήνα- να απολαύσουμε cocktails τους με ελληνική ψυχή σε χαμηλότερη τιμή! (Μείνετε συντονισμένοι, η λίστα των μπαρ θα ανακοινωθεί στα social media του Aegean Cocktails & Spirits και του Difford’s Guide).

 

//INFO
Aegean Cocktails & Spirits Festival: Φάρος, ΚΠΙΣΝ (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος).
Γενική είσοδος την ημέρα του φεστιβάλ: 10 ευρώ (περιλαμβάνει 3 cocktails). Προπώληση και μέσω του viva.gr.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα premium whisky cocktails, με Woodford Reserve Rye.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top