Πέντε στέκια στο κέντρο της Αθήνας για after office drinks

Οι γιορτές πέρασαν, σιγά-σιγά τα κεφάλια (ξανα)μπαίνουν μέσα και όλοι επιστρέφουμε στους νορμάλ ρυθμούς της καθημερινότητάς μας: δηλαδή όχι πολλά ξενύχτια, βόλτες και κραιπάλες από νωρίς. Αλλά ας πούμε μια αλήθεια: ένα ποτό μετά το γραφείο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

 

Ενα μαγαζί για να κάτσεις στη μπάρα του ή στα 3-4 σκαμπό που βρίσκονται στο παράθυρο, με ωραίες μουσικές και παρεΐστικη ατμόσφαιρα. (Φωτογραφία: Blue Bird)

Blue Bird
Σε αυτό το σημείο θα παραδεχτώ κάτι: αν και δεν είμαι λάτρης της πολυκοσμίας, πάντα ήμουν οπαδός των μικρών μπαρ. Τώρα, πώς γίνεται αυτό; Ίσως κατά βάθος παρακαλούσα κάποια από αυτά να μην γίνουν τα hit της Αθήνας ώστε να απολαμβάνω ήρεμος το ποτό μου. Anyway, άλλο κόλλημα αυτό. Η λογική των μικρών μπαρ ήταν αυτή που με τράβηξε στο Blue Bird – ένα μαγαζί για να κάτσεις στη μπάρα του ή στα 3-4 σκαμπό που βρίσκονται στο παράθυρο. Διαφορετικά, τα έξι τραπεζάκια που βρίσκονται έξω να είναι καλά. Αξίζει όμως τον κόπο. Ωραίες μουσικές, παρεΐστικη ατμόσφαιρα, έχεις 99% πιθανότητες να πετύχεις κάποιον γνωστό και κοκτέιλ ότι πρέπει. Αγαπημένο μου; Το Old Fashioned, ιδιαίτερα όταν δουλεύει ο Σταύρος πίσω από τη μπάρα.

//Ηπίτου 4, Αθήνα, τηλ.: 210 3249 616, ανοικτό από τις 12 το μεσημέρι.

 

Στην επόμενη σελίδα: Ταξίδι στα μπαρ για gentlemen της Ρώμης της δεκαετίας του ’50.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close