Στη Στοά του Αγάθωνα

Κρυμμένο στα γύρω στενά της Αγίας Ειρήνης, ένα στέκι φιλικό, σχεδόν σαν σπιτικό, με φρέσκα προϊόντα κι ετοιμοπόλεμη θράκα. Μας κάθισε στο τραπέζι του ο Κώστας Κουρτίδης.

 
photo 4

O Γιώργος περήφανος για τη σπεσιαλιτέ του, το περίφημο ατομικό κοντοσούβλι.

Σ’ ένα μικρό στενάκι βρίσκεται καλά κρυμμένη η Στοά του Αγάθωνα, που δανείστηκε το όνομα του δρόμου κι όχι του ιδιοκτήτη της. Την ανακαλύψαμε ένα μεσημέρι πριν από τρία χρόνια και από τότε, με την παρέα, έχουμε γίνει θαμώνες.

Τι είναι η Στοά του Αγάθωνα; Ένα μικρό καφενείο, ένα στέκι, ένα σημείο συνάντησης για καλό φαγητό με προσιτές τιμές στο κέντρο της πόλης, στο εμπορικό τρίγωνο, μακριά από την οχλαγωγία της πλατείας Αγίας Ειρήνης, αλλά δίπλα της.

Καθημερινά, η Βαρβάρα φτιάχνει ένα σπιτικό μαγειρευτό φαγητό (λίγες μερίδες μόνο, για το μεσημέρι). Τα φαγητά ποικίλλουν, από σουτζουκάκια μέχρι γεμιστά και ρολό κοτόπουλο στο φούρνο. Ό,τι βρει φρέσκο στις πρωινές αγορές της.

Τα μεσημέρια, η Βαρβάρα φτιάχνει μαγειρευτό, ανάλογα με τι θα βρει στην αγορά. Αλλά η σπεσιαλιτέ της Στοάς είναι το ατομικό κοντοσούβλι, μαριναρισμένο 24 ώρες πριν!

Φυσικά, αν κάποιος θέλει να ξαποστάσει για ένα τσιπουράκι ή μια παγωμένη μπίρα (οι μπίρες στο ψυγείο της διατηρούνται χειμώνα-καλοκαίρι στους -3o C με -5ο C) σερβίρεται πάντα και το ανάλογο μεζεδάκι: γαύρο μαρινάτο (σπιτικό), τυρί, ψωμί, λίγες ντοματούλες με ελιές και ό,τι άλλο αγαπάει το τσίπουρο, η μπίρα και ο ουρανίσκος σας.

photo 3

Για μεσημεριανό, η Βαρβάρα αποφάσισε να φτιάξει χοιρινό γιαχνί με πατάτες στην κατσαρόλα.

Το φαγητό δεν σταματάει στους μεζέδες. Ο Γιώργος, αδελφός της Βαρβάρας, έχει τη θράκα πάντα έτοιμη, για να σας ψήσει μια μεγάλη ποικιλία απ’ όλων των ειδών τα κρέατα. Πανσέτα χοιρινή, λουκάνικα, συκώτι, μπριζόλες λαιμού και άλλα πολλά. Η σπεσιαλιτέ της Στοάς είναι το ατομικό κοντοσούβλι, μαριναρισμένο εικοσιτέσσερις ώρες πριν.

Τα μυστικά της Στοάς είναι πολλά, σας λέω λίγα μόνο απ’ αυτά, τα άλλα πρέπει να τα ανακαλύψετε μόνοι σας. Τρομερή ατμόσφαιρα, με κόσμο απλό που του αρέσει το καλό φαγητό, με φρέσκα προϊόντα, εξαιρετικό σέρβις πάντα με χαμόγελο, κι όλα μπορούνε να συμβούν αρκεί να το θέλετε, πληρώνοντας άντε €15.

«Στοά του Αγάθωνα», Αγάθωνος 4, κοντά στην Πλ. Αγίας Ειρήνης, τηλ. 2103233755

Καθημερινή ενημέρωση για τα πιάτα ημέρας εδώ κι εδώ.

//Ο Κώστας Κουρτίδης και ο Γιάννης Γιαννακόπουλος είναι ιδρυτές της φωτογραφικής ομάδας METApolis και λάτρεις του καλού φαγητού.

agathonas (1)

Γλυκιά ατμόσφαιρα, με κόσμο απλό που του αρέσει το καλό και φτηνό φαγητό. Τα μυστικά της “Στοάς” είναι πολλά και είν’ ωραία να τ’ ανακαλύψετε μόνοι σας.

 

Διαβάστε ακόμα: Πού τρώει ο Βασίλης Βαρδάκας στο Σύνταγμα όπως στο Soho.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο γνωστός σεφ μάς προτείνει να πάμε στα «Χειροποίητα του Μιχάλη» για αυθεντικό σουβλάκι. Χοιρινό και κοτόπουλο κομμένα στο χέρι, κεμπάμ που πλάθεται πάνω στη βέργα και πατατούλες που ποσάρονται με λάδι στο γκάζι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο κατάστημα της σοφιστικέ αλυσίδας μόλις άνοιξε στη γωνία Σκουφά και Ασκληπιού όπου πέραν του δεδομένα εκλεκτού καφέ Taf προσφέρει μια σειρά καινοτομιών για τους λάτρεις της καλής γεύσης. Δοκιμάζει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σαλάτα Niçoise, βοδινό chateubriand και moelleux au chocolat. Το πολύβουο τρίστρατο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι φιλοξενεί στο πρώην Mohnblumchen ένα μαγαζί με παριζιάνικη αύρα και πολυτέλεια "rive droite". Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόσα εστιατόρια προλαβαίνετε να επισκεφθείτε μέσα σε τρεις εβδομάδες πληρώνοντας μάλιστα σε προνομιακές τιμές; Πάνω από 120 εστιατόρια της Αθήνας με δημιουργίες από όλες τις κουζίνες του κόσμου, καθώς και παράλληλα events μάς περιμένουν στην ετησία γιορτή των foodies.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close