Πέντε στέκια στο κέντρο της Αθήνας για after office drinks

Οι γιορτές πέρασαν, σιγά-σιγά τα κεφάλια (ξανα)μπαίνουν μέσα και όλοι επιστρέφουμε στους νορμάλ ρυθμούς της καθημερινότητάς μας: δηλαδή όχι πολλά ξενύχτια, βόλτες και κραιπάλες από νωρίς. Αλλά ας πούμε μια αλήθεια: ένα ποτό μετά το γραφείο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

 

Όλα τα λεφτά είναι ο υπερυψωμένος καναπές με τα ψηλά τραπέζια απέναντι από τη μπάρα – ένα σημείο του μαγαζιού που σε προδιαθέτει να κάτσεις τα κρύα απογεύματα του χειμώνα για να απολαύσεις ένα κονιάκ ή ένα ακριβό ουίσκι. (Φωτογραφία: Moriarty)

Moriarty
Όταν πριν από μερικά χρόνια οι ήχοι χαμήλωσαν και τα φώτα έσβησαν στη Καρύτση, για να μεταφερθεί το πάρτι σε άλλα σημεία του κέντρου -όπως στη πλ. Αγίας Ειρήνης- πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι είχε έρθει το τέλος της μικρής πλατείας. Όμως σιγά-σιγά αρχίζει να βρίσκει τον παλιό καλό ρυθμό της – έναν ρυθμό που είχε προτού γίνει το place to be για όλη την Αθήνα. Καλύτερο παράδειγμα για αυτό το Moriarty. Ένα μικρό, ζεστό μπαρ, με μια φιλική ξύλινη μπάρα, προσεγμένες μουσικές και ακόμα πιο προσεγμένα ποτά. Ωστόσο όλα τα λεφτά είναι ο υπερυψωμένος καναπές με τα ψηλά τραπέζια απέναντι από τη μπάρα – ένα σημείο του μαγαζιού που σε προδιαθέτη να κάτσεις τα κρύα απογεύματα του χειμώνα για να απολαύσεις ένα κονιάκ ή ένα ακριβό ουίσκι. Δηλαδή κάτι που θα έπινε και ο Moriarty όταν θα κατέστρωνε τα σατανικά σχέδιά του εναντίον του Sherlock Holmes.

//Χρήστου Λαδά 1, Καρύτση, τηλ.: 213 0406 763, ανοικτό από τις 4.30 το απόγευμα.

 

Στην επόμενη σελίδα: Μια «παγίδα» στο Σύνταγμα.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro