Πέντε στέκια στο κέντρο της Αθήνας για after office drinks

Οι γιορτές πέρασαν, σιγά-σιγά τα κεφάλια (ξανα)μπαίνουν μέσα και όλοι επιστρέφουμε στους νορμάλ ρυθμούς της καθημερινότητάς μας: δηλαδή όχι πολλά ξενύχτια, βόλτες και κραιπάλες από νωρίς. Αλλά ας πούμε μια αλήθεια: ένα ποτό μετά το γραφείο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

 

Μια ξύλινη μπάρα 10 μέτρων, μεταλλικά κλουβιά κρέμονται από το ταβάνι, μια ταπετσαρία με φυλλωσιές πίσω από το μπαρ, σου δίνει την αίσθηση ότι έχεις πάει ένα ταξίδι σε παλιότερες δεκαετίες. (Φωτογραφία: Odori Vermuteria Di Atene)

Odori Vermuteria Di Atene
Πείτε από ψώνιο μέχρι γέρο, δεν με ενδιαφέρει. Πάντα μου άρεσαν τα πράγματα -από ταινίες μέχρι μαγαζιά- που έβγαζαν μια αίσθηση κλασικού. Και το Odori είναι ένα από τα λίγα μαγαζιά της Αθήνας που το καταφέρνει αυτό βλέποντας απλά και μόνο φωτογραφίες του. Μια ξύλινη μπάρα 10 μέτρων, μεταλλικά κλουβιά κρέμονται από το ταβάνι, μια ταπετσαρία με φυλλωσιές πίσω από το μπαρ, σου δίνει την αίσθηση ότι έχεις πάει ένα ταξίδι από την παλιά Αθήνα μέχρι στα μπαρ για gentlemen της Ρώμης της δεκαετίας του ’50. Και μην ακούσω «και τι πίνουμε εκεί;». Το μαγαζί λέγεται «Odori Vermuteria Di Atene» άρα αφέσου στη μαγεία του βερμούτ. Αν δεν ξέρεις ρώτα, τα παιδιά θα σε καθοδηγήσουν άψογα. Αν ντρέπεσαι, τότε ξεκίνα από ένα Negroni. Γιατί τι πιο ωραίο από ένα κλασικό ποτό;

//Σκουλενίου 2, Αθήνα, τηλ.: 210 3314 674, ανοικτό από τις 9 το πρωί.

 

Διαβάστε ακόμα: Ολική επαναφορά. Αυτό είναι το ξαναγεννημένο Rock ‘n’ Roll

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close