Πέντε στέκια στο κέντρο της Αθήνας για after office drinks

Οι γιορτές πέρασαν, σιγά-σιγά τα κεφάλια (ξανα)μπαίνουν μέσα και όλοι επιστρέφουμε στους νορμάλ ρυθμούς της καθημερινότητάς μας: δηλαδή όχι πολλά ξενύχτια, βόλτες και κραιπάλες από νωρίς. Αλλά ας πούμε μια αλήθεια: ένα ποτό μετά το γραφείο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

 

Ενα μαγαζί για να κάτσεις στη μπάρα του ή στα 3-4 σκαμπό που βρίσκονται στο παράθυρο, με ωραίες μουσικές και παρεΐστικη ατμόσφαιρα. (Φωτογραφία: Blue Bird)

Blue Bird
Σε αυτό το σημείο θα παραδεχτώ κάτι: αν και δεν είμαι λάτρης της πολυκοσμίας, πάντα ήμουν οπαδός των μικρών μπαρ. Τώρα, πώς γίνεται αυτό; Ίσως κατά βάθος παρακαλούσα κάποια από αυτά να μην γίνουν τα hit της Αθήνας ώστε να απολαμβάνω ήρεμος το ποτό μου. Anyway, άλλο κόλλημα αυτό. Η λογική των μικρών μπαρ ήταν αυτή που με τράβηξε στο Blue Bird – ένα μαγαζί για να κάτσεις στη μπάρα του ή στα 3-4 σκαμπό που βρίσκονται στο παράθυρο. Διαφορετικά, τα έξι τραπεζάκια που βρίσκονται έξω να είναι καλά. Αξίζει όμως τον κόπο. Ωραίες μουσικές, παρεΐστικη ατμόσφαιρα, έχεις 99% πιθανότητες να πετύχεις κάποιον γνωστό και κοκτέιλ ότι πρέπει. Αγαπημένο μου; Το Old Fashioned, ιδιαίτερα όταν δουλεύει ο Σταύρος πίσω από τη μπάρα.

//Ηπίτου 4, Αθήνα, τηλ.: 210 3249 616, ανοικτό από τις 12 το μεσημέρι.

 

Στην επόμενη σελίδα: Ταξίδι στα μπαρ για gentlemen της Ρώμης της δεκαετίας του ’50.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Eπικά κρέατα στον ξυλόφουρνο, παγωμένη σαμπάνια στο ποτήρι, bloody maries και κρεατόσουπες με βοδινή ουρά για το χανγκόβερ, Milli Vanilli και Samantha Fox στα ηχεία. Τα Κυριακάτικα γεύματα του Άρη Βεζενέ επιστρέφουν για 5η χρονιά. Μη φάτε πρωινό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro